שתף קטע נבחר

בטיפולי פוריות? 7 טיפים לשמירה על הזוגיות

קשיים בכניסה להריון או בעיות פריון באופן כללי, בעיקר במדינה כמו שלנו שבה למשפחתיות חלק עיקרי וחשוב בהוויה ובתרבות, עשויים להעמיד למבחן את הדימוי העצמי הנשי וגם הגברי. כך תחזקו את הזוגיות במהלך טיפולי הפוריות

אי פוריות מתסכלת לא רק בגלל שהיא מונעת את האפשרות הספונטנית להעמיד צאצאים, אלא בעיקר בגלל שהיא מהתלת בחלום ההורות המשותף. היא הופכת זוגות מאושרים למתוחים, ומעמידה למבחן את הקשר דרך "פגמים" במהות הקיומית שלנו.

 

עוד בנושא:

טיפולי פוריות: כשהסקס הופך לשגרה

טיפולי פוריות: איזה דיכאון זה לעשות תינוק

בנק הזרע: להתראות מחזרים, שלום מבחנה

מדברים על זוגיות בפייסבוק של ערוץ יחסים

 

מבחינה פסיכולוגית, הוויתור על הפנטזיה לעשות ילד בעקבות מעשה האהבה, יכול לפגוע בחשק המיני של שניכם. בנוסף, ההכרח לעשות סקס בימים מסוימים ובתנאים מסוימים עשוי להחריב את ההרגלים הטובים של להתקרב כל החודש, של קיום יחסי מין בתדירות גבוהה ושל מחוות אהבה ופיתוי למיניהן. טיפול זוגי ומיני יזכיר לכם איך להישאר מאוהבים ולתפקד כמאהבים גם כשמנסים להרות. להלן מספר טיפים לזוגות שנאלצים לעבור טיפולי פוריות, כדי שהטיפולים רק יעצימו את הזוגיות ויקרבו ביניכם במקום, חלילה, להפריד.

 

 

1. חזרו לתפקידים המסורתיים

בתקופת הליכי הפוריות זכור שתפקידך לחזק, לתמוך ולאהוב אותה יותר מתמיד, והתפקיד שלך כאישה, הוא לשמור על הפרטיות שלכם ועל האגו שלו. בתקופה כזו שניכם פגיעים מאד מבחינה נפשית, וישנה עלייה בסבירות של בגידות - משני הצדדים.

 

כך, באופן שאינו לגמרי מודע, גבר שסובל מבעיית פוריות עשוי לנסות ולכבוש נשים אחרות כאמצעי לחיזוק האגו הגברי שלו, בזמן שהאישה תחפש באופן שאינו מודע דרכים "לנקום" בבן הזוג שבגללו היא נאלצת לעבור את הטיפולים המאתגרים.

 

2. הימנעו מהאשמות

גם אם הסיבה לחוסר היכולת שלכם להרות ידועה לכם (כ-30% מהזוגות סובלים מאי פריון בלתי מוסבר) - הימנעו מהאשמות וכעס. זכרו, אי פריון הנו כשל פיזיולוגי בדיוק כמו קוצר ראייה, כאבי גב או חלילה - מחלות קשות וחמורות נוספות. הרי לא תאשימו את בן הזוג בשל כך, נכון? אז למען שניכם, התמקדו בפתרון ולא בבעיה.

 

3. אל תתמקדו בפרטים הטכניים

זכרו, סקס זו פעולה מהנה ומקרבת גם כאשר אתם צריכים לכוון אותה ליום ולשעת הביוץ. נסו להשתחרר ולהתנתק מהפעולות הטכניות והתמקדו בקשר ובאהבה. התעסקות בפרטים הטכניים מעלה את סף הסטרס סביב הפעולה, מפחיתה משמעותית את ההנאה ועלולה אף לגרום להיעדר זקפה או חרדת ביצוע. עצה שלי? אל תתייחסו לסקס לצרכי רבייה כאל כזה. הקפידו על אווירה רומנטית והיעזרו בכל מה שאתם אוהבים בסקס הספונטני גם במגע המיני המתוכנן - בין אם צפייה בפורנו, שימוש בצעצועי מין ועוד. זכרו, סקס טוב ומשחרר לא רק מהנה יותר, הוא אף מעלה את הסיכוי לקליטת ההיריון.

