שתף קטע נבחר

למה ללמוד MBA?

כולם מדברים על תואר שני במנהל עסקים. אתם עדיין מתלבטים אם זה מתאים לכם? הנה שבע סיבות למה זה כן

*התכנים במדור זה מוגשים בשיתוף עם המוסדות האקדמיים המציגים

 

הגעתם לרגע הזה בחיים. את התואר הראשון סיימתם מזמן והעולם האמיתי הכה במלוא הדרו. אתם עובדים מהבוקר עד הערב, משקיעים את כל כולכם בקריירה, אבל באיזשהו מקום מרגישים קצת תקועים. זה לא בדיוק מה שהבטיחו לכם, ואתם מתחילים לתהות מה הלאה. מחשבות בנוגע לתואר השני מתחילות לזחול לראשכם, אבל אתם לא בטוחים באיזה כיוון. להמשיך ללמוד את התחום שלמדתי בתואר הראשון? אבל מה זה בעצם ייתן לי? אולי כדאי לי לפנות לתחום אחר לגמרי?

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

ואז אתם מתחילים לחשוב בגדול. אתם לא רוצים הרי להישאר כל החיים במקום שבו אתם נמצאים עכשיו. המהלך הטבעי הבא הוא להתקדם למעלה - לנהל. עד היום אולי לא חשבתם על זה ברצינות, אבל תודו שמשהו בתחום מדגדג לכם. למרות שאולי אף פעם לא התעסקתם במספרים, במכירות או בשיווק - יכול להיות שהתחום הזה יכול דווקא להתאים לכם יותר ממה שחשבתם? אולי כן. הנה שבע סיבות שעשויות לשנות לכם את צורת המחשבה.

 

1. להיות גם איש מקצוע וגם איש עסקים

אולי בכלל למדתם תחום אחר. הרגע סיימתם תואר במשפטים, או שאתם בכלל מהנדסים – מעולם לא הייתה לכם נגיעה במנהל עסקים, אבל לפתע משהו בתחום קורץ אליכם. פרדוקס? לא ממש, אתם לא חריגים. הרבה מאד צעירים בימים אלו לומדים תואר ראשון, מתמקצעים בתחומם, ורק לאחר מכן פונים ללימודי מנהל עסקים בתואר השני. צעירים אלו רוכשים את המקצוע שבו הם רוצים לעסוק, ולאחר מכן מתפנים ללמוד את יסודות הניהול שיסייעו להם להתקדם בתחומם.

 

למרות היתרונות הברורים שבלימודי מנהל עסקים כבר מהתואר הראשון, לימודי תואר שני במנהל עסקים אינם בלעדיים אך ורק למי שלמד תואר ראשון במנהל עסקים. תחשבו על זה: צעיר שמתעניין בעולם הפרסום נכנס לתחתית הפירמידה – הוא עדיין אינו מנהל. במקביל הוא מתחיל לעבוד ולהתקדם בתחום. רק כשהוא מתחיל לעלות בדרגות ולהגיע לשלבי הניהול – אז הוא נרשם ללימודי MBA אשר יקנו לו כלים שיסייעו לו להתמודד עם האתגרים בהם הוא נתקל ביום יום.

 

2. הכרת תחומים נוספים

העולם כפי שאנחנו מכירים אותו היום הוא לא העולם שההורים שלנו גדלו בו. אם פעם היו משתחררים מהצבא, נכנסים לעבודה בטוחה בתעשייה האווירית או במשרד הביטחון ויוצאים אחרי 40 שנה לפנסיה, היום אין דבר כזה שנקרא ביטחון תעסוקתי. כולנו מחליפים תחומי עניין בלי סוף, עוזבים התמחויות על ימין ועל שמאל ואם החזקנו במקום עבודה אחד יותר משנתיים אנחנו על תקן נס רפואי. ועם השינויים הרבים האלו, אי אפשר לדעת מה יביא מחר, ולכן חייבים להיות מוכנים להכל.

 

MBA פותח לך את הראש להבין תחומים נוספים, צורות מחשבה שונות ופרקטיקות שלא חשבת שתעסוק בהן. אם למדת הנדסה - הוכשרת להיות מהנדס, אם למדת משפטים - הוכשרת להיות עורך דין. אבל אם למדת מנהל עסקים, תוכל למצוא את עצמך בתוך שנים ספורות גם במשרד מן הסוג הראשון וגם במשרד מן הסוג השני.

 

3. באותה כיתה עם מנהלי העתיד

אחת הסיבות היותר חכמות ללכת ללמוד MBA היא הקשרים. תחשבו על זה: היום אתם בכיתה עם סטודנטים צעירים למנהל עסקים – אבל מחר הם יהיו אלו שינהלו את החברות הגדולות במשק. וזה בכלל לא משנה באיזה תחום אתם עוסקים, לא יזיק לכם לשבת כמה שנים בכיתה עם מי שיהיו מחר מנכ"לים של חברות מחשבים גדולות, או סמנכ"לי השיווק של החברות הקמעונאיות המובילות בשוק. הם האנשים שמחר יעסיקו אתכם, יסגרו איתכם עסקאות ויהיו קודקודי המשק. וזה כולל, אגב, גם אתכם.

 

4. חשיפה לשוק הבינלאומי

תואר ב-MBA מסתמך על פרקטיקות מהעולם כולו והשפה היא אחת: עסקים. מקרי בוחן של החברות הגדולות בעולם ולימודים ממרצים בעלי שם עולמי – כל אלו יפתחו אתכם לשפה הבינלאומית הזו. גם אם תחליטו לא לעבוד בישראל, אלא לנסות את מזלכם בחו"ל, אתם תהיו מוכנים לזה.

 

5. הדרך המקובלת לניהול

אין ספק שאפשר להפוך למנהל גם ללא MBA, ישנן דוגמאות בכל מקום. אבל העובדה היא שיותר ויותר חברות כיום מחפשות מנהלים בוגרי התואר והסיבה היא פשוטה: הם למדו את התחום בצורה הכי מקצועית שיש והם מוכנים להיות מנהלים. הסיכוי למצוא תפקידי ניהול עם תואר MBA ביד הוא גדול יותר מאשר בלעדיו ומקומות עבודה רבים מעסיקים אך ורק מועמדים בעלי השורה הזו בקורות החיים.

 

מה גם שמחקר של המועצה לקבלה ללימודי ניהול מתקדמים (GMAC), הארגון שאחראי על מבחן ה-GMAT לכניסה לבתי ספר למנהל עסקים, קובע כי למרות המיתון העולמי, משכורות הבסיס של בוגרי MBA אינן מקוצצות. "קיימת דרישה גוברת להנהגה להתמודד עם המשבר הכלכלי ולהפוך את הארגונים לחזקים יותר", נכתב בו.

 

6. למידה מהטובים ביותר

תואר MBA מתרכז בלימודי מנהל עסקים מקצועיים. וזה אומר דבר אחד: רק הטובים ביותר בתחומם מלמדים. כשאתם נרשמים לתואר MBA אתם יכולים להיות בטוחים שמי שילמד אתכם הם אנשי מקצוע מהשורה הראשונה בעלי ניסיון של שנים ארוכות בתחום. מדובר בחוקרי אקדמיה ואנשי עסקים מהתעשייה שהגיעו במטרה לשתף אתכם בידע ובניסיון שלהם. מהם תלמדו חוויות אמיתיות ותתנסו באופן מעשי במקרי בוחן וחשיבה שבמקרים אחרים לא הייתם נחשפים אליהם. לשבת בשיעור עם הטובים ביותר ובסופו לגשת ולשאול שאלה באופן אישי – איפה אפשר ללמוד בצורה טובה יותר מזו?

 

7. עסקים, הם בכל מקום

היום זה המצב: לא משנה במה תעסקו, יהיה שם כסף. ואם יהיה שם כסף, עדיף שתדעו איך להתמודד איתו. במנהל עסקים אתם לומדים את היסודות שנמצאים בכל תחום בחברה שלנו – מסטטיסטיקה, דרך ניהול פיננסי, דיני תאגידים, יזמות עסקית, איך עושים משא ומתן נכון ואיך לעזאזל קוראים דוחות כספיים. העסקים הם הלחם והחמאה של החברה המערבית והם שמזיזים את המערכות שלנו. בתחומים ריאלים, בתחומים הומאניים ובכל מקום אפשרי. העסקים מחלחלים לכל תחום– בחיינו האישיים, בעבודה ואפילו במשפחה – מישהו צריך to take care of business. וגם אם זה לא יהיה אתם - עדיף שתבינו על מה מדברים איתכם.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים