שתף קטע נבחר

צילום: גטי אימג'ס

עולם המים

המשלחת הנוצצת מארה"ב, הכוחות העולים מאסיה, האוסטרלים הנחושים, האיכות שמגיעה מאירופה. מי ישיג שליטה באליפות המרתקת בברצלונה?

שבע שנים לקח לישראל לבנות בריכה אולימפית חדשה, והיא עדיין לא חפה מתקלות. לספרדים לקח שבוע כדי להפוך את אולם פלאו סן ג'ורדי לבריכת שחייה תקנית. עבור כל מי שנכנס בשעריה, נדמה כאילו הייתה שם תמיד.

 

מסיבת בריכה בברצלונה:

   

באותו היכל כדורסל מפורסם, על פסגת הר היהודים בברצלונה, תיפתח היום אליפות העולם בשחייה – שקיבצה 2,293 שחיינים מ־181 מדינות. וגם בהיעדרו של גדול השחיינים בכל הזמנים, מייקל פלפס, האליפות צפויה להיות מרגשת ונוצצת, עם שמות מוכרים וחילופי דורות במדינות השונות, שכבר עכשיו מכינות את הקרקע למשחקים האולימפיים בריו ב־2016.

 

בולט בהיעדרו. מייקל פלפס (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
בולט בהיעדרו. מייקל פלפס(צילום: gettyimages)

 

ארה"ב: היורשים של פלפס

את המשבצת של פלפס אמורה למלא מיסי פרנקלין בת ה־18, שבאולימפיאדת לונדון זכתה בארבע מדליות זהב ובאחת מארד. הפעם היא מגיעה עם רף ציפיות גבוה במיוחד, שבו היא מכוונת לזכייה בשמונה מדליות זהב, כוללת שלושת המשחים הקבוצתיים.

 

נבחרת הנשים של ארה"ב כוללת גם כוכבות כמו נטלי קוגלין הוותיקה, שתתחרה ב־50 מ' חופשי, האלופות האולימפיות קייטי לאדקי ודיינה וולמר, וגם אליזבת' ביזל, ברייה לארסון וג'סיקה הארדי.

 

הכוכבת העולה של השחייה. מיסי פרנקלין (צילום: AFP) (צילום: AFP)
הכוכבת העולה של השחייה. מיסי פרנקלין(צילום: AFP)

 

בין הגברים האמריקאים, ראיין לוכטה - שיתחרה בשבעה משחים - אמור להיות האיש שייכנס רשמית לנעליו של פלפס, אחרי שבלונדון עדיין נאבק בו. עוד איתו בנבחרת הפנטסטית – האלוף האולימפי ב־100

גב, מאט גריברס, האלוף ב־100 חופשי ניית'ן אדריאן, אנתוני ארווין, ריקי ברנס וטיילר קלארי.

 

אסיה: להמשיך את המומנטום

השחיינים מאסיה עשו קפיצת מדרגה בלונדון, כשמעל כולם הייתה יה שיוון הסינית ב־200 וב־400 מעורב אישי. היא הדהימה את כולם עם שתי מדליות זהב ושיא עולם ב־400, וגררה שמועות עקשניות על שימוש בחומרים אסורים. היא, כמובן, תנסה להשתיק את כולם – אבל לאחר השערורייה האחרונה בעולם האתלטיקה, כשהתגלה שהאצנים אסאפה פאוול, טייסון גיי ונסטה קארטר כשלו בבדיקות סמים, הודיעה התאחדות השחייה העולמית כי תערוך במהלך האליפות לא פחות מ־800 בדיקות סמים, אולי כדי למנוע מקרה דומה.

 

הדהימה את כולם בלונדון. יה שיוון (צילום: AFP) (צילום: AFP)
הדהימה את כולם בלונדון. יה שיוון(צילום: AFP)

 

מסין מגיע גם סון יאנג בן ה־21, האלוף האולימפי במשחים הארוכים. בנוסף לסינים אמור לבלוט גם הדרום־קוריאני פארק טאי־הוואן בן ה־23, שהיה הראשון להביא מדליית זהב אולימפית בבריכה

למדינתו וצפוי לספק את הסחורה במקצים החופשיים.

 

אוסטרליה: משקמים את ההריסות

השם הבולט מכולם מיבשת אפריקה הוא קמרון ואן דר בורג הדרום אפריקאי, אלוף אולימפי, אלוף עולם ושיאן עולם ב־100 מ' חזה. נוסף לכך, ואן דר בורג הוא שיאן העולם ב־50 מ' חזה, ובברצלונה הוא יחפש להעמיס מדליות. נעבור לאוסטרליה – הכישלון בלונדון הביא להקמת שתי ועדות חקירה, תאמינו או לא, שגילו בעיות פנימיות ואווירה עכורה. עכשיו מעצמת השחייה המסורתית רוצה לשקם את ההריסות, עם נבחרת שכוללת את פנומן המשחים הקצרים ג'יימס מגנוסן וקבוצת נשים מעולה שאמורה ללכת ראש בראש מול האמריקאיות, בראשותן אלישיה קוטס.

