שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    צילום: shutterstock
    צבעונית ומשפחתית: דירה מעוצבת בגבעתיים
    המעבר מסטטוס זוגי למשפחה צעירה מצריך לא רק שינוי של ממש בתודעה, אלא גם בהתאמת הבית עצמו לרך הנולד. יצאנו לביקור אצל משפחה צעירה בגבעתיים שעשתה את השינוי. צפו

    המעבר מהרכב משפחתי של זוג צעיר שחי לבדו, לבין תוספת של תינוק חדש - משנה לא רק את שעות השינה ועומס החיים, אלא גם מצריך שינויים והתאמות בעיצוב הפנים של הבית. כך קרה לבני הזוג שבדירתם אנו מבקרים הפעם. לכבוד הלידה ביקשו השניים להפוך את הדירה, שגודלה 85 מ"ר, לחלל משפחתי נעים. שיתוף הפעולה המלא בין הזוג לבין המעצבת חן שדמי שרף יצר תוצאה מקסימה, שכוללת שימוש בצבעים ובטקסטורות וניצול חכם של החלל.

     

    עוד על עיצוב הבית בביקור בית :

     

    הדירה ממוקמת בשכונה שקטה וירוקה בגבעתיים וכוללת 4 חדרים ומרפסת. צורתה הכללית א-סימטרית ואחד מהקירות המשמעותיים בה הוא אלכסוני. במצב הקיים, חלק מקירות הפנים הותאמו לזווית האלכסונית של הקיר, וגם הריצוף הונח בהתאם לו, כך שנוצרו בלבול ואי-סדר בחלל.

     

    כדי לנצל טוב יותר את מבנה הדירה, ועל מנת ליצור תחושה נעימה ומסודרת יותר, נבנו קירות הפנים מחדש בכיוון שונה. גם האריחים הבהירים החדשים הונחו במקביל לשאר קירות הדירה, ולא הותאמו לאלכסון המשונה שהיה בה.

     

    חלל הכניסה לפני השיפוץ. חלוקת פנים מבולגנת (צילום: חן שדמי שרף) (צילום: חן שדמי שרף)
    חלל הכניסה לפני השיפוץ. חלוקת פנים מבולגנת(צילום: חן שדמי שרף)

     

    הקיר האלכסוני לפני השיפוץ. הריצוף הונח בהתאם (צילום: חן שדמי שרף) (צילום: חן שדמי שרף)
    הקיר האלכסוני לפני השיפוץ. הריצוף הונח בהתאם(צילום: חן שדמי שרף)

     

    הדיירים ביקשו אווירה משפחתית עם ריהוט וחומרים שיעמדו במבחן הזמן, ותחושה ביתית וקלילה שמתאימה לגידול ילדים. כך הוחלט להמשיך עם יצירת חלל מרכזי, שבו יוכלו כל בני הבית לבלות יחד בחלל הציבורי של הדירה.

     

    כדי לאפשר זמן איכות משותף, ועל מנת להדגיש את תחושת המשפחתיות, מוקמו שתי ספות רחבות ומפנקות בסלון. באופן לא שגרתי, לא מוקמה בסלון טלוויזיה - אותה יכולים להחליף מקרן ומסך גלילה בעת הצורך.

     

    מבט אל חלל הסלון לפני השיפוץ (צילום: חן שדמי שרף) (צילום: חן שדמי שרף)
    מבט אל חלל הסלון לפני השיפוץ(צילום: חן שדמי שרף)

     

    אחרי השיפוץ. חלל צבעוני שתוכנן עבור משפחה צעירה (צילום: גלית דויטש-דביר) (צילום: גלית דויטש-דביר)
    אחרי השיפוץ. חלל צבעוני שתוכנן עבור משפחה צעירה(צילום: גלית דויטש-דביר)

     

    פינת האוכל ממוקמת לצד הסלון ומול הכניסה לדירה, כך שזו התמונה הראשונה שמתקבלת עם הכניסה לבית. לכן היה צורך להקדיש מחשבה מיוחדת בעיצובה. הפריט הראשון שנבחר הוא מנורת וינטג' בגוון כתום עז, שהודגשה בעזרת הקיר האחורי שנצבע בגוון כחול עמוק. על גבו מוקמו שני מדפי ספרים, המהווים רקע עדין לחלל, והוצב שולחן אוכל עגול נפתח.

     

    שולחן עגול ומשפחתי עם אפשרות להרחבה בפינת האוכל (צילום: גלית דויטש-דביר) (צילום: גלית דויטש-דביר)
    שולחן עגול ומשפחתי עם אפשרות להרחבה בפינת האוכל(צילום: גלית דויטש-דביר)

     

    מבט מהסלון לפינת האוכל והמטבח: שתי נישות מחברות בין החללים (צילום: גלית דויטש-דביר) (צילום: גלית דויטש-דביר)
    מבט מהסלון לפינת האוכל והמטבח: שתי נישות מחברות בין החללים(צילום: גלית דויטש-דביר)

     

    המטבח ממוקם מול הסלון ואינו צמוד לפינת האוכל, באופן מעט מנותק, ולכן היה צורך בפתרון יצירתי שיחבר את החללים ויקרב ביניהם ויזואלית. שתי נישות - אחת לצד פינת האוכל והשנייה לצד המטבח - כוסו בטפט אחיד של פסי אורך בגווני כחול, והן בולטות בעיקר מכיוון הסלון ויוצרות עומק והמשכיות בחלל. הנישות מחברות את הסלון, פינת האוכל והמטבח לחלל אחד רחב והמשכי, ומקרבות את המטבח הממוקם בפינה יחסית נסתרת - אל מרכז הבית.

     

    מבט אל המטבח המחודש (צילום: גלית דויטש-דביר) (צילום: גלית דויטש-דביר)
    מבט אל המטבח המחודש(צילום: גלית דויטש-דביר)

     

    עיצוב נקי ופשוט במטבח מהווה רקע לחיי היומיום הצבעוניים (צילום: גלית דויטש-דביר) (צילום: גלית דויטש-דביר)
    עיצוב נקי ופשוט במטבח מהווה רקע לחיי היומיום הצבעוניים(צילום: גלית דויטש-דביר)

     

    משטח עבודה קליל ומרחף במטבח (צילום: גלית דויטש-דביר) (צילום: גלית דויטש-דביר)
    משטח עבודה קליל ומרחף במטבח(צילום: גלית דויטש-דביר)

     

    גם החללים הפרטיים בדירה זכו לבחירות צבעוניות ונעימות. בחדר השינה מוקמה מיטה מינימליסטית, הקיר מאחוריה נצבע בגוון סגלגל ולצדה מוקמו שתי שידות קטנות ואדומות. שטיח עגול וצבעוני הונח על הרצפה, ומחבר את כל גווני החלל ומאזן ביניהם. חדר התינוק קיבל גם הוא גוונים בהירים ועדינים של לבן ותכלת, אותם משלימים השטיח, גוף התאורה וכמובן הצעצועים שמוסיפים צבעוניות חזקה לחדר.

     

    צבעוניות מתונה בחדר השינה (צילום: גלית דויטש-דביר) (צילום: גלית דויטש-דביר)
    צבעוניות מתונה בחדר השינה(צילום: גלית דויטש-דביר)

     

    שילוב צבעים מוצלח בחלל - פריטים צבעוניים ורקע עדין (צילום: גלית דויטש-דביר) (צילום: גלית דויטש-דביר)
    שילוב צבעים מוצלח בחלל - פריטים צבעוניים ורקע עדין(צילום: גלית דויטש-דביר)

     

    מבט אל חדר השינה של התינוק (צילום: גלית דויטש-דביר) (צילום: גלית דויטש-דביר)
    מבט אל חדר השינה של התינוק(צילום: גלית דויטש-דביר)

     

    הצבעוניות העדינה מאפשרת מיקום של פריטים צבעוניים ודקורטיביים (צילום: גלית דויטש-דביר) (צילום: גלית דויטש-דביר)
    הצבעוניות העדינה מאפשרת מיקום של פריטים צבעוניים ודקורטיביים(צילום: גלית דויטש-דביר)

     

    צבעוניות אופטימית בחדר התינוק (צילום: גלית דויטש-דביר) (צילום: גלית דויטש-דביר)
    צבעוניות אופטימית בחדר התינוק(צילום: גלית דויטש-דביר)

     

    כך, בעזרת ניצול חכם של החלל ושימוש מושכל בצבעים ובזוויות המבט, הפכה הדירה מחלל עמוס שיצר תחושת בלבול ואי סדר - לחלל משפחתי, צבעוני ונעים שיכול להכיל את כל פעילות המשפחה הצעירה. השימוש בצבע, בחומרים ובטקסטורות מדגיש את האלמנטים החשובים בחלל, ומחבר את החדרים השונים לחלל אחד, המשכי וזורם. כך בונים משפחה.

     

    השירותים לפני השיפוץ: קטנים וחסרי צבע (צילום: חן שדמי שרף) (צילום: חן שדמי שרף)
    השירותים לפני השיפוץ: קטנים וחסרי צבע(צילום: חן שדמי שרף)

     

    ריצוף שחור-לבן מונח באלכסון בחדר הרחצה ומדגיש את תחושת המשחק בדירה (צילום: גלית דויטש-דביר) (צילום: גלית דויטש-דביר)
    ריצוף שחור-לבן מונח באלכסון בחדר הרחצה ומדגיש את תחושת המשחק בדירה(צילום: גלית דויטש-דביר)

     

    מבט אל המרפסת הצבעונית (צילום: גלית דויטש-דביר) (צילום: גלית דויטש-דביר)
    מבט אל המרפסת הצבעונית(צילום: גלית דויטש-דביר)

     

    רשימת ספקים חלקית: בלטות מצוירות - רוחמה שרון, סניף יפו; מנורה כתומה מעל פינת האוכל - Vintage gallery, שוק הפשפשים יפו; מנורות מעל האי במטבח - אייטמס, שוק הפשפשים יפו; שולחן פינת אוכל - סידו עיצובים; טפטים - גולדשטיין גלרי טפט.

     

    הכתבה באדיבות אתר בניין ודיור - פורטל עיצוב פנים ועיצוב הבית. מחפשים שטיחים? לאינדקס שטיחים לבית


    פורסם לראשונה 16/07/2013 22:16

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "צבעונית ומשפחתית: דירה מעוצבת בגבעתיים"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: גלית דויטש-דביר
    הדירה בגבעתיים. תוצאה מקסימה
    צילום: גלית דויטש-דביר
    מומלצים