שתף קטע נבחר

סמארטפונים בכ-600 שקלים

לשלם 3,000 שקלים ויותר על סמארטפון פרימיום? לפעמים מדובר בהוצאה מיותרת. החנויות מלאות במכשירים זולים מאוד ובדקנו יותר מ-20 מהם. בחלק הראשון: סמארטפונים מ-500 עד כ-850 שקלים

עד לאחרונה הרעיון לרכוש סמארטפון במחירים שמתחת ל-1500 שקלים נראה כמו חלום רחוק. אך שיטוט שתעשו באינטרנט וגם בחנויות הסלולר יגלה שהיום יש מבחר ענק של מכשירים המתחילים בסביבות ה-500 שקלים בלבד.

  

יצרנית מוכרת או מפרט מרשים?

השאלה הנשאלת כמובן היא האם מדובר במכשירים איכותיים מספיק, או שעדיין עדיף להוציא סכומים גבוהים גבוהים כדי להנות מסמארטפון רציני. בדקנו מה יש לשוק הסלולר להציע בשלוש רמות מחיר שונות: 500-850 שקלים, 851-1200 שקלים ו-1201-1500 שקלים. האמת, חזרנו מופתעים לטובה.

 

השוק מוצף במכשירים זולים, בעלי תג מחיר של כ-500 שקלים ומעלה, כאשר גם כאן תמצאו חלוקה ברורה: מכשירים פשוטים בעלי מפרט בינוני ומטה מבית היצרניות הגדולות (סמסונג, LG, סוני, HTC וכו'), ומכשירים מתקדמים בעלי מפרט מרשים של יצרניות קטנות ופחות מוכרות. מה עדיף? ננסה לעשות סדר בבלאגן.

 

כמובן שלא יכולנו להביא לסקירה את כל המכשירים, וניסינו שלא להעמיס ביתר מידע על כל אחד מהם, כדי לא לעייף אתכם עם כתבה ארוכה ומסורבלת מדי. כל המכשירים נבחרו בקפידה, ולדעתנו הם המסקרנים והחשובים ביותר בכל אחת מהקטגוריות. במהלך השבועיים הקרובים נביא סקירה על שלוש קטגוריות המחיר המרכזיות, עם מסקנות ובחירת הסמארטפון הטוב ביחס למחיר.

  

LG Optimus L3 II

המכשיר הכי חדש ברמות מחירים אלה, מגיע מהדור השני לסדרת המכשירים הפשוטים של היצרנית הקוריאנית ונמכר במחיר התחלתי של 679 שקלים בלבד. תמורת הסכום הצנוע הזה תקבלו מסך 3.2 אינץ', בעל רזולוציה נמוכה יחסית של 240x320, מעבד חד ליבתי במהירות 1GHz, מצלמת 3.15 מגה פיקסל, זיכרון פנימי של 4GB (+ חריץ הרחבה) וכל זה עטוף במערכת הפעלה אנדרואיד 4.1.2 Jellybean.

 

 

ה-LG קל מאוד, קטן מאוד אבל די עבה ומגושם. העיצוב מרובע מדי לטעמינו אך מצד שני משדר רצינות הנעדרת מרוב המכשירים בקטגוריה הזאת. אל תצפו לביצועים מהירים והתמודדות יותר מדי טובה עם ריבוי משימות, המעבד החד ליבתי מתקשה מעט אך למשתמש הקל הוא בהחלט אמור להספיק. המזל של ה-L3 הוא מערכת ההפעלה המצויינת של גוגל שמעניקה למעבד חלקלקות מרשימה במעבר בין מסכים ובמשחקים קלים.

 

איכות המסך, כמצופה, לא מהמרשימות, אך מידותיו הקטנות מחפות על כך ולזכותו ייאמר שהוא נהנה מבהירות מרשימה גם באור יום. אם זאת אנחנו מתקשים להמליץ על מסך בגודל כזה למי שמחפש את מה שסמארטפונים מצטיינים בו; גלישה באינטרנט, מיילים וכו'. המצלמה אינה איכותית במיוחד ומזכירה לנו את מכשירי הסמארטפון מתחילת דרכם, כאשר גם צילום וידאו חסר חדות והמקרטע לעיתים. העובדה שאין אפילו מבזק (פלאש) למצלמה לא ממש מוסיפה כבוד. איכות השיחה טובה וגם כנגן מוסיקה הוא בהחלט יספיק לרוב המשתמשים ואפילו האוזניות המצורפות מפתיעות לטובה. כנגן וידאו הוא עובד אבל שוב המסך הקטנטן לא מצדיק שימוש בו מעבר לצפייה אקראית באיזה סרטון יוטיוב קצר.

 

בשורה התחתונה ה-LG החדש הוא לא רע יחסית למחיר אבל המסך הקטן והמצלמה החלשה מקשים עלינו להמליץ עליו בחום. עם זאת אין ספק שהמשתמש ה(מאוד) קל יוכל אולי להסתפק ואפילו להנות מהמכשיר הזה ובמיוחד משתמש שמחפש טלפון שישמש לו כנגן אודיו נייד.

 

עוד ב-GSM-Israel

 

Tecmobile You 40

שם חדש בשוק הסלולר הישראלי. TecMobile הינו מותג הסלולר של קבוצת Santok האנגלית אשר פועלת מעל עשור בפיתוח ושיווק מוצרי תקשורת ואביזרים נלווים לתעשיית הסלולר ולאחרונה נכנסה לתחום הטלפונים החכמים הזולים. הסנונית הראשונה שמגיעה לארץ היא ה-You 40, מכשיר התומך בשני כרטיסי סים ומתהדר במפרט דומה מאוד לזה של ה-LG למעט המסך הגדול יותר, 4 אינץ' ורזולוציה גבוהה יותר של 480x800.

 

 

לא יצא לנו להתעסק עם המכשיר יותר מדי והוא צפוי לנחות על המדפים רק במהלך החודש הקרוב, המעט שאנחנו יכולים לומר שמדובר במכשיר המתמודד טוב עם משימות פשוטות, אך מתקשה, כצפוי, במשימות מורכבות יותר. המצלמה לא מהמשובחות, רק 3 מגה פיקסל, אבל המסך נראה מרשים למדי, ולדעתנו הוא אחד הטובים בקטגוריה. לא מדובר במכשיר מתקדם מדי ומחירו, כ-800 שקלים, יקר מדי לטעמנו, אבל גודל המסך ואיכותו עשויים להביא לו לא מעט לקוחות. מה שעלול להבריח את הלקוחות האלה היא מערכת ההפעלה, אנדרואיד 4.0 ics, שהיא מעט מיושנת אבל עדיין עובדת מצויין.

 

Samsung Galaxy Young

יצרנית הסמארטפונים הגדולה בעולם ידועה באובססיה שלה להוציא מכשירים בכל גודל, סוג ומחיר. רק ברמת המחירים הזאת מצאנו 7 מכשירים שונים מבית היצרנית הקוריאנית, אך היות שה-Young הוא החדש והמתקדם ביותר מביניהם, החלטנו לבדוק אותו. ל-Young מעבד חד ליבתי במהירות 1GHz, מסך 3.27 אינץ' בעל רזולוציה לא מרשימה במיוחד (על הנייר) של 320x480, מצלמת 3.15 מגה פיקסל ומערכת הפעלה אנדרואיד 4.1.2 Jellybean. מחירו 645 שקלים.

 

 

באופן כללי המכשיר מתפקד יפה, גם כאן המעבד מתקשה לעמוד במשחקים כבדים ובריבוי משימות אבל יחסית ל-LG, שדומה מאד מבחינת המפרט הטכני, הוא בהחלט מרגיש מהיר יותר, אולי בזכות זיכרון ה-RAM העדיף, 750MB. העיצוב הוא סמסונג טיפוסי, לטוב ולרע. מצד אחד המון פלסטיק ולא מעט חריקות אך מצד שני נוח ביד ויפה לעין. המצלמה לא מרשימה וגם היא נטולת מבזק אבל שוב מנצחת את ה-LG אך רק בתמונות סטילס, כאשר צילום הוידאו מאכזב באותה מידה. איכות השיחה טובה ב-Young ונגן המוסיקה עושה את העבודה, אם כי חסר את העומק שה-LG מציע. את ההבדל ברזולוציה בין המכשירים רואים בבירור, הסמסונג מתעלה על ה-LG ובמסך קטן כזה מסתבר שהרזולוציה הנמוכה בהחלט מספקת.

 

בסך הכל ה-Galaxy Young הוא מכשיר סביר בהחלט אבל, כמו במכשיר של LG, המסך קטן מדי לטעמינו ויתאים בעיקר למי שמחפש מכשיר טלפון קטן עם גישה מוגבלת מאוד לאינטרנט.

 

Sony Xperia Miro

כמו סמסונג, גם לסוני יש מספר מכשירים במחירים הנעים בין 500 ל-850 שקלים וה-Xperia Miro ב-768 שקלים הוא הבולט מביניהם בזכות העיצוב המקורי והמרשים, המסך המעט גדול יותר ממתחריו הישירים מבית סמסונג, LG ו-HTC (ה-HTC Desire C שלא נמכר באופן סדיר בארץ) ומצלמת 5 מגה פיקסל עם המבזק.

 

 

למרות המחמאות, המעבד החלש יותר של ה-Miro, 800MHz בלבד, נותן את אותותיו מפעם לפעם ונופל משאר המכשירים בקטגוריה זו, במיוחד בריבוי משימות, אך יספיק לשימושים קלים. למרות שאנחנו נוטים לא ללכת שבי אחרי נתונים טכניים, אין ספק שמצלמת ה-Miro מנצחת את כל המתחרות בנוק אאוט. תמיד אהבנו את המצלמות הסלולריות של סוני, והמכשיר הזה מוכיח זאת שוב. אין כאן מצלמה שתתחרה ישירות ב-S4 של סמסונג ב-One של HTC או אפילו ב-Xperia Z, אבל יחסית למכשירים שסקרנו בקטגוריה וברמת מחירים זו, ה-Miro מפיקה תמונות איכותיות מאוד. גם כנגן אודיו הסוני מככבת ומסתבר שבגזרת המולטימדיה יש לנו כאן מנצחת. המסך טוב, במיוחד בצפייה ישירה אך זוויות הצפייה, מחלה ידועה של מכשירי סוני, לא טובה במיוחד. 3.5 אינץ' זה הגודל הסביר המינימלי לסמארטפון ולמרות שהוא עדיין קטן לטעמינו, לפחות אפשר לקרוא בו בצורה די נוחה. איכות השיחה טובה, אם כי בסמסונג שמענו מעט טוב יותר.

 

למי שמחפש סמארטפון קטן לשימושים קלים אך שם דגש על צילום או האזנה למוסיקה, ה-Miro של סוני בהחלט יכול לבוא בחשבון ובמחיר של פחות מ-800 שקלים זו בהחלט מציאה. רק אל תצפו ממנו ליותר מדי בגזרת האפליקציות והמשחקים.

 

Gigabyte Gsmart GS202

בהכנות לכתיבת סקירה זו שמנו את המכשיר בקטגוריה של המכשירים שעולים בין 851 ל-1200 שקלים בגלל מחירו שעמד על 870 שקלים, אך תוך כדי כתיבת שורות אלה גילינו שישנן מספר חנויות שכבר הוזילו את מחירו ל-850 שקלים ואף פחות, ולכן ה-GS202 של חברת Gigabyte נכנס לקטגוריה הראשונה. את ה-202 סקרנו לא מזמן ויצאנו מופתעים מאוד מהביצועים של המכשיר האנונימי יחסית. אל תתנו לשם היצרן להטעות אתכם, הענקית הטאיוואנית אמנם מוכרת יותר בתחום המיחשוב אבל יש לה מספיק משאבים כדי לוודא שהסמארטפונים שלה יעברו בקרת איכות מספקת וה-GS202 בהחלט מספק את הסחורה.

 

 

במחיר הנ"ל אתם מקבלים סמארטפון עם מעבד בעל שתי ליבות, מסך 4.3 אינץ' מסוג IPS, מצלמת 5 מגה פיקסל ואחסון פנימי שעומד על 4GB בלבד אבל מגובה בחריץ להרחבת זיכרון. העיצוב ורמת הגימור מרשימים בהחלט אם כי אין ספק שהם "שאבו השראה" ממכשירי ה-Sensation וה-One X של HTC. הביצועים של המכשיר מרשימים ובמשך מספר שבועות בהם בילינו איתו, ה-Gigabyte סירב להיתקע או להתייאש. למרות שהוא עדיין לא מהיר כמו מכשירי הפרימיום למיניהם, הוא אמור להספיק למשתמש הממוצע ובהחלט עולה על שאר מתחריו בקטגוריה מהבחינה הזו. המסך, גם עם רזולוצייה לא מהגבוהות שתמצאו, 800x480, נראה טוב מאד וזוויות הצפייה מרשימות גם כן.

 

עקב אכילס של ה-Gigabyte נמצא במצלמה. היא אמנם לא רעה אבל אם לוקחים בחשבון את מה שיש ל-Xperia Miro של סוני להציע, אין ספק שה-GS202 נופל מהמכשיר היפני. למרות זאת אנחנו בטוחים שזאת מצלמה שאפשר לחיות איתה ולמשתמש הממוצע לא יהיו יותר מדי תלונות. עוד נתון שכדאי לקחת בחשבון במידה ואתם מתכננים לשמוע הרבה מוסיקה במכשיר הזה הוא שהאוזניות המצורפות לא איכותיות במיוחד ורצוי להשקיע סכום נוסף על אוזניות טובות יותר.

 

ה-202 של ג'יגבייט מריץ את מערכת ההפעלה אנדרואיד ICS 4.0 המיושנת יחסית, וזה בהחלט מעט מצער, אך הביצועים המהירים של המכשיר גרמו לנו לשכוח זאת מהר מאוד. כאשר מכשיר מציע כל כך הרבה בכל כך מעט כסף, גם אם הסכום הזה נמצא ברף העליון של הקטגוריה הזאת, אין ספק שלמרות שמדובר ביצרן שהוא יחסית חדש ולא מוכר בתחום הסלולר, שווה לתת לו צ'אנס, כי הוא צפוי להפתיע אתכם לטובה.

 

Xtreamer Aiki

עוד שני מכשירים שכמעט פיספסו את הקטגוריה הם שני מכשירי הביכורים של יצרנית המזרימי מדיה הקוריאנית Xtreamer אבל עדכון מחיר מהשבוע הנוכחי הורידו את מחירם ל-849 שקלים עבור ה-Aiki 4 ו-799 שקלים ל- Aiki 5. מספר הדגם מסמל את גודל המסך ולכן, למי שמעוניין במסך כמה שיותר גדול, ה-Aiki 5 יכול בהחלט להוות אופציה. שני המכשירים, שאת הגדול יותר סקרנו בזמנו, עברו לא רק עדכון מחיר אלא גם עדכון חומרה הכולל מסך איכותי יותר מסוג IPS ומצלמה טובה יותר בשני הדגמים, GPS משופר בדגם הגדול יותר ועידכון גירסה לאנדרואיד 4.1.2 בקטן.

 

 

כל מכשירי אקסטרימר מגיעים עם גישת רוט מובנת שאת רוב קהל היעד של סדרת ה-Aiki לא תעניין, אבל בכל זאת נותנת למכשירים האלה ערך מוסף. ממשק המשתמש, Xtreamer Deck, שקיים בכל מכשירי החברה הקוריאנית, פחות מרשים ויזואלית ומעט כבד, אבל בעזרת גישת רוט ניתן לשנות זאת די בקלות. אחרי שימוש קצר עם ה-5 מתברר כי אכן יש שיפור משמעותי במצלמה ובעיקר באיכות המסך, שבדגם המקורי היה נקודת תורפה רצינית מאוד. אבל הבעיה הכי גדולה, המעבד, נותר זהה ומציע 1GHz בעל ליבה בודדת המתקשה לתפקד בכל דבר שמצריך ממנו מעט מאמץ. לשיטוט אקראי ברחבי הסייברספייס הוא בסדר וכנ"ל לבדיקת מיילים מפעם לפעם, אבל ברגע שתנסו להעמיס על המפלצת הכבדה (תרתי משמע), תגלו שלמרות המימדים והמשקל המפלצתיים משהו, היא בעצם עדינה בנשמתה.

 

אם אתם ממש חייבים סמארטפון בעל מסך גדול ולא מחפשים יותר מביקורים קצרים באינטרנט ובדיקת מיילים, ה-Aiki 5 יכול להתאים לכם אבל אם תהיו מוכנים להתפשר מעט על הגודל או פשוט להוציא יותר כסף, יש מכשירים מוצלחים ממנו.

 

ה-Aiki 4 לעומת זאת נותן תמורה טובה לכסף. באופן כללי מדובר בסמרארטפון טוב, והביצועים בזכות מעבד ה-MTK 6577 שלו, אותו מעבד 2 ליבות במהירות 1GHz שיש ב-GS202 טובים מאוד למרות שהם נופלים במעט מה-Gsmart.

 

לאקסטרימר יתרון על ה-Gigabyte בזכות מערכת ההפעלה החדשה יותר, אנדרואיד 4.1.2. למי שמחפש ביצועים טובים מבלי לשבור תוכנית חיסכון, אבל מחפש גם מכשיר יחסית קטן, ה-Aiki 4 בהחלט יכול לבוא בחשבון.

 

Mag Helios SP401

עם מפרט, ביצועים וגם מחיר זהה ל-Xtreamer Aiki 4 ( כלומר 849 שקלים) המכשיר החדש של מאג צריך לתת ערך מוסף כדי להילחם על מקומו בשוק, ואת זה מקבלים בזכות עיצוב ורמת גימור לא הכי מקוריים אך בהחלט מרשימים. הקווים המעוגלים של ה-SP401, יחד עם המשקל הקל יותר, הרגישו לנו ביד נוחים וטבעיים מהאקסטרימר ואין ספק שלא חסרים אנשים שיתאהבו במראה של הסמארטפון הקטן והמקסים הזה.

 

 

המצלמה זהה לזאת שיש ב-Aiki 4 וכך גם תוצואותיה, המסך מעט טוב יותר והביצועים מרשימים בדיוק כמו במכשיר האקסטרימר. אמנם מערכת ההפעלה מעט ישנה יותר, אנדרואיד 4.1.1, אבל ההבדלים כל כך מזעריים שקשה להאמין שמישהו ישים לב לזה. ההשוואה בין ה-Mag שנמכר בהום סלולר סנטר במחיר של 799 שקלים לאקסטרימר היא בהחלט מתבקשת. עם אותה מצלמה, אותו מעבד וביצועים כמעט זהים, אין ספק שההחלטה ביניהם מבוססת על הצורך ברוט שיש לאקסטרימר לבין עיצוב יותר נעים ויפה ומסך קצת יותר טוב, שאת אלה יש ל-SP401 להציע.

 

והמנצח הוא...

למי שמסך 4.3 אינץ' גדול ומסורבל מדי, המכשיר של Mag וה-Aiki 4 של אקסטרימר יוכלו לתת מענה ראוי. מי מכם שמתעניין פחות במשחקים ואפליקציות, אבל מחפש מכשיר שיתן חווית צילום מתקדמת או שישמש כנגן מוסיקה נייד, ה-Xperia Miro של סוני יתאים יותר. אנחנו יודעים שישנם רבים שמתקשים לוותר על שם של מותג מוכר וגדול בסלולרי שלהם, גם אם זה בא על חשבון הביצועים, ולהם ה-Young של סמסונג נותן את החבילה הכוללת הטובה ביותר מבין היצרניות הגדולות, למרות שהיא לא מתקרבת ל-Gsmart GS202 של Gigabyte ברמת הביצועים.

 

רצינו לצאת בהכרזה חד משמעית על מנצח בקטגוריה זו ואכן יש מנצח, ה-GS202 של Gigabyte, אך הניצחון הרבה פחות חד משמעי משצפינו. מבחינת הביצועים הוא ללא ספק מנצח את כולם, אפילו את שני המכשירים האחרים במבחן שחולקים איתו (פחות או יותר) את אותו מפרט טכני והמסך שלו. גם אם הוא לא מדהים, עדיף על המתחרים בזכות גודלו, איכותו ותגובת המגע המצוינת שלו. מצלמה טובה יותר היתה הופכת את הניצחון לחד משמעי יותר, אבל גם עם המצלמה הבינונית הקיימת, הוא עדיין נותנת את התמורה הטובה ביותר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים