שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    היפהפייה והיחפן: כשוויסקי פוגש ג'ינג'ר אייל

    הרפורמה באלכוהול העלתה את מחירי הוודקה הזולה, אך עשתה פלאים במחירם של כמה מכוכבי העל של ארון המשקאות - וויסקי, קוניאק, רום מיושן ועוד. לרגל ההוזלה, השחתנו את המשקאות המפונפנים בג'ינג'ר אייל והאמת שכל הבועות האלה עשו להם רק טוב. 3 קוקטיילים, המלצות ומחירים מעודכנים

    היום נכנס לתוקפו חוק האלכוהול, אותו שינוי בשיעור מס שהדיר שינה מעיניהם של בעלי הפיצוציות, רשתות הסופרמרקט וכמובן - צרכני העראק והוודקה.

     

     עוד בערוץ האוכל:

     

    במשפט אחד - המס החדש מחיל מיסוי אחיד על המשקאות המשכרים, לפי שיעור האלכוהול - 84 שקלים לליטר. מחירן של וודקות שעלו עד כה כ-60-70 שקלים (אבסולוט, פינלנדיה, סטוליצ'ניה) צפוי לעלות בכ-25-30 שקלים, ומחיר העראק צפוי להיות מוכפל (ר' כתבה בנושא).

     

    מי שיצא מורווח מהסיפור הם צרכני הוויסקי המתיישן והסינגל מאלטים, כמו גם צרכני הקוניאק וודקות הפרימיום, שמחיריהם צנחו בשליש עד חצי מהמחיר.

     

    גם בצלחת, החיים מגלמים בתוכם הפתעות בלתי צפויות; פטריות הכמהין היקרות משתלבות באופן יוצא דופן בחביתה ושמפניה משתדכת בשמחה מפליאה ומבלי לעשות פוזות עם מיץ תפוזים ואפרסקים. באותו אופן, דווקא אחד המשקאות התוססים והפשוטים ביותר - ג'ינג'ר אייל - משדרג באורח פלא כמה המשקאות המפורסמים והיוקרתיים בארון המשקאות.

     

    לרגל הרפורמה במס, העלינו לפניכם 3 קוקטיילים שמשלבים ג'ינגר ומשקאות שמחיריהם ירדו משמעותית ושניתן כעת לשלב במשקאות מעורבבים במחיר יחסית סביר.

     

    היוש רפורמה! קוקטייל פרוט קאפ (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    היוש רפורמה! קוקטייל פרוט קאפ(צילום: ירון ברנר)

     

    אימג'יניישן - וויסקי שיפון (rye) וגינג'ר אייל

    מתכון לקוקטייל קלאסי מהמאה ה-19, שמקורו בווירג'יניה, מדינה שמזוהה עם הוויסקי על בסיס שיפון וביתה של מזקקת הוויסקי-שיפון של ג'ורג' וושינגטון בכבודו ובעצמו, הנשיא הראשון של ארה"ב.

     

    המרכיבים לכוס אחת גבוהה (כוס היי בול):

    50 מ"ל וויסקי שיפון

    120 מ"ל ג'ינג'ר אייל

    מיץ מחצי ליים

    סליל מקליפת תפוז

    גבעול טימין - לא חובה

     

    גם וושינגטון דמיין אותו. קוקטייל אימג'יניישן (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    גם וושינגטון דמיין אותו. קוקטייל אימג'יניישן(צילום: ירון ברנר)

     

    אופן ההכנה:

    1. משקשקים בשייקר את כל המרכיבים יחד עם קרח, מלבד סליל קליפת התפוז כ-15 שניות.
    2. מסננים את הנוזל לכוס גבוהה ומלאה בקרח כתוש. מורחים את סליל קליפת התפוז על דפנות הכוס ומעטרים עמו את המשקה. 

     

    קוניאק ג'ינג'ר אייל

    קוניאק הוא אחד ממלכי ארון המשקאות, משקה אלגנטי בעל טעם עשיר ודומיננטי. בארץ, גם גם ברוב העולם, נהוג לשתות את הקוניאק בכוסות עגולות ("סניפטר) וקטנות, ללא קרח או מרכיבים נוספים, אך דווקא במכורתו שבדרום צרפת, משחיתים אותו בהנאה עם ג'ינג'ר אייל וקרח ובינינו - בצדק.

     

    המתכון שלפניכם הוא של נדב לרון ("רביבה וסיליה"). באופן מסורתי משתמשים לצורך הכנה המשקה בקוניאק VS של הנסי, שהוא עדין בטעמו ומתוק יחסית, אך ניתן להחליף בכל קוניאק איכותי אחר.

     

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

     

    המרכיבים:

    5 עלי נענע

    60 מ"ל קוניאק

    מיץ מרבע לימון

    100 מ"ל ג'ינג'ר אייל

     

    אופן ההכנה:

    1. שמים 5 עלי נענע בין כפות הידיים ומוחאים כף פעמיים-שלוש, על מנת להדגיש את טעם הנענע.
    2. שמים בכוס עם קרח, מוזגים קוניאק, סוחטים לימון ומוסיפים ג'ינג'ר אייל. מערבבים בעזרת סטירר (המקלון המשמש לערבוב קוקטיילים) ומגישים מייד.

     

     

    פרוט קאפ - Fruit Cup

    כל מי שביקר בלונדון ביולי-אוגוסט, יודע שמשקה הקיץ המסורתי של אנגליה מתבסס על פימ'ס (Pimm's - ליקר ג'ין), מלפפונים ותותים בלימונדה. במתכון שלפניכם (של נדי לרון, "רביבה וסיליה") מחליף הג'ינג'ר אייל את הלימונדה.

     

    שימו לב: בישראל לא ניתן להשיג באופן סדיר פימ'ס מלבד בדיוטי פרי. חפשו אותו שם או בחו"ל ולא תתאכזבו.

     

    המרכיבים ל-4 מנות:

    1 מלפפון, פרוס דק לאורך

    8-10 תותים קטנים שלמים

    1 תפוז, חתוך לחצאי טבעות כולל הקליפה

    3-4 גבעולי סלרי

    250 מ"ל פימס

    500 מ"ל ג'ינג'ר אייל

    חופן עלי נענע - לפי הטעם

     

    אופן ההכנה:

    1. שמים בקנקן גדול את פרוסות המלפפון, התותים, התפוזים, עלי הנענע וגבעולי הסלרי וממלאים בקרח.
    2. יוצקים את הפימס ואת הג'ינג'ר אייל, מערבבים ומגישים.

     

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

     

     

    • כל הקוקטיילים הוכנו, צולמו על ידי נדב לרון (ואם תבקשו יפה הוא גם יכין לכם אותם שם!) ב-"רביבה וסיליה ". ניסים אלוני 10 (G צמרת), תל אביב

     

    וויסקי, קוניאק ורום בירידה - מבצעים נבחרים על משקאות נבחרים:

     

  1. ג'ים בים שיפון
    לפני: 300 שקלים

    אחרי: 136 שקלים
    שיעור הירידה: -55%

     

    • וויסקי טומאטין, סינגל מאלט, 18 שנה 
      לפני
      : 561 שקלים
      אחרי: 330 שקלים
      שיעור הירידה: 41%-

     

    • קוניאק ביסקוויט VSOP
      לפני:
      436 שקלים
      אחרי: 245 שקלים
      שיעור הירידה: -44%

     

    • ברבן פור רוזס, סינגל בארל
      לפני:
      342 שקלים
      אחרי: 199 שקלים
      שיעור הירידה: -42%

     

    • קוניאק הנסי VS
      לפני:
      300 שקלים
      אחרי: 198 שקלים
      שיעור הירידה: -34%

     

    • הנסי VSOP
      לפני:
      450 שקלים
      אחרי: 249 שקלים
      שיעור הירידה: -40%

  2.  

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: ירון ברנר
    הַשחיתו אותו עם ג'ינג'ר אייל. קוניאק
    צילום: ירון ברנר
    מומלצים