 

4. אל תשנו את השגרה

זוגות רבים נוהגים להתכנס בתוך עצמם ולהתבודד חברתית בעקבות הגילוי וטיפולי הפוריות - וזוהי טעות. מוטב כי תמשיכו את שגרת הפנאי והעבודה שלכם: קבעו עם חברים בדיוק כפי שעשיתם קודם לכן, צאו לטייל, לבלות ועשו ספורט. ויתור על חיי השגרה לא יועיל בשום צורה להבאת התינוק לעולם, הוא רק יכניס את חייכם להסגר ויעלה את סף התסכול. בזמנים קשים צריך לנסות ולשמוח מדברים אחרים. שמחה ואושר הם ערובה לאופטימיות והצלחה טובה יותר בניסיונות להרות.

 

5. השאירו מקום לעיבוד החוויה

באופן טבעי, לאישה יותר קל לעבד את החוויה מאחר שהיא מסוגלת להתעמת איתה באמצעות תקשורת/דיבור ודרך שיתוף רגשותיה עם בן הזוג, אמא או חברה. הגבר, לעומתה, יתקשה לחלוק את קשייו להעמיד צאצאים עם גברים (או אפילו נשים) אחרים, בשל הספק המשתמע בנוגע לגבריותו ובאופן כללי - בגלל הקושי הגברי לחלוק רגשות.

 

מודעות להבדל הזה ביניכם תעזור במניעת אי הבנות או תסכולים כדוגמת "מדוע הוא לא מעורב מספיק?". זכרי, זה שהוא בוחר שלא להראות זאת כלפי חוץ לא בהכרח מצביע על גודל, הרצון והמחויבות שלו לתהליך. אז קבלו בהבנה שלכל אחד מכם יש דרכים שונות להתמודד עם רגשותיו וכבדו זאת.

 

6. פעלו בשיתוף פעולה

טיפולי הפוריות ישאבו אתכם לתוך מערבולת של עשייה למען הצלחה בהריון. בשורה התחתונה, ההצלחה שלכם כזוג קשורה בראש ובראשונה בשיתוף הפעולה והפתיחות ביניכם. הקפידו לעדכן אחד את השנייה בכל בדיקה או הליך, וגם אם הוא מיועד רק עבור אחד מכם - דאגו להגיע ביחד. תאמו לוחות זמנים, דברו ושמרו על קשר חברי ופתוח ביניכם. הרי בסיומם של הטיפולים, זה מה שיישאר לכם אחר כך, ותקשורת פתוחה וכנה רק תחזק אתכם.

 

7. גלו אמפתיה לסבלו הפרטנר

לעיתים אחד מבני הזוג צריך לעבור הליכים רפואיים לא נעימים, שעשויים להתיש אותו פיזית ומנטלית. גלו אמפטיה לסבלו של בן/בת הזוג, היו שם בשבילם ברמה הפיזית, הציעו את עזרתכם (למשל בהזרקת ההורמונים), שבו איתם בהמתנה לתוצאות הבדיקה או בהתאוששות.

 

 

לסיכום, כדי לשמר את הזוגיות שלכם במהלך טיפולי הפוריות, הקפידו ליצור סף ציפיות הגיוני אחד מהשנייה, תוך לקיחה בחשבון של כל התסריטים האפשריים. זה יעזור לכם בעתיד לעבור בקלות משברים, ולהתמקד במה שיהיה קשה לעבד מאוחר יותר. דאגו לחיים שלכם מחוץ לטיפולים. שמרו על בריאותכם המנטלית והפיזית, וצרו איזון בחייכם.

 

וטיפ אחרון - כשזוגות המצויים בטיפולי פוריות מגיעים אלי, אני ממליץ להם להתייחס לתקופה הזו כאל המשכו של ירח הזמן – הרי אתם כבר בהריון מבחינה זוגית, אך בגלל הטיפולים אתם פשוט בהריון יותר זמן. ולכן, כמו בהריון עצמו, צריך להספיק וליהנות מכל הזמן הזוגי הנדיר הזה שזימנו לכם החיים לפני שהילדים מגיעים למלא עד אפס מקום את עולמכם.

 

בהצלחה!

 

בואו להיות חברים שלנו בפייסבוק  

 

ד"ר דניאל דריי, רופא סקסולוג ומטפל זוגי, מנהל פורטל תורת היחסים הכולל גם מדריכי מיניות בדרך מזוג למשפחה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
shutterstock
זוג זוגיות היריון פוריות
shutterstock
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים