שתף קטע נבחר

היועמ"ש: להחמיר עונשי מאסר למתעללים בחיות

בעקבות ועדה מיוחדת שהוקמה ב-2011 בנוגע לריבוי מקרי ההתעללות בבעלי חיים, הנחה היועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין, את גורמי התביעה ברשויות השונות להחמיר את רף הענישה בעבירות הנוגעות להתעללות בחיות. המטרה: יותר מאסרים בפועל וקנסות גבוהים

עליית מדרגה ביחס משרד המשפטים לעבירות של התעללות בבעלי חיים. שנתיים לאחר שהוקמה וועדה בינמשרדית על ידי היועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין, אישר היועץ המשפטי את המלצות הוועדה להחמרת הענישה בעבירות של בעלי חיים.

 

עוד בערוץ בעלי חיים ב-ynet:

 

"עבירות התעללות מצביעות על מסוכנות לחברה"

ביולי אשתקד, פרסם היועץ המשפטי לממשלה כי החליט לאמץ את דו"ח הוועדה וציין כי "התאכזרות לבעלי חיים כמוה כהתאכזרות לחסר הישע, לחלש ולחסר ההגנה, וכי חברה שחרתה על דגלה ערכי מוסר והגינות אינה יכולה להסכים עם תופעה פסולה מסוג זה, ועליה לעשות ככל אשר לאל ידה כדי למנעה".  

 

 (באדיבות "תנו לחיות לחיות") (באדיבות
(באדיבות "תנו לחיות לחיות")

 

"עבירות המצביעות על פוטנציאל אלימות לחברה"

ראש הוועדה ופרקליטת מחוז חיפה, עו"ד עירין ענבר-אייזינגר, כתבה היום (ד') במכתבה לגורמי התביעה והמשפט במשטרת ישראל, המשרד להגנת הסביבה, רשות הטבע והגנים ומשרד החקלאות. כי יש להחמיר את הענישה של מאסר בפועל וקנסות כספיים גבוהים בעבירות של התעללות והתאכזרות לבעלי חיים.

 

"עבירת התעללות והתאכזרות לבעלי חיים אינן יכולות להיחשב כ"משובת נעורים", "משחק", או מעשה קונדס", אף אם הן מבוצעות על ידי צעירים או קטינים", הוסיפה עו"ד ענבר-אייזינגר. "פעמים רבות, עבירות של התעללות בבעלי חיים מצביעות על מסוכנות רבה של הנאשם, ועל פוטנציאל אלימות גבוה מצידו לחברה בכלל, ולחסרי ישע בפרט. על התביעה לעתור לעונש של מאסר בפועל מאחורי סורג ובריח".  

 

 

 

"לפעול לעונשי מאסר בפועל וקנסות גבוהים"

במדיניות החדשה הונחו כל הגורמים הרלוונטיים כי יש לנקוט קו ענישה מחמיר בכל תיק בו ישנן עבירות של התעללות והתאכזרות לבעלי חיים. כל הגורמים הונחו לקבוע "רף ענישה של מאסר בפועל וכן קנס גבוה לטובת הקרן למען בעלי חיים".

 

כמו כן, הדגישה ראש הוועדה כי במקרים בהם רף הענישה הנמוך ביותר לא יפחת ממאסר בפועל שירוצה בעבודות שירות. בנוסף, הבהירה עו"ד ענבר-אייזינגר כי במקרים בהם מתגבשים הסדרי טיעון שאינם כוללים בקשה למאסר בפועל, יש לערב את הוועדה ואף היועץ המשפטי לממשלה.

 

חוק צער בעלי חיים שנחקק בשנת 1994, אוסר על התעללות ונטישת בעלי חיים, התאכזרות ועינויים. למרות שהחוק כיום מאפשר מתן עונש של עד שלוש שנות מאסר, מעטים המקרים בשנים האחרונות בהם בתי המשפט שלחו נאשמים בהתעללות והתאכזרות לבעלי חיים למאסר בפועל, והסתפקו במתן עבודות שירות. אלפי התיקים שכן נפתחים בעבירות, מסתכמים בפועל במספר זעום של הרשעות בבית משפט הכוללות מאסר בפועל.

 

ארגוני בע"ח: "הרשויות מפקירות בעלי חיים חסרי ישע"

מ"תנו לחיות לחיות" נמסר בתגובה לפניית ynet: "אנו מברכים על מדיניות התביעה החדשה שמטרתה להחמיר את הענישה על עבירות התעללות בבעלי חיים. אנו מקבלים ללא הרף מבול של פניות ותלונות על התעללויות חמורות בבעלי חיים ברחבי המדינה.

 

אוזלת היד של רשויות האכיפה והתביעה, ובראש ובראשונה של משרד החקלאות, היא שערורייתית, ולא ניתן לתארה אלא כהפקרתם של בעלי החיים חסרי הישע. דמותה של החברה בישראל מצטיירת במלוא כיעורה עת לא רק שמעשי התעללות שכאלו הפכו לחזון נפרץ בישראל, אלא במיוחד לאור האדישות ושוויון הנפש של גורמי האכיפה ובמיוחד של משרד החקלאות.

 

כאשר מצטרפים לכך העונשים המגוחכים שמוטלים על המתעללים, לא פלא שאין הרתעה וכמות המעשים האלו הולכת ומתגברת. אנו מקווים שגם המחוקק ייתן את דעתו למצב העגום הזה, ששורשיו בעצם הפקדת ההגנה על בעלי החיים בידי משרד החקלאות במקום בידי המשרד להגנת הסביבה."

 

מ"אנונימוס" נמסר בתגובה: "אנו מברכים על הנחיית היועמ"ש, ומקווים שהיא אכן תביא לשינוי במדיניות האכיפה. המכתב לגורמי האכיפה מתייחס בעיקר להתעללות שמבוצעת ע"י בני נוער, שאין ספק שהיא חמורה ומזעזעת, אך יש לזכור שפשעים חמורים לא פחות, ובהיקף נרחב, מתבצעים ע"י תאגידי הבשר. רק אתמול נחשף בחדשות 10 תחקיר המתעד התעללות קשה בעשרות אלפי עגלים וטלאים, שמתרחשת מתחת לאף של משרד החקלאות. עד היום לא הוגשו כתבי אישום בפרשת "אדום אדום" ובחשיפת חשמול העגלים בשוקרים בתחנת ההסגר בצופר. משרד החקלאות מצוי בניגוד עניינים בכך שהוא מייצג את האינטרסים של התעשייה החקלאית. בעלי החיים שהיא מנצלת מופקרים ללא כל הגנה".

 

מעמותת "משמר בעלי החיים בישראל" נמסר כי "משטרת ישראל אשר מקימה בימים אלה יחידת מתנדבים ייעודית לטיפול בהתעללות והזנחת בעלי חיים, עשתה צעד חשוב והכרחי בקידום אכיפת חוק צער בעלי חיים. כעת מוטל על השופטים בישראל לבצע את ההנחיות של היועץ המשפטי לממשלה ולמצות את הדין עם המתעללים. אכיפת החוק על ידי המשטרה והחמרה בעונשם של המתעללים יביאו לצמצום התופעה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
באדיבות "תנו לחיות לחיות"
באדיבות "תנו לחיות לחיות"
צילום:  אייל גטניו, צער בע"ח בישראל
צילום: אייל גטניו, צער בע"ח בישראל
מומלצים