שתף קטע נבחר

גלקסי טאב 3 - טאבלט עם VOD

בין סוגי הטאבלטים הקטנים שמסתובבים בעולם, ישנו אחד יוצא דופן, לא בגלל החומרה שלו, אלא בזכות שירות ה-VOD המובנה בתוכו. האם התוכן בגלקסי טאב 3 שווה יותר מהחומרה שמפעילה אותו?

מחשבי לוח בגודל 7 ו-8 אינץ' מהווים תחלופה זולה ושימושית למחשבי הלוח הגדולים יותר שהפכו כל כך פופולריים בשנים האחרנות. מבין מבחר הטאבלטים ששולטים בשוק, סמסונג רוצה להתבלט ומבינה שחומרה חזקה יותר תתבטא במחיר גבוה יותר ולכן פונה לכיוון התוכן, עם שירות ה-Smart VOD המאפשר לשכור סרטים ולצפות בהם ישירות מהמכשיר.

 

עיצוב

קווים נקיים, מסגרת כסופה ופאנל לבן. כל אלה נראו לנו מוכרים מאוד, אולי כי ה-Tab3 נראה בדיוק כמו גלקסי S3 מוגדל. בצדדיו יש שוליים ברוחב 7.1 מילימטר בחלקו העליון והתחתון השוליים בגובה 17.9 מילימטר, ועם עובי של 7.4 מילימטר - נשאר הרבה מקום לאחיזה נוחה במכשיר. עם זאת כפתורי המגע המוכרים של סמסונג עדיין נלחצים בטעות כל הזמן ומגבילים את המקום שבו אפשר להחזיק את המכשיר.

 

עיצוב חלק, נקי ומוכר ()
עיצוב חלק, נקי ומוכר

 

תצוגה

לטאב 3 ישנו מסך בגודל 8 אינץ' המציג תמונה חדה למדי ברזולוציה של 1280X800 עם צפיפות פיקסלים סבירה של 189 PPI. הבהירות מצויינת כשאפשר לראות תמונה טובה גם באור יום למרות שהמסך מבריק. את הבהירות ניתן לקבוע אוטומטית או ידנית. ישנה אפשרות לקזז את הבהירות האוטומטית, אך התצוגה תמיד תהייה כהה מעבר למה שהיא צריכה להיות.

 

סרטים נראים מצוין עם צבעים חיים ורווים, אך טקסט יכול להיות בעיה. שכן רק אם האתר או המסמך שפתוח הוא ברזולוציה של המסך - הוא יראה תקין. אם מדובר באתר עם כיתוב צפוף אז הטקסט יראה מטושטש מעט עד שתגדילו את החלק הזה באתר.

 

ביצועים

לטאב 3 ישנו מעבד כפול ליבה במהירות 1.5 גיגה הרץ שלא תמיד עמד בעומס שגורמות אפליקציות מסוימות. בעוד שדפדפן האינטרנט המובנה של סמסונג עבד מצוין עם אתרים עתירי תמונות, דפדפן הכרום גמגם בחלק מהאתרים. היו עוד לא מעט אפליקציות שבהן חזרה ההתנהגות האיטית הזו שגרמה להרגשה שכל פעולה נמתחת יתר על המידה. התוצאה הסופית הייתה מבלבלת שכן אתה לוחץ על כפתור, אין תגובה, לוחץ שוב ובאותו רגע המסך התחלף וכבר לחצת על כפתור אחר בטעות. לעומת זאת סרטים ב-Full HD פועלים בצורה חלקה וללא קפיצות כלשהן. 

 

בדומה לגלקסי S4, גם הטאב 3 מכיל מערכת לזיהוי פנים המונעת מהמכשיר להסתובב בזמן שאתם שוכבים על הצד וקוראים. אך בדיוק כמו ב-S4 גם פה זה עובד רק אם אתם מוארים כראוי ולא מסיטים את העיניים לרגע מהמכשיר. בנוסף ישנו עיכוב לא הגיוני של 3 שניות בין סיבוב המכשיר פיזית לבין סיבוב התמונה המוצגת עליו. והזמן גדל משמעותית אם פתוחה אפליקציה שמכבידה עליו.

 

אפליקציות מובנות

גולת הכותרת של סמסונג הפעם היא ה-Smart VOD. זהו שירות שכבר זמין בארץ דרך הטלוויזיות החכמות של החברה ועם השקת המכשירים התרחב השירות לטאבלטים החדשים ובעתיד גם לסמארטפונים. שירות ה-VOD מאפשר לשכור סרטים בודדים ב-17.99 שקלים למשך 48 שעות, בנוסף ישנו מנוי חודשי בעלות של 30 שקלים לחודש (חצי שנה ראשונה חינם) המאפשר צפייה ללא הגבלה בתכנים הכלולים במנוי.

 

לשכב במיטה ולראות סרטים בטאבלט ()
לשכב במיטה ולראות סרטים בטאבלט

 

אפל כבר הציגה את ה-iTunes שמספק שירות דומה בישראל בדצמבר 2012, אך הסרטים לא תמיד כוללים תרגום או דיבוב לעברית ואין אפשרות לעשות מנוי, שבתאוריה יחסוך בעלויות. התאכזבנו לגלות שהתוכן הכלול במנוי הוא בעיקר סרטים שלא ממש הצליחו או שוברי קופות ישנים כמו האביר האפל הראשון בסדרה, "למצוא את ארץ לעולם לא" או "חיים כמו שמכירים". ואם חשבתם שתוכלו לבדר את הילדים תחשבו שוב - כל הסרטים המדובבים לא כלולים במנוי ובכל מקרה לא הצלחנו לאתר יותר מארבעה סרטים בכל הספרייה. באזור תוכניות הטלוויזיה ההיצע כרגע הוא לא רק מאכזב אלא גם מיותר שכן מדובר רק בתוכניות של רשת המשודרות בערוץ 2. זוכרים אותו? הערוץ הזה שרואים בחינם בכל מקרה.

 

לעיתים גם עולה הודעה על בעיית הגנת זכויות יוצרים החוסמת את הצפייה בסרט (צילום: שחר שושן) (צילום: שחר שושן)
לעיתים גם עולה הודעה על בעיית הגנת זכויות יוצרים החוסמת את הצפייה בסרט(צילום: שחר שושן)

 

נכון לעכשיו אין מספיק תוכן איכותי כדי להצדיק מנוי חודשי ועל סמסונג להעשיר את הספרייה משמעותית כדי לעשות את השירות הזה כדאי. כדי לראות סרטים ישנים שלא הצליחו לא צריך טאבלט, בשביל זה יש את ערוץ MGM.

 

ואם סרטים ותוכניות הם קורצים לכם פחות, ישנה הטבה נוספת בתחום התוכן - עם רכישת המכשיר תקבלו ספר דיגיטלי אחר כל שבועיים במתנה במשך שנה, כשניתן להוריד אותם דרך אפליקציית "עברית". הקריאה נוחה מאוד ומתקבלת חוויה קרובה לספר אמיתי. עם זאת מדובר במסך LCD שלו יש תאורה אחורית ולא E-Ink כמו בקוראים הדיגיטליים היעודיים המחקים דף מודפס, כך שיש סבירות גבוהה יותר לעייפות בעיניים.

 

7.4 מילימטרים עובי הופכים אותו לנוח מאוד לאחיזה ()
7.4 מילימטרים עובי הופכים אותו לנוח מאוד לאחיזה

 

סוללה

אחת הנקודות החזקות במכשיר היא הסוללה שלו. עם קיבולת של 4,450 מילי אמפר הטאב 3 מחזיק כיומיים וחצי של גלישה, כ-3 שעות של וידאו על בהירות גבוהה ויותר משבוע של המתנה. בזמן שימוש הסוללה מתחממת מעט אך המכשיר נשמר בטמפרטורה נוחה לאחיזה גם בשיא צריכת החשמל.

 

למי זה מיועד?

עם מסך 8 אינץ' עובי של 7.4 מילימטר ומשקל של 316 גרם - הטאב 3 הוא אחד המכשירים הנוחים לשימוש. הוא נראה איכותי וסולידי והושקעה בו מחשבה רבה. עם זאת האיטיות שנחוותה עם מספר אפליקציות שרצות היטב על מכשירים אחרים הפכה את חווית השימוש לבינונית למדי. במחיר 1,700 שקלים לגרסת 16 גיגה עם Wi Fi בלבד, הטאב 3 מתומחר בדיוק כמו המתחרים שלו כשהוא מציע ערך מוסף בצורת תוכן. המכשיר מיועד למי שמעוניין לעשות את הדברים הבסיסיים שכולנו אוהבים - לגלוש באינטרנט, לשחק משחקים ולבהות בפייסבוק, ולא להוציא על זה הרבה כסף.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים