שתף קטע נבחר

שרון מאשר: זו התכנית המדינית שלי

לראשונה במסע הבחירות, חשף עיתון "הארץ" את תכניתו המדינית של יו"ר הליכוד אריאל שרון. עיקריה: הסכם ביניים ארוך טווח עם הפלסטינים במסגרתו תוקם מדינה על השטחים שכבר הועברו להם (42% מהגדה), לא יפורקו התנחלויות ולא ייבנו חדשות ושרשרת ישובים תוקם בחולות חלוצה

מועמד הליכוד לראשות הממשלה, ח"כ אריאל שרון, אישר בצהריים (יום ה') בנאום בתיכון "בליך" ברמת-גן, כי התכנית המדינית שהתפרסמה בעיתון "הארץ" היא אכן תכניתו, אם ייזכה בבחירות.
"התכנית שלי מתפרסמת היום ב"הארץ" כמעט במלואה. כל הזמן אומרים - אין לו תכנית. צריך להבין שהשלום חשוב לערבים לא פחות מאשר ליהודים. מר ברק הסכים לנהל מו"מ תחת לחץ של אלימות וטרור. אני אלך בדרך אחרת", דברי שרון.
שרון מתכוון להציע לפלסטינים, אם ייבחר לראש ממשלה, מדינה עצמאית על השטחים שנמסרו להם עד כה - כלומר רק על 42 אחוזים משטחי הגדה. במסגרת ההסדר המדיני שיציע שרון לא יפונו התנחלויות - אך לא ייבנו חדשות.
על פי הפרסום, מתכוון שרון ליזום בניית שרשרת ישובים חדשים בחולות חלוצה (שהיו אמורים להימסר לפלסטינים בהתאם לתכנית קלינטון). גם בגליל מתכנן שרון בניה מאסיבית ויישוב של חצי מיליון יהודים. שרון רואה את העמדות שהציגה ממשלת ברק במשא ומתן המדיני כ"בלתי מחייבות", והוא פועל להשגת הסכם ביניים ארוך טווח עם הפלסטינים שיבוצע בשלבים, כמעין "הסכם אי-לוחמה".
בהתאם לתכנית, במהלך תקופת ההסכם תמשיך ישראל לשלוט באזורי הבטחון בבקעת הירדן ולאורך הקו הירוק. בירושלים יישאר הסטטוס קוו, ובעיית הפליטים תטופל כפי שנעשה עד כה, בדרך של איחוד משפחות על בסיס הומאניטרי. שרון אינו רואה הסכם עם סוריה כבעל עדיפות גבוהה בעתיד הקרוב.
תכניתו של שרון מתבססת על כך שהסכם אוסלו התרוקן מתוכנו, על פי תפישתו, מכיוון שיאסר ערפאת הפר "כל סעיף אפשרי" ובכך הביא לביטולו. שרון ידרוש לבחון מחדש את ההסכמים המדיניים ולחדש את התהליך על בסיס אחר. "סיום הסכסוך" נראה לו כמטרה שתושג במועד רחוק הרבה יותר.
שרון מתכוון, אם ייבחר, לשגר שליחים לבירות ארה"ב, רוסיה והמדינות הערביות בנסיון לתקן את תדמיתו "מחרחרת המלחמה", שלטענתו אחראי לה הקמפיין של יריבו אהוד ברק.
בתגובה לפרסום התוכנית, נמסר ממטה ברק: "התוכנית המדינית של שרון מלאה סתירות ומזלזלת בציבור בדיוק כמו המועמד. שרון מציע לדוגמה, שלא להעביר לפלסטינים שטחים נוספים - אך לעשות זאת בשלבים".
"הציבור בישראל מבין, כי על-מנת להשיג שלום יידרשו גם הכרעות אמיצות וויתורים כואבים ולא תוכנית מתאר ארצית המציגה את איזורי הבנייה בישראל", אומרים אנשי ברק.
בני כשריאל ,יו"ר מועצת יש"ע ואחראי על יש"ע במטה הבחירות של הליכוד, אמר ל-ynet בתגובה: "אין לי בעיה עם התכנית הזו, גם כשמדובר בכך שלא יתווספו יישובים חדשים ביש"ע. יש לנו 148 ישובים ביש"ע והמשימה שלנו היא לבסס אותם ולתת להם אחיזה חזקה יותר בשטח. אין טעם להקים עוד יישובים של שתיים-שלוש משפחות. רק אם נעבור קו של אלף אנשים ביישוב נוכל להיות מבוססים ולא יהיה אפשר לפנות אותנו לעולם". לדברי כשריאל, העובדה ששרון מוכן למסור 42% מהשטחים לפלסטינים איננה מפחידה אותו, משום שממילא השטח נמצא כעת בידי הפלסטינים.
ח"כ גדעון עזרא (ליכוד): "הכיוון שבו הולך שרון לשלום מקובל עלי. אני בהחלט תומך ברעיון שחולות חלוצה יהפכו להתיישבות יהודית גדולה ובעיקרון שבקעת הירדן תהיה בידינו, וכן לא יפונו התנחלויות. יש לי שתי הסתייגויות בנושא המדינה הפלסטינית: חשוב שלא יהיו מעברים חופשיים להכנסת אמל"ח ופליטים ושהשמיים יישארו בידינו", דברי עזרא.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום גילי כהן מגן
שרון. תכנית מדינית ראשונה
צילום גילי כהן מגן
צילום דייגו מיטלברג
חולות חלוצה (במרכז: ראש המועצה שמואל ריפמן). לבנות שרשרת ישובים
צילום דייגו מיטלברג
מומלצים