שתף קטע נבחר

44% מפסיקות להיניק בגלל כאב בלתי נסבל

כך עולה ממחקר חדש שנערך בארה"ב. עוד עולה מהמחקר כי 52% מהנשים הפסיקו להיניק לאחר שלדעתן התינוק סירב לינוק ו-40% סברו שהוא פשוט לא מקבל כמות מספקת של מזון. ההמלצה: ייעוץ הנקה בשלב מוקדם ככל האפשר, על מנת לפתור את הבעיות

כולם יודעים לומר שההנקה היא המזון הטוב ביותר לתינוק, אך עדיין נשים רבות מתקשות להיניק - ומפסיקות. חוקרים בארצות הברית בדקו מהן שלוש הסיבות המרכזיות להפסקת הנקה ומצאו שבחלק גדול מן המקרים ניתן, באמצעות ייעוץ, לפתור את הבעיה ולהאריך את משך ההנקה. המחקר יפורסם בגיליון הבא של כתב העת לרפואת ילדים Pediatrics.

 

עוד על הנקה בערוץ הורים :

את בטוחה שיש לך מספיק חלב? 5 מלכודות הנקה

איך יודעים שהתינוק ינק מספיק? עובדות על הנקה

מדריך וידאו: לעבור בקלות את ההנקה הראשונה

 

עד היום לא הצליחה הטכנולוגיה ליצור חיקוי למזון הטוב ביותר עבור התינוק: חלב האם. לא כל האמהות בוחרות להניק, אם בשל בעיות רפואיות, אישיות או אחרות, אך אין ויכוח על כך שחלב האם אינו רק זול, זמין, מוגש בטמפרטורת הגוף ומסייע ליצירת הקשר בין האם לתינוק, אלא בעיקר מכיל את כל המרכיבים שהתינוק זקוק להם בחצי השנה הראשונה לחייו. לא מדובר רק באבות המזון, אלא גם במרכיבי מערכת החיסון הנחוצים לחייו החדשים של התינוק.

 

במחקר החדש בדקו חוקרי אוניברסיטת סינסינטי 2,713 נשים שילדו לראשונה. הן ענו על שאלון יממה לאחר הלידה ושוב כעבור שלושה ימים, שבוע, שבועיים, חודש וחודשיים לאחר הלידה. הן נשאלו באשר למשך ההנקה ולסיבות למעבר לתחליף חלב אם (פורמולה).

 

הסיבה המרכזית להפסקת ההנקה הייתה קושי בהאכלת התינוק מהשד: 52% מהנשים השיבו כי לא הצליחו בתהליך בכך ולא התמודדו עם סירוב התינוק לינוק. הסיבה השנייה היתה כאב במהלך ההנקה: 44% מהנשים השיבו כי הכאב היה בלתי נסבל, עד שהחליטו לעבור לפורמולה. במקום השלישי נמצאו חששות באשר לכמות החלב: 40% מהנשים השיבו כי לדעתן התינוק לא ינק מספיק או שלא היה ייצור מספק של חלב אם.

 

החוקרים סיכמו כי יש לעשות כל מאמץ כדי להאריך את משך ההנקה וכי כבר בשלב מוקדם יש להפנות את האם ליועצת הנקה כדי לפתור את החששות והבעיות שעולות בהנקה. פניה מוקדמת שכזו, לדעתם, תביא לזמן הנקה ממושך יותר ולהגנה הטובה ביותר עבור התינוק.

 

מסקר שערך משרד הבריאות בישראל בשנה שעברה ציינו 88% מהנשים היהודיות ו-98% מהנשים הערביות כי הן מתכוונות להניק את תינוקן. שיעור ההנקה באוכלוסיה היהודית בגיל חודשיים היה 71% ובאוכלוסיה הערבית עמד שיעור ההנקה על 87%. עם זאת, בגיל חצי שנה ירד שיעור ההנקה ל-51% אצל יהודיות ו-64% אצל הערביות. בגיל שנה צנחו הנתונים עוד יותר ועמדו על 29% הנקה ביהודיות ו- 37% אצל הערביות.

 




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: sutterstock
הנקה. המזון הבריא ביותר לתינוק
צילום: sutterstock
מומלצים