שתף קטע נבחר

רוסיה: דו"ח האו"ם על הנשק הכימי מעוות

סגן שר החוץ הרוסי, שצפוי להיפגש היום עם אסד בדמשק, מתח ביקורת על ממצאי דו"ח האו"ם על השימוש בנשק הכימי: "אנחנו לא מרוצים מהדו"ח הזה. הוא חד צדדי. בסיס המידע שלו אינו מספק". הוא הוסיף כי יש הוכחות שהמורדים אחראים לטבח

פקחי האו"ם קבעו שיש ראיות חותכות לירי בגז סארין בסוריה - אך במוסקבה מותחים ביקורת על הממצאים: סגן שר החוץ של רוסיה, סרגיי ריאבקוב, הבוקר (יום ד') לממצאים של אנשי האו"ם שפורסמו שלשום ואמר: "אנחנו לא מרוצים מהדו"ח הזה, אנחנו חושבים שהוא מעוות, שהיה חד-צדדי. בסיס המידע שלו אינו מספק, ובכל אופן צריך ללמוד יותר על מה שקרה פרט לתקרית ב-21 באוגוסט".

 

סוריה והנשק הכימי - דיווחים נוספים ב-ynet:

השמן והרודן. שר החוץ שמגן על אסד בגופו

האו"ם: ראיות חותכות לירי בגז סארין בסוריה

 

סוכנות הידיעות הרוסית "אינטרפקס" דיווחה כי ריאבקוב, הנמצא בדמשק, עשוי להיפגש עם נשיא סוריה בשאר אסד. עוד דווח ברוסיה כי הוא נפגש עם שר החוץ הסורי, ואליד אל מועלם.

 

ריאבקוב אמר כי רוסיה קיבלה הוכחות מסוריה, לפיהם המורדים הם אלו שעומדים מאחורי התקיפה הכימית בחודש שעבר.

 

בדו"ח של פקחי האו"ם למזכ"ל באן קי מון נכתב כי יש ראיות חותכות ומשכנעות לשימוש בנשק כימי בקנה מידה גדול בתקיפה בחודש שעבר בסוריה, שבה נהרגו יותר מ-1,400 בני אדם. לטענת הפקחים, "הדגימות הסביבתיות, הכימיות והרפואיות שאספנו מספקים ראיה משכנעת שטילי קרקע-קרקע שהכילו את גז העצבים סארין היו בשימוש באל-עוטה שליד דמשק ב-21 באוגוסט".

 

על פי הדו"ח, תנאי מזג האוויר ששררו ב-21 באוגוסט הבטיחו שמספר רב ככל האפשר של אנשים ייפצע או ייהרג. בשעות שתיים בבוקר עד חמש בבוקר צנחו הטמפרטורות, כתבו הפקחים,

 ונוצר מצב שבו האוויר לא נע כלפי מעלה אלא כלפי מטה לעבר הקרקע.

 

"שימוש בנשק כימי בתנאים מטאורולוגיים כאלה ממקסם את ההשפעה שלהם משום שהם מאפשרים לגז להישאר קרוב לקרקע ולחדור לקומות נמוכות של בניינים ומבנים שבהם אנשים חיפשו מקלט", נכתב בדו"ח. ממצאי הדו"ח שחיברו ד"ר אקה סלסטרום ואנשיו אינם מפתיעים איש. לפני כמה שבועות הכריז מזכיר המדינה האמריקני שבתקיפה בפרבר של דמשק היה שימוש בגז העצבים סארין.

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
"דו"ח חד-צדדי". ריאבקוב
צילום: EPA
מומלצים