שתף קטע נבחר
 
צילום: index open

הפתעה של פיתה: לאנץ' שלם בכיסון

במקום פלאפל או סביח, האופות של "לחמנינה" מציעות להצטייד בכיסון "קינדר" תפוח וממולא בכל טוב. 3 מילויים צבעוניים לכיסון שמוציא את העיניים לשאר יושבי המשרד וההורים בבריכה עם רטטוי טבעוני, חצילים קלויים וגבינת פטה ואיך לא - שוקולד

לפני מספר שנים, כשעוד הייתה אופה במאפייה חצי סודית בביתה שבמעבה שכונת ביצרון התל אביבית, הייתה מכינה נינה הלוי פוקצ'ה איטלקית.

 

 עוד בערוץ האוכל:

 

המתכון של הבצק, במקור של מנה שטרום ("קמפנלו"), היווה את הבסיס לבצק הכיסונים האפויים שהוכנו מאוחר יותר ב-"לחמנינה" כשזו עברה למיקומה הנוכחי.

 

למרות שהכיסון הוא יותר קלצונה מפיתה, סוג של מאפה שהוא ארוחה מלאה, הוחלט שהוא יקרא קינדר, במחווה לביצת ההפתעה הנוסטלגית.

 

לפניכם 3 מתכוני פיתה ממולאת ומשביעה, שאפשר להכין מראש ולשלוף בצהריים במשרד או כארוחת עשר בבריכה עם הילדים. שווה מאד, וזה עוד לפני שדיברנו על מבטי הקנאה של הסובבים למראה הכיסון המושקע והמפנק.

 

 (צילום: מוראג רובננקו) (צילום: מוראג רובננקו)
ארוחה שלמה בכיסון הפתעה. קינדר פטה וחצילים קלויים (צילום: מוראג רובננקו) (צילום: מוראג רובננקו)
ארוחה שלמה בכיסון הפתעה. קינדר פטה וחצילים קלויים(צילום: מוראג רובננקו)

 

כיסון קינדר רטטוי

 

לבצק:

500 גרם (3.5 כוסות+כף) קמח לחם

5 גרם (1 כפית) שמרים טריים

320 גרם (כוס ושליש) מים קרים

10 גרם (1/2 כף) מלח

20 גרם (1.5 כפות) שמן זית

 

לקימוח:
קמח סולת/קמח תירס גס

 

למילוי:

1 חציל, פרוס לרוחב

2 פלפלים אדומים

1 בצל קלוף ופרוס לפרוסות

3 עגבניות חתוכות לרבעים

2 קישואים פרוסים

1 פלפל חריף

3-4 כפות פטרוזיליה קצוצה

5-6 כפות שמן זית

מלח ופלפל שחור - לפי הטעם

 

 (צילום: מוראג רובננקו) (צילום: מוראג רובננקו)
(צילום: מוראג רובננקו)

 

אופן ההכנה:
  1. מכינים את הבצק: מערבלים במיקסר עם וו לישה קמח, שמרים, מים קרים ומלח במשך 3 דקות ובמהירות נמוכה, עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים שמן זית ומערבלים כ-3 דקות נוספות במהירות בינונית עד שנוצר בצק רך, אחיד וחלק.
  2. מושחים את הבצק במעט שמן זית ומניחים בקערה משומנת. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים להכפלת הנפח (אפשר להתפיח במקרר למשך הלילה).
  3. מחלקים את הבצק על משטח עבודה מקומח בקמח סולת או תירס ל-16 כדורים בגודל כדור פינג פונג. מכסים במגבת ומתפיחים שעה נוספת להכפלת הנפח.
  4. כשעה לפני האפייה מניחים בתחתית התנור אבן שמוט ומחממים את התנור לחום מקסימלי
  5. מכינים את הרטטוי: צולים את כל הירקות בתנור עם שמן זית ומלח עד שמתרככים ומשתזפים.
  6. מנקים את הפלפלים מהגרעינים וקולפים. קוצצים את כל הירקות יחד (מהפלפל החריף, משתמשים רק בכמות הרצויה), מוסיפים עוד מעט שמן זית ופלפל שחור גרוס.
  7. מכינים את הכיסונים: מרדדים את כל כדורי הבצק על משטח מקומח לעיגולים בקוטר 15 ס"מ.
  8. מניחים על 8 עיגולי של פיתה כף גדושה מהמלית ומפזרים כמה עלים של פטרוזליה טרייה. מניחים מעל עיגול נוסף ומהדקים היטב עם האצבעות, כך שתיווצר מעין פיתה סגורה.
  9. מעבירים לתבנית עם נייר אפייה ואופים במשך כ-8-10 דקות עד שהבצק משחים מעט ובעל קרום פריך.

 

כיסון קינדר במילוי שוקולד-בננה

גיוון: את הבננה ניתן להחליף בכמות זהה של חלבה

 

המרכיבים ל-8 פיתות קינדר:

 

לבצק:

500 גרם (3.5 כוסות+כף) קמח לחם

5 גרם (1 כפית) שמרים טריים

320 גרם (כוס ושליש) מים קרים

10 גרם (1/2 כף) מלח

20 גרם (1.5 כפות) שמן זית

 

לקימוח:

קמח סולת/קמח תירס גס

 

למלית השוקולד :

100 גרם שוקולד מריר

100 גרם שוקולד חלב

2 בננות, פרוסות לפרוסות דקות או 100 גרם חלבה

 

 (צילום: מוראג רובננקו) (צילום: מוראג רובננקו)
(צילום: מוראג רובננקו)

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק: מערבלים במיקסר עם וו לישה קמח, שמרים, מים קרים ומלח במשך 3 דקות ובמהירות נמוכה, עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים שמן זית ומערבלים כ-3 דקות נוספות במהירות בינונית עד שנוצר בצק רך, אחיד וחלק.
  2. מושחים את הבצק במעט שמן זית ומניחים בקערה משומנת. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים להכפלת הנפח (אפשר להתפיח במקרר למשך הלילה).
  3. מחלקים את הבצק על משטח עבודה מקומח בקמח סולת או תירס ל-16 כדורים בגודל כדור פינג פונג. מכסים במגבת ומתפיחים שעה נוספת להכפלת הנפח.
  4. כשעה לפני האפייה מניחים בתחתית התנור אבן שמוט ומחממים את התנור לחום מקסימלי.
  5. מכינים את המילוי: ממיסים במיקרוגל את שני סוגי השוקולד. מערבבים עם הבננות הפרוסות.
  6. מכינים את הכיסונים: מרדדים את כל כדורי הבצק על משטח מקומח לעיגולים בקוטר 15 ס"מ.
  7. מניחים על 8 עיגולי של פיתה כף גדושה מהמלית. מניחים מעל עיגול נוסף ומהדקים היטב עם האצבעות, כך שתיווצר מעין פיתה סגורה.
  8. מעבירים לתבנית עם נייר אפייה ואופים במשך כ-8-10 דקות עד שהבצק משחים מעט ובעל קרום פריך.

 

כיסון קינדר חציל קלוי ופטה

טיפ: ניתן להוסיף פלפל ירוק חריף קצוץ בכמות המתאימה לדרגת חריפות רצויה.

 

המרכיבים ל-8 פיתות קינדר:

 

לבצק:

500 גרם (3.5 כוסות+כף) קמח לחם

5 גרם (1 כפית) שמרים טריים

320 גרם (כוס ושליש) מים קרים

10 גרם (1/2 כף) מלח

20 גרם (1.5 כפות) שמן זית

 

לקימוח:

קמח סולת/קמח תירס גס

 

למלית:

2 חצילים

1 עגבנייה, קצוצה לקוביות

3-4 כפות פטרוזיליה קצוצה

מיץ מחצי לימון

2 כפות שמן זית

שמן זית, מיץ לימון, מלח, פלפל

300 גרם גבינת פטה, מפוררת בידיים

 

 (צילום: מוראג רובננקו) (צילום: מוראג רובננקו)
(צילום: מוראג רובננקו)

 

אופן ההכנה:
  1. מכינים את הבצק: מערבלים במיקסר עם וו לישה קמח, שמרים, מים קרים ומלח במשך 3 דקות ובמהירות נמוכה, עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים שמן זית ומערבלים כ-3 דקות נוספות במהירות בינונית עד שנוצר בצק רך, אחיד וחלק.
  2. מושחים את הבצק במעט שמן זית ומניחים בקערה משומנת. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים להכפלת הנפח (אפשר להתפיח במקרר למשך הלילה).
  3. מחלקים את הבצק על משטח עבודה מקומח בקמח סולת או תירס ל-16 כדורים בגודל כדור פינג פונג. מכסים במגבת ומתפיחים שעה נוספת להכפלת הנפח.
  4. כשעה לפני האפייה מניחים בתחתית התנור אבן שמוט ומחממים את התנור לחום מקסימלי.
  5. מכינים את המילוי: קולים את החצילים בשלמותם על האש או על הגז או בתנור, עד לריכוך מלא חוצים את חציל הקלוי ומוציאים בעזרת כף את בשר החציל. מערבבים בקערה את בשר החציל עם שאר המרכיבים ומתבלים בפלפל שחור גרוס ומלח
  6. מכינים את הכיסונים: מרדדים את כל כדורי הבצק על משטח מקומח לעיגולים בקוטר 15 ס"מ.
  7. מניחים על 8 עיגולי של פיתה כף גדושה מהמלית ומפזרים מעל פטה. מניחים מעל עיגול נוסף ומהדקים היטב עם האצבעות, כך שתיווצר מעין פיתה סגורה.
  8. מעבירים לתבנית עם נייר אפייה ואופים במשך כ-8-10 דקות עד שהבצק משחים מעט ובעל קרום פריך.

 

  • כיסוני קינדר בשלל מילויים ניתן למצוא בלחמנינה. קרמיניצקי 14, תל אביב

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוראג רובננקו
עם פטה וחצילים. כיסון קינדר
צילום: מוראג רובננקו
מומלצים