שתף קטע נבחר

אולמרט על החרם האירופי: הם חברים, לא שונאים

נתניהו הגיב בחריפות על החלטת האיחוד האירופי שלא להחיל על ההתנחלויות את ההסכמים עם ישראל, אולם קודמו בתפקיד סבור אחרת. "אי אפשר להאמין שכל העולם ישלים עם הקיפאון המדיני", אמר אולמרט. "מי שעומד מול הגה השלטון מנותק"

יממה לאחר הפרסום כי האיחוד האירופי החליט שלא להחיל על ההתנחלויות את ההסכמים עם ישראל והתגובה החריפה של ראש הממשלה בנימין נתניהו, הציג קודמו בתפקיד אהוד אולמרט עמדה שונה. "הם לא שונאינו, אלא חברינו", אמר אולמרט. "אי אפשר להמשיך עם הקיפאון המדיני ולהאמין שכל העולם ישלים עם הקיפאון".

 

 

ראש הממשלה לשעבר אמר את הדברים במסגרת הכנס החברתי הכלכלי השלישי של אשכול גליל מערבי. "אנחנו שומעים שיש למדינה עימות עם האיחוד האירופי", אמר אולמרט. "העימות הזה כולל החלטה של האיחוד שהתוצאה שלה עלולה להיות חמורה ביותר לחברה הישראלית, למשק ולכלכלה הישראלית.

 

"אני שומע את קולות הבהלה מירושלים ואני שואל את עצמי: איך יכול להיות שמי שעומד מול הגה השלטון מנותק לחלוטין מההתפתחויות ומהסימנים שהלכו והתעצמו במשך כל השנים האחרונות, נוכח ההתרשמות של הקהילה הבינלאומית מהתנהלות הממשלה".

 

לדבריו, "כל אלה שפתאום הופתעו, לפני עשר שנים בדיוק ממשלת ישראל חתמה על הסכם עם האיחוד האירופי, לפיו היא התחייבה לסמן את כל המוצרים שיוצרו באיו"ש ובעזה כבר אז. זה לא דבר חדש".

 

אולמרט הוסיף כי "האיחוד האירופי לא מכיר בשטחים הללו כחלק מישראל ועכשיו הממשלה נדהמת שהם נוקטים עוד שלב". הוא הוסיף ואמר: "כל מנהיגי האיחוד האירופי באו לבית ראש ממשלת ישראל לאחר סיום מבצע 'עופרת יצוקה' כדי לחזק את ידי ישראל. הקיפאון המדיני הזה, שנמשך ארבע שנים, לא יכול לעבור בשקט. יש חוסר סבלנות של הקהילה הבינלאומית מהאי תזוזה והקיפאון".

 

ראש הממשלה לשעבר סיכם ואמר: "אלה סדרי העדיפויות האמיתיים שלנו: לנהל משא ומתן לשלום ביוזמה ישראלית מיד, במלוא העוצמה ומתוך נכונות לעשות ויתורים כואבים ודרמטיים שישנו באופן דרמטי את פני המזרח התיכון".

 

אתמול אמר נתניהו בתגובה לצעד של האיחוד האירופי: "לא אתן שיפגעו במאות אלפי ישראלים". ראש הממשלה, שצפוי להיפגש עם שרת החוץ האירופית קתרין אשטון במטרה להקפיא את המהלך, הוסיף: "הייתי מצפה ממי שהשלום והיציבות באזור באמת עומדים לנגד עיניו, שיתפנה לדון בנושא הזה אחרי שיפתור בעיות קצת יותר דחופות באזור, כמו מלחמת האזרחים בסוריה או המרוץ של איראן להשיג נשק גרעיני".

 

נתניהו הוסיף כי "אנחנו לא נקבל שום תכתיבים חיצוניים על הגבולות שלנו. הנושא הזה יוכרע אך ורק במשא ומתן ישיר בין הצדדים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט
צילום: מרק ישראל סלם / ג'רוזלם פוסט
מומלצים