 

צפוי לגרוף כמה מדליות. קמרון ואן דן בורג (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
צפוי לגרוף כמה מדליות. קמרון ואן דן בורג(צילום: gettyimages)

 

אירופה: מילדת הפלא לנבחרת צרפת

ואיך אפשר בלי לסיים ביבשת אירופה, שצפויה לתת גם היא את הטון באליפות. שווה לעקוב אחרי ההולנדית ראנומי קרומווידיויו, האלופה האולימפית ב־50 וב־100 מ' חופשי, הצרפתייה קמילה מופה, שיאנית העולם ב־400 וב־800 מ' חופשי, וגם האיטלקייה פדריקה פלגריני, שרוצה לחזור לעצמה במשחים החופשיים אחרי תחרות לא טובה בלונדון.

 

ילדת הפלא הליטאית רוטה מיילוטיטה (16), שזכתה בזהב האולימפי ב־100 מ' חזה כשהיא בת 15 בלבד, תנסה לזכות בתואר העולמי במשחי החזה, ג'נט אוטסן הדנית ותרזה אלסהמר השבדית ייאבקו על הבכורה בפרפר.

 

תמיד בתמונת המדליות. לאסלו צ'ה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
תמיד בתמונת המדליות. לאסלו צ'ה(צילום: רויטרס)

 

גם הגברים האירופאים לא פראיירים, למשל הצרפתים האדירים פלורן מנודו (האלוף האולימפי ב־50 מ' חופשי), יאניק אנייל ששולט ב־200 מ' חופשי ופרד בוסקה שייאבק על המדליות בפרפר. להונגריה יש את דניאל ג'ורטה, האלוף האולימפי ב־200 מ' חזה, ואת לאסלו צ'ה, שישחה לצד נבו במשחי המעורב.

 

מים כחולים־לבנים

המשלחת הישראלית הגדולה אי־פעם מציגה שחיינים איכותיים

המשלחת הישראלית באליפות תהיה הגדולה ביותר אי פעם – שמונה שחיינים. אבל זו לא רק הכמות, אלא גם האיכות.

מי שיוביל את המשלחת יהיה יעקב טומרקין, בעל הישג השיא של שחיין ישראלי בכל הזמנים (שביעי ב־200 מ' גב באולימפיאדת לונדון), שהולך לעבוד קשה בברצלונה.

 

שפירא בא אור, זמיר, עברי, גניאל וטומרקין. ממי תבוא הבשורה? (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
שפירא בא אור, זמיר, עברי, גניאל וטומרקין. ממי תבוא הבשורה?(צילום: אורן אהרוני)

 

טומרקין יפתח את הופעתו במוקדמות ל־100 מ' גב, וישתתף גם במרחק הכפול, 200 מ' מעורב אישי ומשחה השליחים ל־100X4 מ' מעורב אישי. "אני יודע שזה לא יהיה פשוט", אמר טומרקין, "אבל אני מצפה לשחזר את ההישג שלי מלונדון".

 

שני גביסטים חזקים נוספים שישתתפו במשחה ל־50 מ' יהיו גיא ברנע ויהונתן קופלב – אלוף אירופה הנוכחי. קופלב: "אני מאמין שאם אשחזר את התוצאה מאליפות אירופה, אין סיבה שלא אעלה לגמר. אני מאוד מקווה לעשות את הקפיצה הזאת, אבל בינתיים לא הגעתי לחצי גמר באליפות העולם ואני מאוד רוצה לשפר את זה".

 

כמו טומרקין, גם לגל נבו מצפים ארבעה משחים. ה־200 פרפר וה־200 חזה יהיו החימום לקראת המנה העיקרית – 200 ו־400 מעורב אישי. נמרוד שפירא בר־אור יתחרה במשחה החזק שלו, 200 מ' חופשי, ו

ינסה לשפר את המקום ה־15 שהשיג לפני שנתיים בשנחאי, ואולי אף להעפיל לגמר. השחיין עבר שינויים רבים השנה, לאחר שחזר מארה"ב, החליף אגודה ועבר להתאמן תחת המאמן הלאומי ליאוניד קאופמן. אמרי גניאל ישחה 50 ו־100 מ' חזה לצד הופעה בשליחים, ותומר זמיר - 50 פרפר.

 

האישה היחידה במשלחת תהיה עמית עברי, שגם לה מחכה שבוע עמוס: היא תפתח אותו היום במוקדמות 100 מ' פרפר, מחר תשתתף ב־100 מ' חזה ולאחריו תשחה 50 מ' פרפר, חזה וגב.

 

מאמן הנבחרת קאופמן: "אני מניח שכל אחד שיגיע לברצלונה יעשה שיא אישי, ויכול להעפיל לחצי הגמר. אפשר לצפות לגמר ואולי אפילו יותר, תמיד צריך להיות אופטימיים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים