שתף קטע נבחר

מבצע גירוש אחרי החגים: "נמנע מהם לעבוד"

לראשונה בכהונתו של גדעון סער מתכנן משרד הפנים לגרש אלפי מסתננים. אשרות השהייה יבוטלו בהדרגה ותחל אכיפת איסור עבודה - גם על מעסיקים. אריתריאים וסודנים יועברו למדינה שלישית, בתמורה לכסף וסיוע חקלאי

בתום תקופת חגי תשרי תחל ישראל במבצע גירוש, שבמסגרתו יוצאו מהמדינה אלפי מסתננים ומבקשי מקלט מסודן ואריתריאה. כך חשף היום (ד') שר הפנים גדעון סער, בדיון בנושא בוועדת הפנים של הכנסת. לדברי סער, היועץ המשפטי לממשלה אישר לפני מספר ימים את ההסכם שעליו חתמה ישראל עם מדינה שלישית שהסכימה לקלוט מבקשי מקלט מסודאן ואריתריאה השוהים בישראל.

 

כתבות נוספות בערוץ החדשות

אותרה האם שנטשה: "איימו כי אני לא נשואה"

5 שעות בתור לערכת מגן: "בזזו מסכות אב"כ"

 

שר הפנים מסר שמשרדו צפוי להפעיל תוכנית רב שלבית להוצאת המסתננים מישראל, שתצא לדרך ככל הנראה אחרי החגים. במסגרת התוכנית יוטסו מישראל עוד אלפי מבקשי מקלט ומסתננים. משרד הפנים יעודד עזיבה מרצון, כשבכל שלב תוגדר אוכלוסייה שעליה לעזוב את ישראל ולאחר פרק זמן שייקבע תבוטל אשרת השהייה שלה - כך שלמעשה מדובר בתכנית להוצאת המסתננים ומבקשי המקלט בכפייה. 

 

דרום תל אביב. בקרוב יתחילו במבצע גירוש (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
דרום תל אביב. בקרוב יתחילו במבצע גירוש(צילום: עידו ארז)

 

סער הדגיש כי המדינה תנקוט צעדים נגד מי שיסרבו לעזוב את ישראל. לדבריו, לא יוארכו עוד אשרות שהייה והמדינה תתחיל לאכוף את האיסור להעסיק מסתננים. שר הפנים הבהיר כי "גם בניגוד למדיניות הקיימת היום ושהוצהרה בבג"ץ, נתחיל לאכוף את האיסור הזה על אותם מסתננים ואותם מעסיקים כפי שיוגדר". המדינה קבעה כי השוהים הבלתי חוקים לא יוכלו לעבוד, אך בית המשפט פסק כי כל עוד ניתנת למבקשי המקלט הגנה קבוצתית יש לאפשר להם תעסוקה. כעת משהוחלט על מתווה לגירושם, מאמינים במשרד הפנים כי ניתן לאכוף את המדיניות שנקבעה בטרם בג"ץ.

 

בחודשים האחרונים ניהל חגי הדס, שליחו של ראש הממשלה, משא ומתן עם מספר מדינות באפריקה. לפי דברי השר, השיגה ישראל הסכם סופי עם אחת ממדינות מזרח אפריקה. גורמים שונים העוסקים בנושא סיפרו כי המדינה העלומה תקלוט את מבקשי המקלט תמורת כסף, מידע, סיוע וציוד בתחום החקלאות שתספק לה ישראל. "אנחנו מקווים לפעול בשבועות ובחודשים הקרובים באופן שיהווה נתיב נוסף ליציאה של מסתננים מהארץ, ובמקביל ננסה להגיע להסדרים עם מדינות נוספות", אמר סער בדיון בכנסת.

 

מנתוני רשות האוכלוסין וההגירה עולה כי בישראל שוהים כ-55 אלף מבקשי מקלט,

40 אלף מהם מאריתריאה והיתר מסודן. רוב מבקשי המקלט חיים מחוץ למתקני המעצר, בהם שוהים כ-2,000 איש. על פי נתוני הרשות בשנה האחרונה עזבו את ישראל 2000-3000 מבקשי מקלט בהליך של "עזיבה מרצון" .

 

שר הפנים טען בכנסת כי "בשלב הראשון נתרכז בהגברת המודעות והסברה בקהילת המסתננים. נסייע להסדיר את כל נושא היציאה שלהם, כולל דמי התארגנות, דאגה לרכוש ותשלום על הנסיעה". סער ציין עוד כי בשלב השני של התכנית, שייצא לפועל אחרי החגים, תוגדר האוכלוסייה הראשונה שיהיה עליה לעזוב למדינה השלישית תוך פרק זמן שיוגדר מראש – ובמקביל גם ייאכף האיסור לעבוד על מבקשי המקלט ומעסיקיהם.

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: בני דויטש
סער ונתניהו. קליטת מסתננים תמורת כסף
צילום: בני דויטש
מומלצים