שתף קטע נבחר

פרי חדש ובריא על המדפים: השיזף

 

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

 

בימים אלה תמצאו על המדפים את פרי השיזף הסיני, שנחשב ל'דבר הבא' בזירת הבישול הבריא בזכות חומרי ההרגעה הטבעיים שבו, טעמיו המתוקים, סגולותיו התזונתיות ושימושיו המגוונים.

 

פרי השיזף (Jujube) דומה בצורתו החיצונית לשזיף קטן, אשר עם הבשלתו הוא משתנה מצהוב לארגמן והופך לבסוף לחום כהה. בהמשך הוא מתרכך ונעשה קמוט. זה השלב בו הפרי בשל למאכל כאשר טעמו הוא חמצמץ-מתקתק. מדובר באחד הפירות המרתקים, הטעימים והמיוחדים שנמצאים כרגע על המדפים, עם יותר מ-600 זנים שונים באסיה, במזרח התיכון ובארצות הברית.

 

יש המעדיפים את הפרי לפני הפיכתו לאדום, שכן בשלב זה הוא פריך וטעמו מזכיר טעם של תפוח מתוק. ניתן לאכול אותו כפרי טרי או כפרי מיובש. הוא משמש לבישול ואפיה, חליטה וגם כפרי טרי. את פרי השיזף ניתן לשלב בעוגות, לחם, פודינג, מרקים ואפילו חליטות תה. הפרי הטחון יכול לשמש לממרחים שונים המתאימים לתבשילים ולממרחי סנדוויץ'.

 

החשיבות העצומה שמייחסת הרפואה הסינית לפירות השיזף סיקרנה גם את מדעני המערב, ועשרות רבות של מחקרים נערכו ונערכים במטרה למפות את יכולותיו הרפואיות של הפרי ואכן, התוצאות מרשימות ביותר: נמצא כי פרי השיזף מכיל חומרי הרגעה טבעיים ויעילים (ממיצויו של הפרי רוקחים כמוסות הרגעה טבעיות הנמכרות ברחבי אסיה). לכך אחראים חומרים בשם "ספונינים" המסייעים בהורדת רמת חרדות והארכת משך והשינה.

 

כמו כן, מכיל הפרי כמות גבוהה במיוחד של ויטמין C, יותר גבוה מזו המצויה בפרי התפוז. הפרי מכיל כמות גבוהה של נוגדי חמצון, כמו גם רכיבים המסייעים להקלה על דלקות באזור המעיים, כאבי שיניים ולפי הרפואה הסינית הפרי משמש להורדת לחץ הדם.

 

  • כמה: 20-30 שקל לק"ג
  • איפה: להשיג ברשת חצי חינם ורשתות השיווק המובחרות





 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יח"צ
שיזף - פרי חדש ובריא
צילום: יח"צ
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים