שתף קטע נבחר

החורף בא: מהו הטיפול היעיל לתפרחת חיתולים?

עורם הרגיש של התינוקות הוא הראשון לסבול משינויי מזג האוויר. הקור מייבש אותו ועלול לגרום לתפרחות וזיהומים. האם ניתן למנוע את התופעות לחלוטין ומהם הטיפולים המומלצים?

עורם של תינוקות רגיש מאוד - ולכן יש צורך להיערך לחורף במיוחד. עורו של התינוק פגיע אף יותר וחשוף לשלל חיידקיים ופטריות. לכן חשוב כל כך לשמור עליו, במיוחד בעונה הקרה – תקופת החורף: החימום, הלבוש הארוך ובמספר שכבות יוצרים "אטימות" דבר שמשפיע על עורם העדין של התינוקות.

 

את אפליקציית הבריאות לסמארטפון כבר הורדת? הורידו לאייפון או לאנדרואיד

 

התינוק חשוף יותר לנזקי קור וזו מהסיבה הפשוטה ששטח פני העור יחסית לנפח גופו גדול בהרבה ולכן, אובדן החום משטח העור, מוגבר יותר בתינוק בהשוואה לאדם מבוגר.

 

נזקי הקור בתינוקות מתבטאים במצבים הקלים מרמה של תחושת אי נוחות, ירידה בפעילות כללית, שינוי צבע המתחיל בקצוות הגפיים, אשר מתחילות להיות כחולות, תוך שידור תחושת כאב ואי נוחות.

 

במצבים שבהם הגפיים נחשפות למשטחים קרים כגון: משטחי מתכת או קרח, עשויים להיווצר אף כוויות. ישנה ירידה בפעילות הכללית עד למצב- נדיר, של אפתיה ושקיעה ומצב של היפות רמיה- מצב בו חום הגוף נמוך מ-35.5 מעלות. מצב זה במידה ולא יטופל, עשוי לגרום לקריסת מערכות, עד למוות

  

עוד כתבות בריאות בערוץ פארם נט

גרד, צריבה או יובש: איך לטפל בבעיות נשים

בדרך לחדר הכושר? התוספים שייתנו יותר אנרגיה

לקראת החורף: 9 מכות בריאותיות של עונת המעבר

 

זיהומים בעור שעלולים להתפתח

תינוקות בחודשים והשנים הראשונות לחייהם נוטים לסבול מתפרחות וזיהומי עור שונים המחייבים התייחסות וטיפול. תופעות כמו: תפרחות חיתולים, אודם, סימני זיהום פטרייתי, חיידקים, אי שקט ובכי. כל אלה תסמינים הנובעים מזיהום וגירוי עור התינוק.

 

שירלי קטרון, רוקחת סופר-פארם, מוסיפה כי גם החלפת חיתולים בתדירות לא מספיקה יכולה לגרום להופעת תפרחת החיתולים. "אי אפשר להחליף באופן מיידי אבל כדאי להשתדל להחליף כמה שיותר פעמים במהלך היום".

 

חשוב לדעת, כי חלק מהתופעות כמו: פריחה מסוגים שונים וכתמים שונים, הם מולדים ויחלפו מעצמם ללא צורך בהתערבות וטיפול וחלקן קשורות לרגישות העור לאלרגנים וגורמי גירוי אחרים ומחייבים טיפול תואם ונאות.

 

סוגי התפרחות

אטופיק דרמטיטיס. נפוץ באוכלוסיית התינוקות ששכיחותה עשויה להגיע עד ל-20%. התופעה חולפת בגיל הינקות אך עשויה להמשך עד גיל בוגר יותר. לתופעה יש קשר לרקע משפחתי גנטי. כינוי נפוץ למחלה הוא "אסטמה של העור" מכוון שבמקביל לתופעות העוריות עשויים להופיע ממצאים חסימתיים בדרכי הנשימה.

 

התופעות העוריות מסוג זה כוללות עור יבש, מגורה ואדום, תחושת גרד העשויה להוביל לאי שקט, גרד וזיהום משני של העור. התפרחת מופיעה באזורי קפלים, צוואר, מרפקים, מאחורי הברכיים ובמפשעה. היא עלולה להיות מוחמרת במצבים בהם התינוק נחשף לגירויים כמו חום חיצוני וגורמים אלרגנים.

 

הטיפול: מיועד לשליטה על התופעות ואינו מרפא. המטרה היא מניעת גרד, שמירה על עור לח, שמירה על טמפרטורה תקינה, טיפול בתהליך הדלקתי המקומי ומניעת זיהומים משניים. הטיפול יכלול שימוש בהחלפות תכופות של חיתולים, אוורור העור, שימוש בשמני אמבטיה, משחות מסככות, משחות המיועדות לטפל בתהליך הדלקתי, או משחות לטיפול בזיהומים.

 

תפרחת חיתולים. מקור התפרחת הוא בזיהום פטרייתי הנוצר משילוב של עור שחשוף לרטיבות שמקורה בצואה ובשתן – כתוצאה מ"האיטום" של העור - נוצר על גבי העור זיהום פטרייתי שעובר זיהום משני ע"י חיידקים המצויים על גבי העור.התוצאה היא עור מגורה המלווה בהפרשות שתואם בהיקפו את אזור החיתול.

 

רוב הפריחות באזור החיתול אינן דורשות טיפול תרופתי. הטיפול מתבסס על הפחתת הגורמים לזיהום – החלפה בתדירות גבוהה יותר של החיתול, ניקוי העור (רצוי במים פושרים ולא במטליות המכילות אלכוהול – שעשוי להגביר את הגירוי והפריחה), ייבוש העור, מניעת השימוש בטלק – המבוסס על עמילן וגורם להתפתחות הפטרייה. ושימוש במשחות ייעודיות.

 

הטיפול: לדברי קטרון רוב התכשירים הטיפוליים הם בעלי מרקם "פסטה". "בדרך זו נוצרת שכבה מבודדת מול החיתול, מייבשת את העור, מונעת רטיבות מיותרת ומסייעת לעור להחלים". התכשירים המומלצים: לייף פרופושנל - משחה המכילה שמן זית ושמן סומסום, דזיטין - מכיל זינק אוקסיד שמכווץ ויוצר שכבה מגנה ומרגיע את העור.

 

"כמו גם בפנטן - מכיל דקספנטול שעוזר לחידוש הרקמות ולטיפול ומניעה של התפרחת. הוא מכיל פרו ויטמין B5 המזרז את תהליכי הריפוי וההתחדשות של העור ושומרת על גמישותו, טריפלדרם לייף - קרם טיפולי המכיל דקספנטול, ויטמין איי וגם אלוורה.

 

קטרון מוסיפה כי תכשירים נוספים שיכולים להקל הם: לקטופיל - בעל רמת 3.5 pH, השומר על השכבה השומנית הדקה של העור, בייבי אגיסטן - המכיל חומר אנטי פטרייתי, קרם תפוח המכיל שמנים טהורים, שעוות דבורים, לנולין וזינק אוקסיד.

 

"בנוסף ניתן למצוא עזרים טבעיים לטיפול בתופעות הללו כמו למשל תמציות פרחי קמומיל ואלוורה, בייבי סקין של מורז, טופיק מדיס סדרה לטיפול בתופעות אטופיק דרמטיטיס לתינוקות מגיל חצי שנה, אורה קרם, אוליב אויל של ד"ר פישר, און בייבי קלנדולה, משחה טיפולית של לייף וקמילוטרקט בייבי המבוססת על תמציות צמחים מעלי מרווה וקמומיל ושמנים טבעיים".

 

הכותב הוא מומחה ברפואת ילדים

 

 


 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
 צילום: shutterstock
להגן על התינוקות מפגעי הקור
צילום: shutterstock
מומלצים