שתף קטע נבחר

תענוג חמוץ מתוק: 2 מתכונים עם חמוציות

הן מתקתקות, משגעות בצבען, משופעות בוויטמין C ונוגדי חימצון ואפשר לשלבן במתכונים רבים - כמו למשל עוף צלוי ועסיסי בחמוציות ולחמניות סקונס אנגליות ומקסימות לקינוח

החמוציות, שמגיעות אלינו מארצות הקור במזרח אירופה ובאמריקה הצפונית, הן בעלות טעם חמצמץ וייחודי. מי היה מאמין שהפרי הקטנטן הזה אוצר בתוכו כל כך הרבה יתרונות בריאותיים. הוא מלא בויטמין C, יש בו המון רכיבים נוגדים חימצון ושפע של חומרים אנטי-דלקתיים. בנוסף, לפרי שימושים רבים - בעיקר בתחום הקולינרי - בשל טעמו, הוא נוח לשילוב במתכונים מלוחים ומתוקים גם יחד.

 

אם עדיין לא רצתם למטבח, הנה לכם כמה סיבות לאכול חמוציות 

  • חמוציות הן מהפירות המובילים את טבלת הפירות העשירים ביותר בנוגדי חימצון. הן משאירות הרחק מאחור פירות וירקות כמו תות שדה, תרד, ברוקולי, סלק, שזיף שחור, תפוז ודובדבנים. נוגדי החימצון תורמים להגברת ההגנה של הגוף מפני נזקי הגיל והסביבה. בנוסף, נוגדי החימצון מונעים התחמצנות הכולסטרול הרע, LDL, וכן מעכבים התפתחות של תאים סרטניים מסוגים שונים.

 

  • כשאוכלים חמוציות, חומריהן נצמדים לדפנות חלל הפה, הוושט, מערכת העיכול והמעיים ויוצרים "חומת הגנה" כנגד הצמדות חיידקים ווירוסים. מסיבה זו מפורסמות החמוצויות ככאלו שמונעות בייעילות דלקות בדרכי השתן, נלחמות בעוז בחיידקים בקיבה ואפילו מונעות סוגים שונים של שפעת ודלקות בחניכיים.

 

  • הן פשוט טעימות! החמוציות מרעננות בטעמן החמוץ-מתוק ויכולות להפוך אפילו מנה "כבדה" לרעננה ותוססת. הן מוסיפות צבע עז למאכלים ולשולחן כולו וניתן לאכול אותן טריות ומיובשות.

 

  • הן משתלבות נהדר בסוגים רבים של מאכלים - מלוחים ומתוקים. הן ישדרגו בטעם ובמראה סלטים, אורז, מנות בשריות כגון עוף בתנור וצלי בשר ואפילו עוגות, מאפינס וקאפקייקס. מיץ חמוציות משתלב נהדר בקוקטיילים צוננים או בסנגריה חמה.

 

עוף צלוי בחמוציות

המרכיבים (ל-6 מנות):

6 כרעיים

2 כוסות משקה אנרגיה קרנרג'י + 1 כוס משקה אנרגיה קרנרג'י לזמן הבישול

כוס סודה + כוס סודה לזמן הבישול

1 כף סילאן

6 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לפלחים מאורכים (כמו צ'יפס ביתי)

4 גזרים קלופים וחתוכים לפרוסות עבות

10 שיני שום בקליפתן

כפית כמון

כפית פפריקה

כפית כמון

מלח, פלפל

1/2 כוס חמוציות מיובשות

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את הקרנרג'י עם הסילאן והסודה, מוסיפים את הכמון, הפפריקה, המלח והפלפל ומערבבים.
  2. משרים את הכרעיים יחד עם תפואי האדמה והגזר בתערובת במשך כשעה כשמדי פעם מזלפים ממנה על הכרעיים.
  3. מסדרים את העוף בתבנית, מפזרים מסביב את תפוחי האדמה, הגזר ושיני השום ומפזרים מעל את החמוציות המיובשות.
  4. מחממים תנור לטמפ' של 200 מעלות ומכניסים התבנית לאפייה של כ-45 דקות.
  5. במהלך האפייה: מערבבים יחד כוס קרנרג'י וכוס סודה ומדי רבע שעה מזלפים על העוף כדי שיישאר לח.

 

צלוי ורך. עוף בקרנרג'י (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
צלוי ורך. עוף בקרנרג'י(צילום: shutterstock)
 

 

סקונס מתוקים עם חמוציות ואוכמניות

המרכיבים (ל-12 סקונס):

3 כוסות קמח לבן

1/3 כוס סוכר

1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

1/2 2 כפיות אבקת אפייה

3/4 כפית מלח

3/4 כוס חמאה לא מלוחה (כ-160 גרם) חתוכה לקוביות של 1.5 ס"מ בערך

3/4 כוס חמוציות

1/4 1 כוסות אוכמניות (אפשר להפשיר מהקפאה)

1/4 1 כוסות רוויון

1 כפית תמצית וניל

 

1/4 כוס שמנת מתוקה - להברשה המאפה

1/4 כוס סוכר לפיזור

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. מערבבים בקערה - קמח, סוכר, סודה לשתייה, אבקת אפייה ומלח.
  3. מוסיפים את קוביות החמאה ומאחדים אותן עם הידיים עד שנוצר מרקם פירורי.
  4. מוסיפים את החמוציות והאוכמניות ומערבבים טוב לפיזור אחיד.
  5. יוצרים גומה בתערובת, אליה שופכים את הרוויון, הוניל ומאחדים עם הידיים רק עד שהתערובת רטובה. חשוב מאוד להקפיד לא ללוש, אלא רק לאחד.
  6. משטחים בעדינות את התערובת לגובה 4 ס"מ ובעזרת כוס או חותכן עוגיות גדול (7-8 ס"מ) קורצים את הסקונס. את השאריות אוספים בעדינות כדי לא ללוש את הבצק, וקורצים שוב.
  7. מניחים על תבנית עם נייר אפייה ומברישים בשמנת המתוקה.
  8. מפזרים את הסוכר מעל.
  9. אופים כ-12 דקות בתנור, עד שהמאפה מזהיב.

 

נימוחות, מפנקות ואנגליות. סקונס חמוציות ואוכמניות (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
נימוחות, מפנקות ואנגליות. סקונס חמוציות ואוכמניות(צילום: shutterstock)

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
סקונס חמוציות ואוכמניות
צילום: shutterstock
צילום: shutterstock
עוף בקרנרג'י
צילום: shutterstock
לם וליץ
קרנרג'י
לם וליץ
מומלצים