שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    ג'ינג'ר: השורש שמונע בחילות ונלחם בסרטן
    בחילות, הקאות, כאבי פרקים ואפילו סרטן - שורש הג'ינג'ר, שזמין לנו בכל מרכול או שוק, יכול לחולל נפלאות בכל הנוגע לבריאות שלנו. לאילו סוגי בעיות הוא מתאים, איך לצרוך אותו וכיצד לאחסן בבית? כתבה ראשונה בסדרה על צמחי המרפא שיש להם לא רק טעם, אלא ערך מוסף

    סובלים מכאבי בטן ומהקאות? ומה עם כאבי ברכיים? מלבד החריפות, הרעננות והניחוח המיוחד שמוסיף ג'ינג'ר (זנגוויל) טרי לכל מאכל, הוא בהחלט יכול לעזור גם לבעיות כאלה כאשר צורכים אותו באופן קבוע.

     

    ג'ינג'ר טרי, שמשמעות שמו בסנסקריט היא "צורת קרן", ניתן להשיג לאורך כל ימות השנה במרכולים ובשווקים, וטעמו והניחוח שלו מתעצמים ככל שהצמח בוגר יותר.

      

     

    עוד על תרופות מהטבע:

     

    הג'ינג'ר מוכר זה יותר מאלפיים שנה כצמח מרפא היעיל בטיפול בבעיות עיכול, בחילות, הנגאובר וגזים. מחקרים מודרניים מצאו כי הוא יעיל גם בטיפול בהקאות, מגן על רירית הקיבה ומיטיב מצבים דלקתיים. 

     

    ג'ינג'ר משפר את הספיגה של צמחי מרפא ורכיבי מזון אחרים, ומעצים את זמינות הרכיבים הצמחיים הפעילים ברקמות הגוף. עם זאת, למרות עוצמת פעילותו המשמעותית, הג'ינג'ר אינו רעיל והוא בטוח לשימוש יומיומי.

     

    1. מרגיע את מערכת העיכול

    מחקרים אחרונים מוכיחים כי ג'ינג'ר יעיל מאוד במניעת בחילות בנסיעות, ובמיוחד מחלת ים. ג'ינג'ר נמצא כמפחית גם סחרחורות, בחילות, הקאות וזיעה קרה בצורה אפקטיבית יותר מתרופות קונבנציונליות.

     

    2. מפחית בחילות והקאות

    לג'ינג'ר יש אפקט מונע הקאות מצוין שהוכח כיעיל מאוד בזמן הריון, אפילו בהקאת יתר בהריון (hyperemesis gravidum) - הצורה הנדירה אך חמורה של בחילות והקאות במהלך ההריון המצריכה אשפוז.

     

    לעומת תרופות קונבנציונליות שעלולות לגרום לנזק לעובר, הג'ינג'ר כאמור בטוח לגמרי לשימוש, נטול תופעות לוואי ונחוץ מינון יחסית נמוך שלו, כך הוכח בשישה מחקרים שכללו סך הכל 675 משתתפות בשנת 2005.

     

    3. אנטי דלקתי

    יש לכם כאבי ארטריטיס בברכיים? ג'ינג'ר בארוחה באופן קבוע יומיומי יכול בהחלט לעזור. ג'ינג'ר מכיל חומרים אנטי דלקתיים רבי עוצמה הנקראים ג'ינג'רולים, אשר נבדקו מחקרית במקרים של מחלות ראומטיות שונות כגון דלקת מפרקים ניוונית או דלקת מפרקים שגרונית.

     

    במחקרים דיווחו המשתתפים על הפחתה בדרגת הכאב, שיפור ביכולת התנועה והפחתת הנפיחות כאשר השתמשו בג'ינג'ר בקביעות. 

