שתף קטע נבחר

אני והמורה בחופש הגדול

המורה שאירח תלמידים בביתו, הספרנית שגייסה מתנדבים לעזור בספרייה, המדריך שלימד ביולוגיה בחוף הים והמחנכים שהפליגו עם הכיתה בים התיכון: קבלו את המורים והתלמידים שמצאו זמן להיפגש גם בקיץ, יופי של דוגמה לפרויקט "מחנכים מסביב לשעון" - פרויקט הקיץ המשותף למשרד החינוך, ידיעות אחרונות ו-ynet

להוציא צדפים | קיבלנו שיעור בחוף הים

בשעה שכל הילדים הולכים בחופש לים כדי לתפוס גלים או לבנות ארמונות בחול, תלמידי בית־הספר הניסויי "עין הים בחיפה" יצאו עם המורים שלהם לחוף הים וקיבלו שם שיעור בביולוגיה ימית.

 

המורים והתלמידים נפגשו בחוף שקמונה בחיפה, הכירו את בעלי החיים ואת אוצרות הטבע שברצועת החוף, שמעו על היווצרות שמורות הטבע וסיירו בפארק הכט הסמוך לחוף.

 

היום למדנו על הים בזמן שהיינו בחוף הים (צילום: אבישי קינן) (צילום: אבישי קינן)
היום למדנו על הים בזמן שהיינו בחוף הים(צילום: אבישי קינן)

 

עבור תלמידי בית־הספר, שרגילים כל השנה ללמוד במרחבים משחקיים, היציאה המשותפת לחוף הים בחופש הגדול הייתה טבעית לגמרי. "המסר שלנו הוא 'להרגיש חופש בבית' וליצור המשך ישיר לבית־הספר‭,"‬ מספר אבישי קינן, שהוביל את הפעילות עם התלמידים בחוף. "התלמידים למדו על תמנונים, על אלמוגים ועל שוניות ואפילו הכינו שרשראות מצדפים‭."‬

 

"עשינו פעילות יצירה, ציירו ושיחקנו מחפשים את המטמון‭,"‬ סיפרו עדי וליאור פרקש, תאומים בני ‭.8‬ והתלמידה למס סאלמה, שעולה לכיתה ‭,'ב‬ סיכמה: "היה כיף‭."

 

גואל בנו | כתב "ידיעות אחרונות" 

 

פיצה עם תוספת | עשינו חאפלה אצל המחנך

בכל בוקר הוא רואה אותם מוציאים את הכריך והתפוח בארו־ חת עשר. בחופש הגדול החליט המחנך יחיא חרדאן מבית־הספר היסודי בג'סר א־זרקא להכין לתלמידים שלו חאפלה אמיתית.

 

חרדאן ‭(33)‬ חינך בשנה שעברה את כיתה ‭.'ו‬ בשנה הבאה יעברו התלמידים שלו לחטיבת הביניים, והוא החליט להזמין אותם לביתו לדבר על החששות והתקוות. 17 התלמידים שהגיעו לביתו נהנו מפיצות, מסלטים ומעוגות, ובעי־ קר משיחת עידוד חשובה.

 

"דיברנו על המעבר לחטיבה, על המגמות שבהן הם רוצים ללמוד ועל הק־ שיים שצפויים להם עם המעבר‭,"‬ מספר חרדאן. "הסברתי להם מה הציפיות מהם, ובעיקר אמרתי שאין להם ממה לחשוש ושאני סומך עליהם. המטרה הייתה לתת להם ביטחון לקראת המעבר‭."‬

 

חאפלה עם המורים (צילום: יחיא חארד) (צילום: יחיא חארד)
חאפלה עם המורים(צילום: יחיא חארד)

 

"היה מאוד מרגש להגיע לבית של המורה‭,"‬ מסכמת התלמידה אמבישי ‭.(12)‬ "הוא ניסה לעזור לנו עם עצות לקראת המעבר לחטיבה וטיפים לחופש הגדול, ובעיקר רצה לגבש אותנו בחופש‭."

 

איתן גליקמן | כתב "ידיעות אחרונות"

 

הכיתה המשייטת | הפלגנו עם המורים על יאכטה ליוון

כולם חולמים על טיול ביאכטה בחופש, אבל לא בטוח שלכולם מתאים לצאת לטיול כזה עם המורים שלהם. 35 תלמידים שעולים לי"ב מבית־הספר לקציני ים בעכו יצאו בחופש הגדול להפלגה של 11 יום לאיי יוון כשלצידם צוות המורים והמדריכים. "ההפלגה מסכמת את התכנים המועברים במהלך שנת הלימודים‭,"‬ מסביר מנהל בית־הספר, סא"ל (‭('מיל‬ אלי רגב.

 

במהלך ההפלגה התנסו התלמידים במשימות פיקוד ומנהיגות, אבל מצאו גם זמן ליהנות מנופים ומתרבויות שונות בנמלים שבהם עגנו. "מעבר לחוויה ולתחושת הביחד, הייתה גם עזרה הדדית בין המורים לתלמידים, בעיקר לתלמידים שלא הרגישו טוב בהפלגה‭,"‬ מספרת התלמידה אופק לוי, שהשתתפה בהפלגה.

 

"הודות לחוויה הזו התגבשנו. היה אומנם דיסטנס בינינו לבין הצוות, אבל הם גם היו איתנו במשמרות, צחקנו יחד ולמדנו להכיר זה את זה יותר. כולנו היינו בלי טלפונים, ובנמלים ישבנו יחד במסעדות ועשינו קניות. ערב אחד ישבנו על הסיפון וחגגנו יום הולדת לאחד החברים, ובערב שבת עשינו קידוש. זו הייתה חוויה בלתי נשכחת והרגשה נפלאה‭."‬ "ביקרנו במקומות יפים ומיוחדים, ולהיות יחד מאוד קירב אות־ נו‭,"‬ מסכימה גם התלמידה שחר דולב. "ביומיים הראשונים להפלגה אני ותלמידה נוספת הרגשנו רע מאוד והחלטנו שאנחנו מפסיקות עם ההפלגות. אבל הסקיפר שיכנע אותנו שזה עניין של הרגל והתנסות, ובאמת אחר כך למדנו ליהנות‭."‬

 

לצאת אל הים (צילום: אלי דדון) (צילום: אלי דדון)
לצאת אל הים(צילום: אלי דדון)

 

"הודות להפלגה הקשר בין המורים לתלמידים הפך לקשר חם וב־לתי פורמלי‭,"‬ מסכם אלי דדון, מדריך ומרכז שכבת י"א. "גילינו את הלב והנפש של התלמידים. ראיתי תלמידים שהגיעו לבית־הספר עם עיניים כבויות – ואחרי מאות שעות בים יצאו עם עינים בורקות‭."

 

גואל בנו | כתב "ידיעות אחרונות"

 

עטוף ברחמים | עטפנו יחד ספרי לימוד

גם אתם עסוקים בעטיפה, בתיקון ובהדבקה של ספרי הלימוד של הילדים? בבית-הספר המקיף הרב־תחומי באופקים החליטו שאפשר גם אחרת: במקום שההורים יתעסקו בכך, המורים והתלמידים נפגשו בחופש לפעילות עטיפה משותפת.

 

בבית־הספר נהוג פרויקט השאלת ספרי לימוד, שבמסגרתו ספרי הלימוד עוברים משכבה לשכבה. במהלך אוגוסט הגיעו לבית־הספר מורים ותלמידים שהתנדבו לכך, ובהדרכת הספרנית הוציאו את הספרים מהמחסנים, ניקו, הדביקו, מחקו ועטפו, הכל כדי שבתחילת שנת הלימודים יקבלו כל הילדים ספרים תקינים.

 

"אנחנו מעודדים את התלמידים להתנדב‭,"‬ מספרת מנהלת בית־הספר, אפרת בוהדנה. "בפרויקט עטיפת הספרים השתתפו כ-30 תלמידים בכיתות ‭י-'ז‬"ב, שעזרו גם לסדר את הספרים החדשים שרכשנו עבור הספרייה. הילדים ממש אוהבים את הפעילות הזו, הם מרגישים שהם נותנים משהו בתמורה. פעם היינו צריכים להילחם עם הילדים כדי שיעזרו, אבל מאז שאנחנו נותנים תעודת בגרות חברתית לתלמידים שמתנדבים, המספרים הולכים וגדלים בהתמדה‭."

 

מתי סיבר | כתב "ידיעות אחרונות"

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
להתחבר למורים גם בחופש הגדול
צילום: shutterstock
החופש הגדול
מומלצים