שתף קטע נבחר

מצלמפון גלקסי זום: שילוב לא מנצח

הגלקסי S4 זום הוא סמארטפון קטן טוב. סמסונג צירפו אליו מצלמת כיס טובה ועשירה באפשרויות. למרבה הצער מה שקיבלנו עדיין לא משתלב למוצר אחד טוב. סקירה

רוצה טלפון או שאתה רוצה מצלמה? למה זה שניהם! המהלך שהתחילה סמסונג עם מצלמת האנדרואיד שלה ממשיך עם הגלקסי זום ומאפשר כעת שילוב של טלפון אנדרואיד קומפקטי עם מצלמת כיס. המחיר: 3,000 שקלים. מקבלים: תמונות באיכת גבוהה עם הטלפון, שאפשר מיד לשלוח לחברים או להעלות לרשת, בזמן שמסננים את השיחה מהם. אך האם אפשר באמת ליהנות משני העולמות?

 

 

 

סמארטפון רגיל וטוב

הסמארטפון המובנה בייצור הכלאיים דומה מאוד לגלקסי S4 מיני של סמסונג (להבדיל מהגלקסי S4 המשוכלל והיקר יותר). יש לו אנדרואיד 4.2.2 שעליו ממשק הטאץ' וויז של סמסונג, וזה כנראה עניין של זמן לא רב עד שיישר קו לאנדרואיד 4.3 העדכני. אבל מה, בניגוד לאחיו הלא משולב, כאן, ידית האחיזה והעדשה הופכים אותו למעט לא נוח לאחיזה, ובמיוחד שמגן העדשה עלול כל הזמן להתלכלך משומני האצבעות. בעיה נוספת היא שהיא לא מתאים לתושבות ברכב, ועלול כל הזמן ליפול, כך שלניווט הוא בהחלט לא אידאלי כמו טלפון רגיל ודק.

 

דוגמת צילום (צילום: אהוד קינן) (צילום: אהוד קינן)
דוגמת צילום(צילום: אהוד קינן)

 

הסמארטפון עצמו, כראוי לקטגוריה. סביר בהחלט, לא סופר מהיר, אבל גם לא נתקע עם מעבד כפול ליבה של 1.5 גיגה הרץ וזכרון פנימי של 1.5 גיגהבייט. המסך שלו סביר בהחלט לקטגוריה - 4.3 אינץ', רזולוציה של 540X960 פיקסלים וצפיפות של 256PPI. (למפרט המלא). מבחינת זיכרון, לרשות המשתמש עומדים 5 גיגהבייט לאחסון (מתוך ה-8 של המכשיר) ואפשר להרחיב עם כרטיס SD לעד 64 גיגהבייט.

 

 

 

למכשיר יש גם אפשרויות מעטות שנלקחו מהאח הגדול (ה-S4) לזיהוי העיניים. המסך לא ייכבה כל עוד אתם מביטים במכשיר, והמסך לא יסתובב כשאתם שכובים במיטה - אלה עובדים טוב יותר בסביבה מוארת. יש בו גם את האפשרות הנחמדה שמחייגת אוטומטית לאיש קשר כאשר אתם במסך של SMS ומרימים את הטלפון לכיוון האוזן. בשיחות טלפון שומעים בו מצוין והרמקול שלו, שממוקם ליד העדשה, חזק במיוחד להשמעת מוזיקה שיחות טלפון והנחיות קוליות בניווט.

 

דוגמת צילום:  (צילום: אהוד קינן) (צילום: אהוד קינן)
דוגמת צילום: (צילום: אהוד קינן)

 

מצלמה עשירה

גם המצלמה טובה מאוד ועשירה באפשרויות בגודל ובקטגוריה שלה אל מול המתחרות.התצוגה בהירה ועשירה ונראית סביר גם באור שמש. המצלמה מסוגלת להוציא תמונות של עד 16 מגהפיקסל וסרטוני וידאו ב-HD (רזולוציה של 1080P עם 30 פריימים לשניה). יש לה מייצב תמונה ועדשת זום של עד פי 10 (שווה ערך ל-24 עד 240 מ"מ). אפשר גם להבריג לה חצובה.

 

היא גם מציעה שלל אפשרויות: ניתן להוסיף אפקטים ופילטרים בדומה לאינסטגרם, ישנם גימיקים כמו שיתוף מידי לרשת, צילום באמצעות הפעלה קולית - אמרו Smile או Cheese והמצלמה תשמע אתכם ותצלם, אמרו לה "טיימר" והיא תחכה 10 שניות ותצלם אתכם - ככה שלא צריך להניח, לייצב ולרוץ. אם תאמרו Gallery אז תראו את התמונות שצילמתם ועוד (לשלל האפשרויות במצלמה).

 

יש גם לא מעט סצנות אוטומטיות, כמו צילום תמונות ברצף, זיהוי פנים, צילום נופים, צילום שקיעה, מאקרו, פנים וכדומה. כשאתם עובדים עם אפליקציה אחרת, אפשר לסובב את הטבעת ולהגיע מהר (יחסית) לאחת מאפשרויות הללו.

 

דוגמת צילום (צילום: אהוד קינן) (צילום: אהוד קינן)
דוגמת צילום(צילום: אהוד קינן)

 

למצלמה אפשרויות כיוון ידניות נרחבות לחשיפה, איזון לבן, ISO ולתריס. אפשר לפתוח את התריס ל-1/2000 שניה ועד 16 שניות לצילומים בחושך. עם ידיים יציבות או חצובה אפשר בהחלט להפיק תמונות לא רעות בכלל.

 

פחות מעשר שעות

והנה בעיה שגורעת מטיב המצלמה עקב הניסיון לשלב אותה עם טלפון: דופן הטלפון הוא למעשה תחתית המצלמה והוא קמור - כדי שיהיה נוח לאחוז בו כטלפון, אבל כמצלמה אי אפשר להניח את המכשיר על שולחן או גדר בטון כדי לייצב אותה, כפי שאפשר לעשות עם מצלמות אחרות או אפילו עם טלפונים כמו האייפון.

 

מנגד, אפשרות האחיזה סבירה, אבל הזום נעשה באמצעות סיבוב הטבעת או לחיצה על המסך בצד שמאל, כך שאי אפשר להפעיל את המצלמה ביד אחת. הטבעת אגב, לא מכנית, אלא מפעילה את המנוע באופן דיגיטלי, כך שקשה גם לשלוט על מהירות הזום.

  

דוגמת צילום (צילום: אהוד קינן) (צילום: אהוד קינן)
דוגמת צילום(צילום: אהוד קינן)

 

מבחינת סוללה - שוב טוב רק בעולם אחד: אם משתמשים בטלפון באופן שגרתי (כלומר מדברים וגולשים איתו במשך היום), ומצלמים עשרות תמונות - לא יעברו 10 שעות עד שתצטרכו להטעין את הטלפון - עניין שאורך זמן. זה טוב לטלפון, לא טוב למצלמה. פתרון לא אידאלי הוא לשאת סוללה חיצונית, או לרכוש סוללה נוספת. בזום, בניגוד למגמה בטלפונים אחרים, אפשר להחליף את הסוללה.

 

מבחינת וידאו, הדברים נראים טוב, והפוקוס האוטומטי עובד מהר ומתמקד על איזורים שונים בתמונה שלכם. מצד שני, בדומה למצלמות קומפקטיות אחרות - המיקרופון לא טוב. למרות כל מיני אפשרויות לסנן רעשים הוא קולט רוחות קלות ביותר שמשבשות את השמע, ומקליט את מנוע הזום. זה לא ממש מפריע להקליט את דיבורים, אבל זה מוסיף זמזום קל לא נעים לווידאו - כך שמומלץ לא להשתמש בזום בזמן שמקליטים קולות.

 

 

לסיכום: עדיין לא

גלקסי מיני עולה כ-2,000 שקלים. מצלמה דיגיטלית בסדר גדול הזה יכולה להגיע ל-1,000 שקלים או יותר. במובן הזה, בהחלט מדובר בחסכון לכיס גם במחיר, וגם פיזית. אלה שני מוצרים טובים מאוד, כל אחד בתחומו, ביחידה אחת. כך שמי שמחפש סמארטפון טוב ומצלמה טובה, יקבל שניים באחד. עם זאת, הנסיון לשלב בין השניים גם לוקח את המגרעות של שני המוצרים יחדיו ובשורה התחתונה, נראה שעדיין, לסמסונג יש עוד עבודה בחיבור בין המכשירים.

 

 

דוגמת צילום:  (צילום: אהוד קינן) (צילום: אהוד קינן)
דוגמת צילום: (צילום: אהוד קינן)

 

וגם כשחושך מסביב (צילום: אהוד קינן) (צילום: אהוד קינן)
וגם כשחושך מסביב(צילום: אהוד קינן)

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים