שתף קטע נבחר

חצי מההורים: החופש הגדול פוגע לנו בקריירה

סקר שנערך בקרב הורים עובדים מגלה: 80% חשים שמקום עבודתם לא נערך לסייע להם עם ילדיהם בתקופת הקיץ, 41% לא יעיזו לבקש העלאה במהלך יולי-אוגוסט ו-53% חשים שהתפקוד שלהם נפגע בגלל עייפות. בסך הכל, 47% סבורים כי הקריירה שלהם נפגעת בגלל חוסר התעסוקה של הילדים

הורים עובדים רבים נקרעים במהלך ימי הקיץ בין הצורך למצוא תעסוקה לילדים שבחופשה הארוכה, לבין המחויבויות למקום עבודה שממשיך לעבוד כרגיל. כעת הקושי הזה מקבל ביטוי במספרים: כ-47% מההורים מודים שחופש הגדול גורם לפגיעה בקריירה שלהם. כך עולה מסקר מיוחד שערכה AllJobs עבור ynet.

 

 

הסקר נערך בקרב 483 הורים עובדים מענפים שונים. מהנתונים עולה כי את עיקר הפגיעה בחופש חשים עובדים מתחומי משאבי אנוש (58%), פארמה ורפואה (כ-50% מהמשיבים), ייצור ותעשייה (52%) ובתחום האחזקה והניקיון (50%). עוד ענפים בולטים: מכירות ושירות לקוחות (49%), אינטרנט (48%), אדמיניסטרציה ומנהלה (48%), כספים וכלכלה (46%) ושיווק ופרסום (43%).

 

לצפייה בגרף בגודל מלא

 

בין הבעיות שמונים ההורים העובדים בזמן החופש, 64% ציינו קושי תקציבי, 60% - מציאת תעסוקה ואטרקציות לילדים, 53% - קושי מול המעסיק בצמצום היקפי המשרה ו-19% - התרופפות המשמעת בבית. בנוסף, רוב ההורים (53%) ציינו כי החופש הגדול גורם לשינויים בהרגלי הבית באופן שמאלץ אותם ללכת לישון מאוחר יותר ומשפיע על תפקודם בעבודה.

 

לצפייה בגרף בגודל מלא

 

"תקופת החופש הגדול מביאה עימה חשש תעסוקתי לא קטן עבור ההורים העובדים, במיוחד כאלה העוסקים בתחומים בעלי נהלים קשיחים יותר שממשיכים ללהטט בין מקום העבודה לילדים", מציינת נטלי ריער, מנהלת מחלקת התוכן והמחקר ב-AllJobs. רז מצנע, סמנכ"ל שיווק ותוכן בחברה, מסביר כי עיקר הפגיעה בקריירה של ההורים העובדים, מתבטאת בהיעדרות מוגברת ממקום העבודה. 


לצפייה בגרף בגודל מלא

 

"בקיץ צריך לצאת יותר מוקדם, אך בסביבת העבודה הישראלית הכל קורה מעכשיו לעכשיו ועובד עלול להיפגע מעצם העובדה שהוא פחות נוכח ופחות נמצא שם לתת מענה", מסביר מצנע. "זו גם פגיעה מנטאלית, מכיוון שאם עובד יודע שהוא צריך לצאת יותר מוקדם ולא יאהבו את זה – הוא מראש נכנס לתחושה של מצוקה וזה פוגע בתפקוד גם בשעות שבהן הוא נמצא בעבודה".

 

 

לצפייה בגרף בגודל מלא

 

כ-80%: מקום העובדה לא מסייע

בשאלה כיצד נערכים ההורים לחופש מבחינת מקום העבודה, 40% השיבו כי ינצלו את צבירת ימי החופש שלהם לטובת שהות עם הילדים, 14% ייקחו חופשה ללא תשלום ו-9% יצמצמו את שעת העבודה שלהם. 37% מהנשאלים לעומת זאת, ימשיכו לעבוד כרגיל במהלך החופש הגדול.

 

 

לצפייה בגרף בגודל מלא

 

מרבית מקומות העבודה מצידם, אינם מגלים הבנה להורים העובדים ואינם נערכים לסייע להם בתוקפת הקיץ. כך למשל, רק 5% מקיימים קייטנות, 7% מאפשר יציאה מוקדמת במהלך חודש אוגוסט ו-1% מאפשרים להעסיק את בני הנוער במקום. מנגד, 79% מההורים השיבו כי מקום עבודתם לא נערך כלל לסייע בפתרון לילדים בתקופת החופש הגדול.


לצפייה בגרף בגודל מלא

 

בנוסף, 8% בלבד ציינו כי המעסיק שלהם מקבל בהבנה את הגעת ילדיהם למקום העבודה במהלך החופש, לעומת 48% שענו כי הבאת ילדים אינה מקובלת במקום עבודתם. 44% השיבו כי המעביד מאפשר זאת אך הפתרון לא נוח לשני הצדדים.


לצפייה בגרף בגודל מלא
 

"העובדים יעריכו מאוד מקום עבודה אשר דואג לצרכיהם, ביניהם קבלה והבנת האילוצים ההוריים במהלך תקופות מאתגרות כמו החופש הגדול", מדגישה ריער. "המעסיקים שישכילו להעניק לעובדיהם את הגמישות הראויה, יזכו בעובדים מרוצים, יצרנים, ומעל הכל, כאלה שלא יתורו אחר הזדמנויות תעסוקה אחרות".

 

העלאה בשכר? רק אחרי הקיץ

עוד עולה מהנתונים, כי חלק ניכר מההורים העובדים (41%) דוחים בזמן החופש הגדול בקשות להטבה בתנאי עבודתם, למשל בשכר, תנאים סוציאליים וקידום בתפקיד.

 

מגמה זו בולטת בעיקר בקרב עובדים לפי שעה, שם 51% השיבו כי אינם חשים בנוח לבקש הטבה בתנאי העבודה בתקופה זו. ריער מזהירה את העובדים לבל ידחו זאת יתר על המידה, שכן ההחלטות פיננסיות מתקבלות ברוב החברות לקראת סוף השנה.

 

לצפייה בגרף בגודל מלא
 

הזמן הרב שמתפנה לילדים בחופש הגדול, מקשה גם על ההורים לחפש אחר עבודה חדשה: 23%  מהמשיבים ציינו, כי צמצמו את היקפי החיפוש אחר עבודה בתקופה זו ו-25% דחו אותם לסוף החופש הגדול.

 

לצפייה בגרף בגודל מלא

 

בנוסף נשאלו ההורים העובדים כיצד הם מתחלקים בנטל, לאור הצורך בשעות שהייה רבות יותר עם הילדים במהלך היום. 52% מהנשאלים השיבו, שרק אחד מההורים נושא בעיקר העול , בעוד השני נמצא תחת ההגדרה של "מסייע" בלבד, 19% השיבו שרק אחד מההורים נושא בנטל, ו-29% ענו כי יש חלוקה שווה.

 

לצפייה בגרף בגודל מלא

 

בחלוקה מגדרית, 50% מהנשים השיבו שרק אחד מההורים נושא בעול כשההורה השני מסייע לעומת 55% מהגברים, וכ-23% מהנשים השיבו כי אין חלוקה בנטל בכלל, לעומת 10% מהגברים.  

 

"גם הגברים וגם הנשים מסכימים ברובם כי אחד מבני הזוג נושא בנטל, בעוד השני נמצא תחת ההגדרה של "מסייע" בלבד", מציין מצנע.

 

"הנשים בעיקר חושבות כי הנטל נופל על כתפיו של אדם אחד- מן הסתם שלהן", הוא מוסיף. "לעומת זאת, כ-35% מברי המזל אשר טוענים כי הינם נושאים בנטל שווה בשווה, הם גברים, בעוד שרק 27% מהנשים חושבות כך ולכן נראה כי נקודת מבטם של הגברים הינה אופטימית יותר".


פורסם לראשונה 28/06/2013 17:07

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
60% מתקשים למצוא תעסוקה לילדים
צילום: shutterstock
צילום: אילן בשור
רז מצנע, סמנכ"ל שיווק ותוכן ב-AllJobs. "עובדים חשים מצוקה מנטאלית"
צילום: אילן בשור
מומלצים