שתף קטע נבחר

"עוגיות 'אוראו' ממכרות כמו קוקאין"

מחקר שביצעו חוקרים ממכללת קונטיקט על עכברים מצא כי הם נמשכו שוב ושוב לחיק העוגיות האהודות באותו האופן שבו נמשכו לזריקות קוקאין. עוד עלה במחקר: העכברים, כמו רבים מבני האדם, אוכלים קודם את הקרם

הקשרים הכימיים במוח - הם אלה שיש להאשים כשמתפתח חשק בלתי מוסבר לעוגיות "אוראו". חוקרים ממכללת קונטיקט שבארצות הברית מצאו כי אצל עכברי מעבדה לחטיף המתוק יש השפעות ממכרות כמו לקוקאין ולמורפיום.

 

עוד חדשות בעולם:

אחרי 80 שנה ביחד: באו בברית הנישואין

עזים מטפסות אנכית על סכר באיטליה. צפו

 

לפי העיתון האמריקני "לוס אנג'לס טיימס", צוות מחקר מהמכללה ביצע ניסוי על עכברים שניסה לבדוק את ההשפעות של העוגיה על מוחם. במהלך הניסוי הוכנסו העכברים לתוך מבוך שבצדו האחד הונחו פריכיות אורז ובצדו האחר עוגיות "אוראו". אנשי הצוות תצפתו על הנסיינים בשני צדדיו של המבוך.

בקרוב שורות קרם "אוראו"? (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
בקרוב שורות קרם "אוראו"?(צילום: shutterstock)

תוצאות הניסוי הושוו עם ניסוי קודם שנעשה לעכברים שבו בצד אחד של המבוך הוזרק להם מורפיום וקוקאין, ובצד השני הוזרק להם עירוי. המחקר הראה כי העכברים בילו בצד של העוגיות את אותו פרק הזמן שבו בילו בצד של המורפיום והקוקאין.

 

"כמו בני אדם, גם העכברים לא הפיקו הנאה מאכילת הפריכית", אמר ג'וזף שרודר שהוביל

את צוות המחקר לאתר UPI.com. לפי העיתון האמריקני, החוקרים ניסו ללמוד גם את ההנאה המופקת במוחם של העכברים שאכלו אוראו, ומצאו כי בזמן אכילת העוגיות, יותר ניורונים הופעלו מאשר בזמן הזרקת הסמים.

 

"מחקרנו תומך בתיאוריה שמזון עם אחוזי שומן וסוכר גבוהים מפעילים קשרים כימיים במוח באותו אופן שסמים מפעילים", אמר שרודר. "זה יכול להסביר למה אנשים לא יכולים להגיד 'לא' לאוכל מסוים למרות שהם יודעים שהוא לא טוב עבורם". מחקרם מצא עוד כי העכברים, כמו בני האדם, אוהבים לאכול קודם את המילוי הלבן ולאחר מכן את העוגיות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
ממכר כמו קוק ומורפיום
צילום: shutterstock
מומלצים