     

    ג'ינג'ר יעיל מאוד במניעת בחילות בנסיעות (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
    ג'ינג'ר יעיל מאוד במניעת בחילות בנסיעות(צילום: shutterstock)

     

    4. מגן מפני סרטן המעי הגס

    אותם ג'ינג'רולים, המרכיבים הפעילים העיקריים בג'ינג'ר האחראים גם לטעמו המיוחד, עשויים למנוע גדילה של תאי סרטן המעי הגס על פי מחקר משנת 2003. במחקר זה הוכח כי הג'ינג'ר אפקטיבי למניעה ולטיפול בסרטן המעי הגס.

     

    5. ממית תאי סרטן השחלות

    מחקרים באוניברסיטת מישיגן הראו כי הג'ינג'רולים גורמים גם למוות של תאי סרטן השחלות. רכיבי הג'ינג'ר הוכיחו יכולת נוגדת חמצון, אנטי דלקתית ואנטי סרטנית. בנוכחות הג'ינג'ר, הופחתו בתאים מרכיבים דלקתיים המיוחסים להתפתחות סרטן השחלות, וכן מרכיבים האחראים להתרבות התאים ולחלוקתם.

     

    טיפולים כימותרפיים קונבנציונליים עושים אותה פעולה, אך עלולים לגרום לתאים הסרטניים לפתח חסינות נגד התרופות.

     

    6. ממריץ את מערכת החיסון

    ג'ינג'ר לא רק מחמם אותנו ביום קר, הוא יכול גם לעזור בגרימת הזעה בריאה, המועילה בדרך כלל בהתקררות ובשפעת. הזעה טובה יכולה להמריץ את מערכת החיסון ולעזור לגוף להתמודד עם המחלה.

     

    חוקרים גרמנים מצאו לאחרונה כי ההזעה מפעילה חומרים במערכת החיסון היודעים להילחם נגד זיהומים שונים.

     

    כמה לצרוך?

    הג'ינג'ר כל כך מרוכז בחומרים פעילים, שלא צריך להשתמש בהרבה ממנו כדי ליהנות מיתרונותיו הבריאותיים. בכל הנוגע לבחילות, למשל, תה הכולל 2-1 ס"מ של ג'ינג'ר טרי בכוס מים חמים יכול להיות כל מה שאתם צריכים כדי להרגיע את הקיבה.

     

    לכאבי מפרקים שגרוניים מספיקה אפילו כמות קטנה מזאת ליום במזון או בתה. אנשים שצרכו כמויות גדולות יותר של ג'ינג'ר דווחו על הקלה מהירה וטובה יותר.

     

    כיצד לקנות ולאחסן?

    אם אפשר, בחרו בג'ינג'ר טרי ולא בתבלין היבש, כיוון שהוא חזק יותר לא רק בטעמיו אלא גם באפקט הבריאותי שלו, ומכיל הרבה יותר ג'ינג'רולים ומרכיבים אנטי דלקתיים.

     

    כשאתם קונים ג'ינג'ר, שימו לב שהוא נוקשה למגע ושקליפתו חלקה. ג'ינג'ר טרי וצעיר לא דורש קילוף של הקליפה ואפשר לגרר אותו כפי שהוא. לעומת זאת, ג'ינג'ר שנשאר זמן רב על המדף יהיה בעל קליפה קשה שיש לקלפה, והוא יהיה גם סיבי יותר.

     

    אפשר לאחסן ג'ינג'ר טרי במקרר עד שלושה שבועות כשהוא לא מקולף, או במקפיא עד שישה חודשים. אבקת ג'ינג'ר מיובשת יש לאחסן בקופסת זכוכית אטומה במקום קריר, חשוך ויבש. אם שומרים אותה במקרר, הדבר יאריך את חיי המדף שלה עד לשנה.

     

    הכותבת היא נטורופתית, רפלקסולוגית והרבליסטית



     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: shutterstock
    ג'ינג'ר מכיל חומרים אנטי דלקתיים רבי עוצמה
    צילום: shutterstock
    שלום דוקטור
    מחשבוני בריאות
    פורומים רפואיים
    מומלצים