שתף קטע נבחר

בחופים של איזו עיר מייצרים הכי הרבה זבל?

כל סוף שבוע מסתיים בפינוי של עשרות קוב פסולת מחופי הים בכל העיר - ומדובר רק בפסולת שהגיעה לפחי האשפה. ארגון "אקואושן" בדק איפה מייצרים המתרחצים יותר אשפה. הטבלה לפניכם

עבור רבים מהישראלים המושגים קיץ, שבת וים כמעט בלתי ניתנים להפרדה. אבל כדי שלאלו לא יצטרפו גם לכלוך וזבל, בדקו בארגון "אקואושן", המרכז את תוכנית "הדגל הכחול" שמעניקה אות לחופי רחצה סביבתיים, כמה פסולת מייצרים המתרחצים בחופי הים המרכזיים.

 

עוד כתבות בערוץ כלכלה ירוקה וקיימות

לא רק סמארטפון: על ביוב חכם שמעתם?

האוזון כמשל: אפשר לנצח את אפקט החממה

חזון יום כיפור של תל אביב מתרחק

סיכום שנתי: האוויר היה נקי יותר

 

אז כמה אשפה מייצרים המתרחצים בתל אביב וכמה אלה בחיפה? בדיקת "אקואושן" מעלה כי החופים שבהם נמצאה כמות האשפה הגדולה ביותר הם סירונית בנתניה, ירושלים בתל אביב, הקשתות באשדוד, 1 עד 2 בראשון לציון ודדו בחיפה.

 

מבחינה עירונית, בפסגה ניצבת חיפה, שם מפנים בכל סוף שבוע 13 מיכליות של 16 קוב ועוד 4 מיכליות של 32 קוב אשפה מהפחים. בתל אביב מפנים את האשפה בחופים גם בלילה שבין שישי לשבת וגם במוצאי שבת, ושם מדובר בשתי מיכליות של 20 קוב, מיכלית של 30 קוב ועוד דחסנית של 20 קוב. אחריהן ברשימה נמצאות נתניה, אשדוד, הרצליה וראשון לציון.

מיכלי מיחזור בחוף ירושלים בתל אביב (צילום: אקואושן) (צילום: אקואושן)
מיכלי מיחזור בחוף ירושלים בתל אביב(צילום: אקואושן)


כמות האשפה המיוצרת בחופים

כמות האשפה המיוצרת בחופים
רשות פסולת אופן הפינוי
חיפה

13 מיכליות של 16 קוב

 

4 מיכליות של 32 קוב

הפינוי במוצאי שבת

בראשון לפנות בוקר מתבצע עוד פינוי לאשפה שלא שהצטברה

נתניה 8 מיכליות של 8 קוב

דחסנית 18 קוב

8 מיכליות של 8 קוב

פינוי במוצאי שבת

פינוי במוצאי שבת

פינוי בראשון בוקר

הרצליה 2 מכולות 32 קוב ראשון בוקר
תל אביב 2 מיכליות 20 קוב

מיכלית 30 קוב

דחסנית 20 קוב

מפנים פעמיים – בלילה בין שישי לשבת ועוד פינוי במוצאי שבת.
ראשון לציון 3 מיכליות 8 טון מוצאי שבת.

הפינוי הוא רק מהחופים. למסעדות על החופים יש דחסנית נפרדת

אשדוד 6 מיכליות 16 קוב ראשון בבוקר


יש לציין כי כמות האשפה היא תוצר של כמות המתרחצים הפוקדים את החוף, וב"אקואושן"

לא בדקו את כמות האשפה שמייצר מתרחץ בודד. בארגון הסבירו כי הבדיקה מצביעה על כמות פסולת עצומה המיוצרת בחופים, שאין ספק שלא כולה מטופלת כראוי וחלקה בכלל לא מגיעה לפחי האשפה ולעתיף אף מושלכת למים.

 

לדברי דני שפר, מנכ"ל "אקואושן", "מטרת הסקר היא להוביל לצמצום היקפי הפסולת של הציבור בישראל. למרות שחופי הרחצה יקרים לכולנו, הסקר חושף שייצור מוגבר של פסולת אינו פוסח עליהם ואולי אף להפך. כך, מהסקר אנו למדים שחופי הרחצה שלנו 'סופגים' מגוון רחב של פסולת המושלכת בחוף – החל מבדלי סיגריות וכלה בשולחנות פיקניק ובשמשיות".

 

"כדי לשמור על חופינו נקיים ובסטנדרט גבוה", אומר שפר, "אנו קוראים לרשויות להצטרף לאלה מהן שכבר משקיעות מאמצים באמצעות תוכנית 'הדגל הכחול' ומקימות תשתית ראויה להפרדה ולאיסוף של פסולת. גם עלינו, הציבור הרחב, מוטלת החובה לקחת אחריות על האשפה שאותה אנו מייצרים, לעשות שימוש חוזר ככל הניתן, לפנות את האשפה בצורה מסודרת ולמחזר. רק מאמץ משותף יביא לחופי רחצה נקיים מפסולת להנאתנו ולשמירת הסביבה הימית".

 

תוכנית ה"דגל הכחול" מעניקה כאמור תקן סביבתי לחופים, לאחר שעמדו בקריטריונים כגון עמידה באיכות מים גבוהה ודגימות סדירות לאורך העונה, איסוף ומיחזור אשפה ומי שתיה נקיים וזמינים. ברשימת החופים שבהם ישנה הפרדה של פסולת לזרמים (אלו בעלי ה"דגל הכחול") נמצאים חוף דדו בחיפה, העונות, סירונית והרצל בנתניה, מציצים וירושלים בתל אביב, י"א ולידו באשדוד, והשחפים באילת. זאת, בנוסף לחופים של רשות הטבע והגנים - בית ינאי, פלמחים, פארק לאומי אשקלון ואכזיב.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
אז כמה זבל השארתם אחריכם?
צילום: מוטי קמחי
מומלצים