שתף קטע נבחר

הדולר בשפל של שנתיים: היציג - 3.50 שקלים

המטבע האמריקני צנח ב-0.9%. הפעם האחרונה שבה נסחר הדולר מתחת ל-3.5 שקלים הייתה באוגוסט 2011. האירו התחזק ב-0.4% ל-4.74 שקלים. ברקע, הודעת יו"ר הפד בן ברננקי שלשום על המשך תוכנית רכישת האג"ח

הדולר נחלש היום (ו') ב-0.9% וננעל על שער יציג של 3.5040 שקלים - שפל של יותר משנתיים. בפעם האחרונה שבה נסחר הדולר מתחת ל-3.5 שקלים היתה באוגוסט 2011. האירו התחזק ב-0.4% ל-4.7433 שקלים. ברקע, הודעת יו"ר הפד בן ברננקי שלשום על המשך תוכנית רכישת האג"ח.

 

לדברי יוסי פריימן מפריקו, "הדולר מבטא בזירה המקומית את מה שהוא מבטא בזירה הגלובלית. ההודעה של ועדת השווקים הפתוחים ביום רביעי בערב הפתיעה. ראינו תהליך של תיקון שערים, והתאמות בעקבות ההודעה המפתיעה של ברננקי שהפד לא מתכוון בעתיד הקרוב לבצע צמצום במדיניות ההרחבה הכמותית. כתוצאה מזה ראינו את הדולר נופל אל מול המטבעות המרכזיים בכלל והמטבעות בשווקים המתעוררים בפרט.

  

"מה שקרה זה שהדולר מבצע תיקון משמעותי בשוק איגרות החוב. התשואה על האג"ח הדולרי שהתקרבה לכדי 3%, עשתה תיקון משמעותי וירדה לאזור ה-2.7% - וזה יצר תנועת הון משמעותיות בכל רחבי העולם והביא לעליות החדות בשוקי המניות וזה גם מה שהזניק את הזהב במהירות בשיעור של 5% לרמה של 1370 דולר. בתהליך הזה גם השקל התחזק".

  

עוד אומר פריימן, כי "לצד המהלך בזירה הגלובלית, יש גם דבר משמעותי בזירה המקומית העובדה שאנו בחופשת חג, מעט פעילים בשוק, רף הרגישות יורד והשוק מגיב בעצבנות לכל פעולה. למעשה מה שאנחנו מקבלים זה תגובה מהירה של השוק - בגלל הזירה הגלובלית והזירה המקומית. המסחר בשוק המקומי הוא יחסית דל ולכן הוא נתון לתנודות".

 

פריימן טוען לסיכום כי "בנק ישראל והאוצר חייבים לתת את תשומת הלב למשמעות של השחיקה בשער החליפין על עתיד היצוא הישראלי ובמיוחד על המשמעות שיש לזה בזירת התעסוקה".

 

 

הבנק המרכזי של ארה"ב החליט שלשום (ד') להותיר את תוכנית רכישת האג"ח החודשית ללא שינוי על 85 מיליארד דולר. מדובר במהלך שהפתיע את האנליסטים בוול סטריט, שכן רובם המכריע העריך כי הפד יפחית את קצב הרכישות בלפחות 10 מיליארד דולר על רקע התאוששות הכלכלה.

 

במקביל להחלטה שלא להפחית את קצב הרכישות חתך הבנק המרכזי את תחזית הצמיחה של כלכלת ארה"ב ב-2013 לטווח שבין 2%-2.3%, בהשוואה לתחזית הקודמת שעמדה על טווח של 2.3%-2.8%. כמו כן, מעריך הפד כי כי ב-2016 יעמוד קצב הצמיחה השנתי בארה"ב על טווח של 2.5%-3.3% וכי הריבית תעלה מרמתה האפסית שהיא נמצאת היום ל-2.25%.

 

במסיבת עיתונאים מיוחדת אמר ברננקי: "החלטנו לדחות את ההחלטה על הפחתת הרכישות החודשיות משום שההתאוששות של הכלכלה עדיין לא הושלמה. כמו כן המצב בשוק התעסוקה רחוק מלספק אותנו". לדבריו, "אנחנו מודעים לסכנות האינפלציוניות שבמהלך שלנו. עם זאת ההערכה שלנו היא שקצב האינפלציה השנתי לא יעלה על 2%". כמו כן חזר ברננקי כי הבנק המרכזי של ארה"ב לא יעלה את הריבית עד ששיעור האבטלה בארה"ב ירד אל מתחת ל-6.5%.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים