שתף קטע נבחר

נתניהו ופרס בטקס להרצל: לא למדינה דו-לאומית

בזמן שהמערכת הפוליטית עוסקת באפשרות לוויתורים מדיניים, ניצלו נתניהו ונשיא המדינה את האזכרה לחוזה המדינה כדי להתייחס לנושא. נתניהו: "השלום מותנה בביטחון". פרס: "הסיכוי לחידוש תהליך השלום עומד על הפרק ואסור להחמיצו"

על רקע הסערה הפוליטית סביב ההערכה שראש הממשלה מוכן לוויתורים מדיניים מול הפלסטינים, הבוקר (ה') התייחסו לנושא הן בנימין נתניהו והן נשיא המדינה שמעון פרס. שניהם נאמו בטקס האזכרה לחוזה המדינה בנימין זאב הרצל בירושלים, ודיברו בגנות רעיון המדינה הדו-לאומית. "איננו רוצים מדינה דו-לאומית", אמר נתניהו, אך הוסיף: "בל נשלה את עצמנו, גם אם נעשה הסכם עם הפלסטינים, הוא לא יחסל את ההשמצות הפרועות נגד מדינת היהודים".  

 

 

 

 (צילום: יואב דודקביץ' ) (צילום: יואב דודקביץ' )
(צילום: יואב דודקביץ' )

חולקים כבוד. נתניהו ופרס באזכרה (צילום: יואב דודקביץ' ) (צילום: יואב דודקביץ' )
חולקים כבוד. נתניהו ופרס באזכרה(צילום: יואב דודקביץ' )

 

במהלך הטקס ישבו ליד נתניהו ופרס גם ח"כ משה פייגלין, יו"ר הסוכנות היהודית נתן שרנסקי ושופט העליון יורם דנציגר. פרס התריע: "מדינה דו-לאומית סותרת את חזונו של הרצל. היא מסכנת את צביונה היהודי והדמוקרטי של מדינת ישראל".

  

דיווחי חדשות נוספים ב-ynet:

דגן נגד נתניהו: "בעייתי לאיים על אסד"

נתניהו ללוחמי גולני ברמה: 'פחד מוות באויב ינצח'

 

"ישראל מדורגת כמדינה בעלת אפקט שלילי, יחד עם איראן, ולא משנה מה אנחנו עושים", אמר נתניהו. "זה כי לא עוסקים בעובדות אלא בהשחרה של מדינת ישראל ותיאורנו כדוחי שלום, כרודפי מלחמה, כמדינה חשוכה, שואפת כיבוש ולא כמדינה נאורה הנאבקת בשאיפות השמדה מסביבנו".

 

על פי נתניהו, ההאשמות המופנות כלפי מדיניותה או כל פעולה של ישראל הן "מוגזמות, מופרזות ומופרכות, אבל הן עדיין תופסות ואין זה משנה אם היינו בשיא תהליך השלום. את השלום אנחנו רוצים כי אנחנו רוצים לחיות בשלום. זה נכון, איננו רוצים מדינה דו לאומית, אבל אל נשלה את עצמנו: גם אם נעשה הסכם עם הפלסטינים הוא לא יחסל את ההשמצות הפרועות נגד מדינת היהודים. מה שהיה נחלת היהודים קודם לכן במשך דורות על דורות, הפך היום לנחלתה של מדינת היהודים".

 

נתניהו הדגיש שכל הסכם שלום שיושג - אם וכאשר - צריך להיות מושתת על יכולותיה של ישראל להגין על עצמה: "בלי ביטחון ובלי הצבא שהרצל קרא להקמתו לא נוכל להגן על השלום ולא נוכל להגן על עצמנו. תנאי יסודי לקיום ולקיומו של שלום, להשגתו ולשומרו הוא הביטחון. אני חושב שאת המסקנה הזאת מבינים רוב אזרחי ישראל, אני חושב ומאמין שהרצל הבין אותה היטב".

 

פרס בירך על הגעת מזכיר המדינה ג'ון קרי לישראל, ואמר: "הסיכוי לחידוש תהליך השלום עומד על הפרק מחדש ואסור להחמיצו. הגעת קרי היא מאמץ לחידוש השלום וכולנו נסייע להצלחתו. הרצל צדק בקובעו כי מדינת-היהודים היא כורח המציאות. מאֵרַת האנטישמיות הגואה, עליית הנאציזם והשואה הנוראה, היו להוכחה טראגית לצדקתו של הרצל. הרצל צדק גם בהגדירו את הקמתה של מדינת-היהודים כמעשה של צדק היסטורי. של זכותו של העם היהודי, ככל העמים, להגדרה עצמית".

 

לדברי פרס, "הרצל האמין שמדינת-היהודים תיכון בשלום, כי תביא ברכה לאזור עני. אזרחיה הלא-יהודים יזכו בה לשוויון מלא, והמקומות הקדושים יהיו "לקניינם המשותף של כל המאמינים".

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יואב דודקביץ'
נתניהו
צילום: יואב דודקביץ'
צילום: יואב דודקביץ'
פרס. החזון ההרצליאני
צילום: יואב דודקביץ'
מומלצים