שתף קטע נבחר

פחד וחרדה מחדירה - למה זה קורה להן?

נשים רבות ממעטות לקיים יחסי מין עקב התכווצויות בלתי רצוניות בשרירי האגן, התכווצויות אשר גורמות לכל מגע מיני להפוך לסיוט מתמשך. הבשורה החיובית: בהחלט ניתן לטפל בבעיה והיא נפוצה משנדמה לנו

10% מכלל הנשים פוחדות מחדירה. חלקן סובלות מבעיה המכונה וגיניסמוס, בעיה המתאפיינת בכאב המופיע באיבר המין הנשי בעקבות התכווצות לא רצונית של שרירי הירכיים הפנימיות והשרירים ברצפת האגן במהלך החדירה. מלבד יחסי מין, התכווצויות אלו יכולות לקרות גם בעת החדרת טמפון, בדיקה גניקולוגית וכדומה.

 

עוד בנושא:

אני מפחדת מסקס. זה כואב לי

אני לא מצליח לגמור

החדירה כואבת לי. מה עושים?

הכול על סקסולוגיה בפייסבוק של ערוץ יחסים

 

הסיבות לוגיניסמוס יכולות להיות רבות ומגוונות, החל מבעיה נפשית מסוימת ועד בעיה תפקודית בלבד כמו דלקת למשל, אך לא נדיר שהמקור להתכווצויות קשור גם בצורך לשמור על גבולות הגוף בשל טראומה מהעבר - חרדה, חינוך מיני חסר או לקוי, בושה ו/או ערכים הקשורים לשמירה על צניעות, שלא טופלו כראוי מבחינה פסיכולוגית.

 

 

נשים שסובלות מוגינסימוס, יתחמקו וימעטו לקיים יחסי מין, או שהן תבקשנה לקיים יחסי מין ללא חדירה ולהסתפק למשל באורגזמה דגדגנית. יש המוכנות ללכת רחוק יותר ולמצוא עצמן מלכתחילה במערכות יחסים עם פרטנרים עם בעיות מיניות משל עצמם, כמו חרדת ביצוע, בעיות זקפה וכדומה.

 

נשים שנתקלות בהתכווצויות וכאבים בחדירה, לרוב יחשבו שהסיבה לכך היא שמבנה אגן הירכיים שלהן ואיזור הנרתיק שלהן צר מהממוצע. כאמור, מדובר בחשש סובייקטיבי לגמרי. אין איבר מין נשי שהוא צר מדי. מדובר בתופעה שניתנת לטיפול בעזרת אימון והדרכה להרפיה של השרירים המכווצים.

 

כאב כתוצאה מוגיניסמוס, עשוי להופיע כבר במגע הראשון והקל ביותר באזור פתח הנרתיק ולעיתים נשאר גם הרבה אחרי סיום המגע. גם המגע המיני הראשון שכלל חדירה אצל האישה - אם היו בו אלמנטים של לחץ או החדרה בכוח, יכול להותיר אצל האישה טראומה ולגרום לוגינסמוס.

 

נשים החוות וגיניסמוס, לרוב לא מאמינות שמדובר בבעיה כה פשוטה וקלה לפתרון. המבוכה וההשלמה עם העובדה שכך "המערכת שלהן" מתפקדת, גורמת להן להמשיך לחיות עם הבעיה, ולהאמין כי היא שלהן ורק שלהן. ובכן, נשים יקרות, אתן לא לבד. מדובר בבעיה מאוד שכיחה וככל שתקדימו לפנות לעזרה אצל רופא סקסולוג שהתמחה בכך, כך תחסכו לעצמכן שנים של תסכול וקושי ביחסי מין. אתן יכולות ומגיע לכן ליהנות מיחסי מין.

 

טיפול בוגיניסמוס

אורך הטיפול תלוי בעומק הבעיה. ככל שהבעיה הרגשית עמוקה ומצולקת יותר, כך הטיפול ארוך יותר. קודם כל חשוב לקבל אבחנה. האישה צריכה לדעת שהכאב שלה אמיתי והרפואה מכירה בו, ולהבין שיכולים כמובן לעזור לה. הטיפול מעניק ביטחון לאישה, קצב ההתקדמות הוא בהתאם למה שמאפשרת הפציינטית, ואסור לגרום לה כל כאב. באמצעות בירור רפואי וסקסולוגי מעמיק, מייצר הרופא תוכנית טיפול, שמטרתה לאפשר למטופלת לחזור וליהנות מיחסי מין.

 

 

ריפוי וגיניסמוס כולל טיפול רגשי בבעיות הדימוי העצמי, הפחד והחרדה המלווים בכניסה למערכת יחסים/למיטה עם גבר, תרגול פיזיותראפי המלמד אותך להרפות את שרירי הגוף בכלל ושרירי רצפת האגן בפרט.

 

מדובר בתהליך שיכול להימשך בין מספר חודשים ועד לשנה, ובסופו תוכלי לקיים יחסי מין ללא פחד וללא כאבים, ולהיות קשובה לחשק המיני שלך בביטחון מלא. חשוב לעבוד עם ביו פידבק - טכניקה שמראה בצורה גרפית איך נראה שריר מכווץ ואיך נראה שריר רפוי, ואז ניתן לשחזר את התנועות שהביאו לרגיעה.

 

אנחנו לא מאמינים בהחדרת מרחיבים לנרתיק, והעבודה נעשית ביחד עם הפיזיותרפיסטית עד השגת שליטה מלאה על השרירים.

 

בואו להיות חברים שלנו בפייסבוק  

 

ד"ר דניאל דריי, רופא סקסולוג, מטפל מיני וזוגי, טיפול בוגינימוס וכאבים בחדירה

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
נפוץ הרבה יותר משנדמה. וגיניסמוס
צילום: shutterstock
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים