שתף קטע נבחר

התנגדות מבית: במקום גזירות, לטפל בהון השחור

לא רק באופוזיציה: בכנס של עשרות ראשי שדולות חברתיות גם חברי כנסת מהקואליציה קראו לחיפוש חלופה לגזירות הכלכליות. ח"כ גילה גמליאל מהליכוד אמרה כי כ-80 מיליארד שקל מקורם בעסקי עבריינים ובתכנוני מס וטענה כי "המלחמה בהון השחור היא שצריכה להיות בחוק ולא הגזירות"

ח"כ גילה גמליאל (הליכוד-ביתנו) אמרה היום (ד') בכנסת כי 80% מההון השחור - כ-80 מיליארד שקל - מקורם בעסקי עבריינים ובתכנוני מס. "לפחות חלק מהכסף הזה בהחלט צריך להיות חלופה לגזירות שבחוק ההסדרים, והמלחמה בהון השחור היא שצריכה להיות בחוק ולא הגזירות", אמרה גמליאל בנעילת כנס של עשרות ראשי שדולות חברתיות, בראשן שדולת חברי הכנסת המשותפת לקואליציה והאופוזיציה, שנועד להציע חלופות לגזירות שבתקציב המדינה.

 

מכון אדוה: עיקר נטל הגזירות על השכבות חלשות

חברי קואליציה מאיימים: לא נאשר את כל הגזירות

"מסי הדיור של לפיד - משאבה לקופת המדינה"

 

גמליאל, יוזמת הכנס שמובילה מהקואליציה את כיס ההתנגדות לגזירות, גייסה את התמיכה הציבורית למאבק מצד השדולות שבארגונים החברתיים מכל רחבי הארץ. "כוחנו באחדותנו להגדיר מראש את היעדים החברתיים של המאבק בראשן צמצום הפערים והמלחמה בהון השחור", אמרה גמליאל שמתפקדת גם במרכזת הקואליציה בוועדת הכספים.

 

היא הדגישה כי "את הגירעון בתקציב צריך לכסות ונעמוד בזה, אבל אנחנו גם מאמינים בשינוי הדרך ולא נסתפק רק בהשגת היעדים הכלכליים שלו. נצטרך לחתור להשגת יעדים חברתיים בראייה ארוכת טווח, בין השאר כדי למנוע את הדרדרות מעמד הביניים לשכבות החלשות".

 

מירי רגב: "מס ירושות והגדלת מס לחברות הגדולות"

ח"כ מירי רגב (ליכוד-ביתנו), אף היא מהקואליציה התומכת במאבק בגזירות, קראה לחבריה "להיות גם הגיוניים" ולמקד את המאבק בהוצאת 4-5 גזירות מהחוק בראשן המס הכבד על "משפרי דיור" - מי שמחליפים את דירתם באחרת, אפילו אם היא יותר קטנה, שאמור להכניס כ-1 מיליארד שקל. "אם שואלים אותי מאיפה יבוא הכסף החלופי אני אומרת: מהגדלת המס על 4 החברות הגדולות כמו אינטל, טבע וכימיקלים וממס על ירושות גדולות", אמרה רגב.

 

ח"כ אילן גילאון (מרצ) שותפה של גמליאל לארגון הכנס קרא לאורחים "לפתוח את בטן התקציב ולבחון את קרביו" כדי לדעת מה להוציא ובמה להחליף "כדי להפוך את הקערה על פיה". הוא ביקש מכל אחד להצביע על גזירה או נושא שחייבים לעקור אותם "כדי שנוכל להסתכל בצורה חדשה והוגנת על חלוקת ההון הלאומי".

 

הבקשה היתה מאולתרת כך שמהרב-שיח חזרו ועלו גם הדרישות שכבר עשו כותרות, לבטל את מסי הביטוח הלאומי והבריאות על עקרות הבית, למתן את קיצוץ קצבאות הילדים, לבטל את שלילת נקודת הזיכוי ממס לסטודנטים, ואפילו לבטל את תוספת ה-1.5% לכל מדרגות מס ההכנסה.

 

אורי אלדן מראשי תנועת המחאה החברתית הציע לגייס 2 מיליארד שקל מהחלפת הגזירה הזאת בהוספת 2 מדרגות מס חדשות של 55% להכנסות בין 50-80 אלף שקל, ושל 60% מעליהן; בהטלת מס חברות דיפרנציאלי לפי גודל החברה; ובשלילת הטבות המס לפי חוק עידוד השקעות הון מהן נהנות חברות המנצלות משאבי טבע.

 

ח"כ אורלי לוי-אבקסיס (ליכוד-ביתנו) המסייעת לח"כ גמליאל הצדיקה את ביטול גזירת המסים על עקרות הבית בכך שהיא ממחזרת ניסיון קודם מלפני עשור שנכשל אך הוחלף אז בשלילת נקודת זיכוי מהכנסת בעלה בשווי של 200 שקל, כך שאין עכשיו הצדקה ובעיקר אין מקור הכנסה למס נוסף של 160 שקל.

 

בין ההצעות בלטה זו של ח"כ מיכל בירן (עבודה) שהתנגדה דווקא לביטול קצבאות הילדים לחייבים ב"מס יסף" (2%) על הכנסה מעל 50אלף שקל, "בגלל שמדובר במהלך פופוליסטי שנועד להכשיר את קיצוץ הקצבאות האחרות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ח"כ גילה גמליאל
צילום: ירון ברנר
צילום: גיל יוחנן
ח"כ מירי רגב
צילום: גיל יוחנן
מומלצים