שתף קטע נבחר

הכי מטוקבקות

    צפו: איך לנשנש בריא - בלי להרוס את הדיאטה

    אתם אוכלים יותר מדי? חושבים על אוכל כל היום ומחפשים עוגיות וחטיפים לנשנש בין הארוחות? הפיכת הנשנושים לבריאים ואכילתם במודעות מלאה היא המפתח לשמירה על הדיאטה ועל אורח חיים בריא. איך עושים זאת? כתבה שלישית בסדרה שמגלה את כוחו של המזון

    פעם נהגתי לנשנש, בעיקר מתוקים. בתיכון היה לי כל הזמן מסטיק בפה, וקרה אפילו שנרדמתי איתו וכשהתעוררתי מצאתי אותו דבוק לשערי. מאז שאני זוכרת את עצמי, אני זוכרת שאכלתי תפוחים, והרבה! מחישוב גס שעשיתי, ב-15 השנים האחרונות אכלתי כ-27,000 תפוחים (אולי יותר). אני אוכלת את כל התפוח – כולל הגרעינים! – ומשאירה רק את הגבעול. יכולתם למצוא את הגבעולים שלי מפוזרים בכל מקום: ברחבי הבית, בתיקים, במכונית, במיטה...

     

    הייתי גם מכורה לתמרי מג'הול. לא יכולתי לאכול רק אחד או שניים, הייתי מחסלת את כל החבילה. והייתי מכורה גם לשוקולד, ולרוגלך. אבל בשנים האחרונות, כשגם החיים שלי וגם המזון שלי נעשו בריאים ומאוזנים יותר, יש לי פחות צורך לנשנש.

     

     

    הכתבות הקודמות בסדרה: 

      

    אם אתם מנשנשים לעתים קרובות, אני ממליצה שתשאלו את עצמכם:

    1. האם אני אוכל/ת ארוחות?

    2. האם אני אוכל/ת מספיק בזמן הארוחה? האם הארוחה משביעה אותי?

    3. האם אני אוכל/ת במודעות? האם אני לועס/ת?

    4. מה רמת הלחץ שלי? האם אני עובד/ת יותר מדי? לחוץ/ה יותר מדי?

    5. האם אני ישן/ה מספיק? האם אני עייף/ה?

    6. האם אני שותה יותר מדי קפה?

    7. האם אני שותה מספיק מים?

    8. האם אני שמח/ה במערכות היחסים שלי?

    9. האם אני מסופק/ת מהקריירה שלי?

    10. האם אני עושה מספיק פעילות גופנית? האם אני מזיז/ה את גופי?

    11. האם אני עוסק/ת בפעילות שיש לה משמעות עבורי מעבר לעולם הפיזי?

     

    אוהבים לנשנש? רגשי אשמה אסורים בהחלט (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
    אוהבים לנשנש? רגשי אשמה אסורים בהחלט(צילום: shutterstock)
     

     

    טיפים להתמודדות עם הצורך לנשנש

    •  אם אתם מוצאים את עצמכם אוכלים יותר מדי, חושבים על אוכל ומנשנשים, קחו בבקשה לתשומת לבכם את הנקודות שלמעלה.

     

    • חשוב ביותר: הוציאו מהבית את כל אותם מאכלים מפתים, רעילים ולא בריאים כמו עוגות ועוגיות, צ'יפס, סוכריות, שוקולד חלב וגלידה, ושדרגו אותם לאפשרויות בריאות יותר. לא תוכלו לאכול חבילה שלמה של גלידה ישירות מהאריזה אם לא תהיה לכם גלידה במקפיא, נכון? לעתים קרובות אנו קונים אוכל "בשביל הילדים", "בשביל בעלי/אשתי", "בשביל האורחים", אבל בכנות, מי באמת אוכל אותו בסוף? עשו לעצמכם וליקיריכם טובה: אל תכניסו את כל הדברים האלה הביתה.

     

    • אם אתם ממש חייבים לאכול משהו לא בריא, אכלו מנה קטנה כשאתם מחוץ לבית, אבל אל תיתנו למאכלים האלה לעבור את דלת הכניסה.

     

    חטיפים בריאים שכדאי להחזיק בבית

    • פירות: תפוחים, אגסים, מנגו, פפאיה, בננה, אבטיח, מלון, ענבים, פירות הדר ועוד. שימו לב: בננות מאוד מתוקות, כך שאל תפריזו באכילתן, ואם אתם אוכלים בננה, אכלו אותה עם כמה אגוזים כדי לאזן את רמות הסוכר בדם.

     

    • פירות יבשים: תמרים, צימוקים, משמשים, תאנים, שזיפים. (גם אותם אני ממליצה לאכול ביחד עם אגוזים או פולי קקאו, כדי לאזן את רמות הסוכר, מאחר שגם הם עשירים מאוד בסוכר.

     

    • אגוזים: שקדים, אגוזי מלך, פיסטוקים, אגוזי מקדמיה, פקאנים, אגוזי קשיו, אגוזי לוז, אגוזי ברזיל. קל מאוד להפריז באכילת אגוזים, בייחוד אם אוכלים ישירות מתוך החבילה בזמן שעושים משהו אחר, לכן שימו כמה אגוזים בצלוחית ואכלו במוּדעוּת. מומלץ לאכול אגוזים לא מלוחים ולא קלויים, מאחר שהקלייה בטמפרטורה גבוהה הורסת את רוב השומנים העדינים של האגוזים ויוצרת רדיקלים חופשיים. בנוסף, השמנים והמלח שבהם משתמשים בקלייה התעשייתית של האגוזים, אינם מהסוג הבריא. אם אתם אוהבים אגוזים קלויים, תוכלו לקלות אותם בעצמכם בטמפרטורה נמוכה יותר. מומלץ לאכול שקדים מושרים וקלופים. פשוט השרו אותם ללילה וקלפו למחרת. אם הקליפה לא יורדת אפשר לשפוך עליהם מים רותחים לכמה שניות בלבד (כדי לא להרוס את כל האנזימים), לסנן ואז הקליפה תרד בקלות.

     

    • לחמים: לחם שיפון, לחם מונבט, לחם כוסמין – עם טחינה וירקות; עם אבוקדו, פרוסת עגבנייה ושמן זית; או עם שמן קוקוס, טחינה וממתיק בריא (כמו דבש, סירופ מייפל, סילאן) ומעט פולי קקאו.

     

    • מזונות על: פולי קקאו, תותי גוג'י, שוקולד מריר איכותי.

     

    כך תנשנשו במודעות מלאה

    1. שאלו את עצמכם אם אתם משועממים, מודאגים, לחוצים, ואם התשובה היא "כן", נסו למצוא פתרון אחר ל"מצב" מלבד אכילה, כמו לצאת להליכה, לקרוא, להיפגש עם חבר/ה, לקבל חיבוק, לתת חיבוק, לתרגל יוגה, ללכת לסרט, לרקוד. עשו משהו שאתם אוהבים, היפגשו עם מישהו שאתם אוהבים, ותראו איך פתאום לא יהיה לכם חשק גדול כל כך לאכול.

     

    2. אם תחליטו בכל זאת לאכול משהו: שימו אותו על צלחת.

     

    3. אכלו בישיבה.

     

    4. אל תעשו שום דבר אחר בזמן האכילה. אכלו במודעות מלאה.

     

    5. תיהנו ממנו.

     

    6. רגשי אשמה אסורים בהחלט.

     

    זכרו: החיים נועדו להנאה. אם הם לא מהנים – הם לא שווים.

      

    הנה כמה מהחטיפים היומיים האהובים עלי:

      

    תמרי מג'הול עם טחינה, שמן קוקוס ופולי קקאו

    זה החטיף הקל והטעים ביותר שהומצא אי פעם! הוא נהדר כתוספת אנרגיה קטנה במהלך היום.

    צילום ועריכה: טל חכים, מוזיקה: PITCH - media soundtracks

      

    טוסט עם שמן קוקוס, טחינה, סילאן ופולי קקאו

    צילום ועריכה: טל חכים, מוזיקה: PITCH - media soundtracks

     

    השוקולד הביתי המדהים שלי

    רשמו "לאכול שוקולד" בראש רשימת הדברים שעליכם לעשות בכל יום. כך תבצעו לפחות דבר אחד. כבר זמן רב אני מכינה ואוכלת את הגרסה הביתית שלי לשוקולד בריא, ואני אוהבת לחלוק אותה עם העולם. מאחר שכולנו אוהבים שוקולד (מחקרים מראים ששוקולד הוא המזון שרוב הנשים הכי חושקות בו) עדיף לנו לאכול את הדבר האמיתי. ראו הוזהרתם! ברגע שתטעמו את השוקולד הזה, תתמכרו לעד.

     

    הוא אינו מכיל סוכר מזוקק, גלוטן, כולסטרול, מוצרי חלב, סויה, קמח וחומרים משמרים, חומרים הנמצאים במוצרי שוקולד תעשייתיים רבים.

     

    רכיבים ל-20 מנות:

    1/2 כוס שמן קוקוס (או חמאת קקאו איכותית)

    1/4 כוס פולי קקאו טחונים

    1 כוס אבקת קקאו (או ½1 כוסות אבקה ללא פולים)

    1/3 כוס סירופ מייפל

     

    אופן ההכנה:

    1. צפו תבנית שטוחה בנייר פרגמנט.

    2. טחנו את פולי הקקאו במטחנת קפה (או במעבד מזון או בבלנדר חזק).

    3. ערבבו בקערה: אבקת קקאו ופולי קקאו טחונים.

    4. המסו את השמן בסיר כפול על להבה נמוכה מאוד וכבו את האש. היזהרו לא לחמם יותר מדי.

    5. הוסיפו סירופ מייפל לשמן וערבבו.

    6. הוסיפו את תערובת פולי הקקאו הטחונים ואבקת הקקאו וערבבו היטב.

    7. הוסיפו אחד מהטעמים הבאים, ערבבו, הכניסו לתבנית ושימו במקרר.

     

    טעמים: פלפל אדום חריף; קינמון; נענע; קליפת תפוז או לימון מגוררת; טחינה גולמית; תותי גוג'י; פירות יבשים; אגוזים; צימוקים; שבבי קוקוס; פולן דבורים; אבקת חרובים; אבקת מאקה; תרמילי וניל או כל רעיון יצירתי אחר.

     

    המידע המלא בספר "כוחו של מזון " מאת טליה לוין, הוצאת פוקוס.




     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: shutterstock
    כשהחיים בריאים - יש פחות צורך לנשנש
    צילום: shutterstock
    כוחו של מזון, הוצאת פוקוס
    ד"ר רק שאלה
    מומלצים