שתף קטע נבחר

אלפי חרדיות מנעו מנשות הכותל להתפלל במתחם

כ-5,000 נערות חרדיות ועשרות צעירים חרדים גרמו למשטרה להעביר את נשות הקבוצה הליברלית למתחם תפילה מרוחק מעזרת הנשים. נשות הכותל הגיבו בחריפות: "המשטרה נכנעה לבריונות החרדית ומיקמה אותנו שוב בספסל האחורי באוטובוס"

עימות בכותל המערבי: אלפי חרדים הצליחו למנוע הבוקר (יום ב') מנשות הכותל להתפלל במקומן הקבוע בעזרת הנשים. כ-5,000 נערות חרדיות ועשרות צעירים חרדים התקהלו במקום בניסיון להפריע לקיום התפילה החודשית. בשל כך הועברו נשות הקבוצה הליברלית להתפלל סמוך לשער הכניסה לרחבה העליונה. הצעירים החרדים קראו קריאות גנאי נגד נשות הכותל כדי שקולן לא יישמע.

 

עוד בערוץ החדשות של ynet:

עד המדינה בפרשת הברנוער יקבל 120 אלף שקל

תקיפות וגרפיטי במסעדה: "לא להעסיק ערבים"

 

עימות קולני בכותל המערבי, הבוקר (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
עימות קולני בכותל המערבי, הבוקר(צילום: גיל יוחנן)

 

אלפי הנערות החרדיות שהגיעו למקום התכוננו מבעוד מועד לשאת עצרת תפילה ומחאה בכותל המערבי נגד המניין השוויוני של ארגון נשות הכותל שנערך במתחם הבוקר - ראש חודש אב. במהלך שהותן במקום הושלכו לעבר נשות הכותל ביצים ושקיות מים. בעקבות כך עיכבה המשטרה לחקירה צעיר וצעירה חרדים.

 

לזלי זקס, מנכ"לית נשות הכותל, אמרה בתגובה כי "המשטרה נכנעה היום לבריונות החרדית ומיקמה אותנו שוב בספסל האחורי של האוטובוס. אם היינו מגיעות ללא האבטחה המשטרתית יכולנו לתפוס מקום בקרבת הכותל כמו שאנחנו עושות זה 24 שנים".

 

מנכ"ל התנועה המסורתית, עו"ד יזהר הס, אמר בתגובה כי "המאבק בכותל צריך ללמד את כולנו לקח חשוב. כאשר אנו עומדים בתוקף על זכותנו לממש זהות יהודית פלורליסטית בישראל, המונופול האורתודוקסי נסוג לאחור. ולא מפני שדעתו נוחה, אלא משום שהחברה הישראלית אומרת את דברה. דעת הקהל בישראל קבעה שוב שיש יותר מדרך אחת להיות יהודי".

 

נשות הכותל נדחקו למקום צדדי (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
נשות הכותל נדחקו למקום צדדי(צילום: גיל יוחנן)

"המונופול האורתודוקסי נסוג לאחור" (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
"המונופול האורתודוקסי נסוג לאחור"(צילום: גיל יוחנן)

 (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
(צילום: גיל יוחנן)

 

"פרס לקבוצה קטנה של פרובוקטורים" 

גם מנכ"ל התנועה הרפורמית, הרב גלעד קריב, גינה את דחיקת נשות הכותל מעזרת הנשים. לדבריו, "משטרת ישראל הפרה ברגל גסה את פסיקת בית המשפט לאפשר לנשות הכותל להתפלל כמנהגן והעניקה פרס לקבוצה קטנה של פרובוקטורים חרדים ורבנים העסוקים בהפצת שנאת חינם. משטרת ישראל שכחה שתפקידה להגן על חופש הדת והתפילה באתר הכותל ולא לכלוא מתפללות מאחורי גדרות משטרה. אנחנו דורשים ממזכיר הממשלה ומהשרים הנוגעים בדבר להתערב בנושא. המשך ההתנהגות הנוכחית תביא לסיכול כל מאמצי הפשרה וההתדיינות בנושא הכותל".

 

מנגד, ממלא מקום ראש עיריית ירושלים, יוסי דייטש (יהדות התורה), שנמנה עם מארגני המחאה אמר כי "הכותל המערבי הוא מקום שמאחד ומקרב בין כל עם ישראל. חבל מאוד שבראש חודש אב קבוצת נשים הזויה מגיעה לכותל על מנת לפלג ולסכסך בתוך העם".

 

בחודשים האחרונים הגבירה המשטרה את האכיפה נגד נשות הכותל, ומדי ראש חודש (המועד הקבוע של התפילה השוויונית שלהן) עיכבה לחקירה כמה מהן שהפרו את החלטת

 בג"ץ בנוגע לקיום מנהגן ברחבה. הדבר עורר מחאה בקרב הזרמים הלא אורתודוקסים ביהדות העולם, שהפעילו לחץ על הממשלה לפתור את הבעיה.

 

בעקבות כך מינה ראש הממשלה בנימין נתניהו את יו"ר הסוכנות נתן שרנסקי לגבש פתרון שיהיה מקובל על כולם. בתום כמה שבועות של הידברות עם נציגי כל הצדדים הוא הציג מתווה שכולל את הרחבת רחבת התפילה דרומה בעשרות מטרים וחלוקתה מחדש לשלושה חלקים - גברים, נשים ואזור שבו יוכל כל אדם לנהוג כדרכו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נשות הכותל נדחקו מעזרת נשים
צילום: גיל יוחנן
מומלצים