כוננות ברמב"ם: מכינים חניון לאשפוז בחירום
במוסד הרפואי בחיפה ניקו את החניון התת-קרקעי, שאמור לשמש בית חולים לשעת חירום עם סיום בנייתו, כדי שכבר עתה יוכל לשמש מקלט למאושפזים שאינם זקוקים לציוד מיוחד
משרד הביטחון הורה להאיץ את קצב ייצור
מסכות המגן, וגם בבית החולים רמב"ם
בחיפה מגבירים את הכוננות נוכח התקיפה הצפויה בסוריה. במסגרת ההכנות לאפשרות של החרפת המצב הביטחוני בצפון, החלו היום (ה') בבית החולים רמב"ם בחיפה בניקוי החניון התת-קרקעי של המוסד הרפואי, שאמור לשמש כבית חולים לשעת חירום.
היום, כחלק מההיערכות הכללית, החלו בבית החולים בניקוי קומה 1- בחניון. לפי דובר בית החולים דוד רטנר, במקרה של מתקפה יורידו לקומה הזו את המאושפזים על מיטותיהם וציודם, כפי שנעשה ב-2006 במהלך מלחמת לבנון השנייה. הוא הדגיש כי לא ניתן יהיה לאשפז במקום חולים קשים יותר, כגון מטופלים במחלקה לטיפול נמרץ, שכן התשתיות טרם הותאמו לשם כך.
לקראת תקיפה בסוריה - כתבות אחרונות ב-ynet:
תיעוד: מורדים מוציאים להורג נאמני אסד
ממה מורכב נשק כימי? לומדים על סוריה
ארה"ב שולחת משחתת חמישית לים התיכון
בבית החולים הדגישו כי לא מדובר בהכשרה של המקום כבית חולים תת-קרקעי, מכיוון שעבודות הבנייה בחניון טרם הסתיימו, אלא רק בהכשרתו כמקלט למאושפזים שאינם זקוקים לציוד מיוחד. בשנים האחרונות מוקם בבית החולים רמב"ם חניון תת-קרקעי בן שלוש קומות, שעם השלמתו אמור לשמש בשעת חירום כבית החולים התת-קרקעי הגדול בישראל, עם מקום לכ-2,000 מאושפזים.
בימים האחרונים גילו בבית החולים כי משרד הבריאות הקפיא את העברת חלקו האחרון של התקציב המיועד להכשרת בית החולים התת-קרקעי והיום ישלח מנהל בית החולים פרופ' רפי ביאר, יחד עם ראש עיריית חיפה יונה יהב, מכתב לשר האוצר, לשרת הבריאות ולשר הממונה על העורף, ובו דרישה להעברת התשלום.
השניים הזכירו במכתבם כי הממשלה עצמה ופיקוד העורף מכירים במבנה התת-קרקעי כמתקן אסטרטגי מהמעלה הראשונה להגנת העורף הצפוני, וכי החלטת החשב הכללי באוצר לא להעביר את התקציב היא אבסורד שאינו מתקבל על הדעת, דווקא עתה כשהאזור על סף רתיחה.
מדואר ישראל נמסר היום כי רק ביומיים האחרונים חולקו כ-20 אלף ערכות מגן. מדובר בזינוק עצום - ביקוש של פי 5 ביחס לממוצע עד השבוע שעבר ותחילת ההכנות לתקיפה אמריקנית בסוריה. מחר וביום שבת לא תתקיים חלוקה. ל-ynet נודע כי במקביל, משרד הביטחון, בתיאום פיקוד העורף, הנחה את שני המפעלים שמייצרים ערכות מגן להאיץ את קצב הייצור שיוגבר מ-30 ל-50 אלף בחודש.
הדמיה של החניון בשעת חירום
הדמיה: שרון אדריכלים
מומלצים