שתף קטע נבחר

קריאה לבנט: מנע ייצוא הגז למען נגב טקסטיל

פעילי סביבה ועובדי המפעל שנמצא על סף סגירה, הפגינו מחוץ לביתו של שר הכלכלה, בקריאה לזרז את חיבורו למערכת הולכת הגז הטבעי: "במקום להתעסק בייצוא הגז, המדינה צריכה לדאוג שהוא יגיע כמה שיותר מהר לתעשייה המקומית"

עובדי מפעל נגב טקסטיל הנמצא על סף סגירה, מקבלים תמיכה מארגוני הסביבה: פעילים ממגמה ירוקה ומהמאבק נגד יצוא הגז, הפגינו הבוקר מול ביתו של שר הכלכלה נפתלי בנט, בקריאה לזרז את חיבור המפעל למערכת הולכת הגז הטבעי. לטענתם, הדבר עשוי להקטין את המענק בגובה 3 מיליון שקל, שמבקש הבעלים מהמדינה לשם המשך תפעולו.

 

"אם מפעל נגב טקסטיל ייסגר - ניזרק לרחוב"

 

מיכל שוקרון, דוברת מגמה ירוקה, הסבירה כי הם תומכים במתן המענק למפעל לצד זירוז הגעת הגז לאזור. "מפעל נגב טקסטיל מדגים את העובדה את הביקוש הדחוף לגז טבעי בשוק המקומי", היא מסבירה. "אם הגז יגיע יותר מהר, זה עשוי להפחית את סכום המענק שהוא צריך על מנת להתקיים".

 

"במקום להתעסק ולהשקיע בייצוא הגז, המדינה צריכה לדאוג שהוא יגיע כמה שיותר מהר לדרום ולתעשייה המקומית", היא מוסיפה. "הגז שברשותנו בקושי מספיק לצרכים של מדינת ישראל, אם נייצא את הגז, עוד 25 שנה נראה מאות מפעלים בישראל כמו נגב טקסטיל וכמו פיניציה זועקים לעזרה".

 

ההפגנה הבוקר (צילום: מיכל שוקרון, מגמה ירוקה) (מיכל שוקרון מגמה ירוקה) (מיכל שוקרון מגמה ירוקה)
ההפגנה הבוקר (צילום: מיכל שוקרון, מגמה ירוקה)

 

רחל לוגסי, שעובדת במפעל מזה 17 שנה יחד עם בעלה, הסבירה כי "הגז הטבעי שאמור להגיע למפעל באוקטובר 2014, יוזיל את העלויות בכמעט 50% ויאפשרו לנו לעמוד בתחרויות מול סין וטורקיה. אנחנו מבקשים משר הכלכל, נפתלי בנט סיוע של 250 אלף שקל לחודש ל-14 חודשים -כסף קטן ליד ההקלות במס שניתנות לחברות הענק".

 

ההפגנה התקיימה על רקע דיון שהתקיים בשבוע שעבר בעתירה שהוגשה לבג"ץ נגד ייצוא הגז, בו החליט נשיא ביהמ"ש העליון אשר גרוניס, כי הנושא יעבור לדיון בהרכב שופטים מורחב. עוד ברקע להפגנה - הדיון המכריע באשר לעתיד המפעל, שצפוי להתקיים בימים הקרובים בוועדת העבודה והרווחה של הכנסת.

 

במפעל נגב טסטיל מועסקים כ-50 עובדים בצורה ישירה ועוד כ-1,000 נותני שירותים נלווים - רובם ככולם מהפריפריה. המפעל, שהוקם ב-1987, הוא המפעל האחרון בארץ לצביעת בדים, כאשר יצרני הטקסטיל והספקים טוענים שסגירתו תוביל לסגירת הענף כולו בישראל.

 

עובדי המפעל קיבלו לידיהם מכתבי פיטורים, ל-10 באוגוסט. בדיון שהתקיים בוועדת העובדה והרווחה בשבוע שעבר, ציין מנכ"ל המפעל, אורי אדר, כי חיבור המפעל לרשת הולכת הגז, צפויה להוריד את עלויות התפעול שלו ולאפשר לו לשרוד - אך הדבר צפוי רק בעוד כשנה וחצי. בינתיים מבקש הבעלים תמיכה של כ-3 מיליון שקל מהמדינה, שיאפשרו לו לשרוד עד להגעת הגז.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מיכל שוקרון מגמה ירוקה
ההפגנה מול ביתו בנט
מיכל שוקרון מגמה ירוקה
מומלצים