אצלנו בבית: אופים עוגיות כוכבים
הימים הקרירים מפתים אתנו לסור למטבח כדי להכין משהו חמים וטעים ומה כיף יותר מלאפות עוגיות מתוקות יחד עם הילדים, ליהנות מחום התנור וכמובן מהיצירה האישית? נעמה נויהאוז מלמדת אתכם, שלב אחר שלב, כיצד מכינים עוגיות כוכבים
בסתיו אני מתחילה להתרגש, מחממת מנועים, בחורף אני כבר ממש באקסטזה - היי מטורף של תחושת ערב חג מלווה בצמרמורות של עונג. לפתיחה חגיגית של העונה הכה קצרה וקסומה הזו הכנתי עוגיות כוכב ים יפהפיות מבצק פריך חמאתי, מבושם במיץ וקליפת תפוז מגוררת, מצופות ציפוי סוכר (רויאל אייסינג) מלכותי וצחור, מבריק ומתוק. תענוג להכין אותן יחד עם הילדים (הגדולים יותר) שנהנים לצייר בציפוי הלבן ע"ג העוגיות השחומות. הניחוח המטריף שממלא את הבית של עוגיות חמאה ותפוז שנאפות בתנור שולח אותי להרתיח מים לעוד כוס קפה של סתיו.
בואו נלך צעד צעד ותראו איזה כיף יהיה -
עוגיות כוכבים
המתכון לבצק הפריך מכיל אבקת סוכר ונטול ביצים, כך שמרקמו נימוח ועדין ביותר. מומלץ להכין כמות כפולה מהמתכון ולהקפיא את הבצק שנותר, מתאים גם לפאי ולעוגיות או כתחתית לעוגת מוס.
באשר לרויאל אייסנג - ציפוי סוכר לבן המתייבש ע"ג העוגיה ויוצר מעטה מבריק ומלכותי. ניתן לצבוע את הציפוי המוכן בצבע מאכל במרקם ג'ל, כאן ברוח החגיגית של הסתיו בחרתי להשאירו צחור.
המרכיבים:
לבצק פריך:
300 גרם קמח50 גרם אבקת סוכר
קמצוץ מלח
כפית קליפת תפוז מגוררת
כפית תמצית וניל
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות של 1 ס"מ
3 כפות מיץ תפוזים קר
לציפוי רויאל אייסינג:
1 חלבון ביצה
220 גרם אבקת סוכר מסוננת (למניעת גושים)
טיפונת מיץ לימון סחוט
אופן ההכנה:
- מכינים את הבצק הפריך: מניחים בקערת המיקסר את הקמח, אבקת הסוכר, מוסיפים מלח וקליפת תפוז.
- מפזרים את קוביות החמאה ע"ג החומרים היבשים שבקערת המיקסר.
- מערבלים עם וו "גיטרה" או "K" במהירות בינונית, עוצרים אחרי כדקה, מרימים את הוו ומשחררים ממנו גושי חמאה אם נתקעו.
- ממשיכים לערבל עד היווצרות פירורים (שטרוייזל) ועוצרים את המיקסר.
- מוסיפים את מיץ התפוזים הקר והווניל (אני מקררת אותו בעזרת קוביות קרח).
- מעבדים במהירות בינונית כמה שפחות, רק עד להתאחדות הפירורים.
- מרוקנים את תכולת המיקסר ע"ג משטח מקומח קלות.
- אוספים את הבצק הלא מגובש, לשים מעט, מעצבים לעיגול או ריבוע בעובי 2 ס"מ.
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד ושמים אותו לנוח במקרר לחצי שעה לפחות.
- מרדדים את הבצק בעדינות ע"ג משטח מקומח, עד לעובי של 3-5 מ"מ.
- קורצים עוגיות בעזרת קורצן או בעיצוב אישי שלכם.
- מניחים ברווחים ע"ג מגש מרופד בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך כ-20 דקות עד להזהבה עמוקה. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין.
- מכינים את הציפוי: שמים את החלבון בקערה ומערבבים לתוכו בכף את אבקת הסוכר.
- ממשיכים לערבב עד שהערובת חלקה ומבריקה.
- ממלאים רויאל אייסינג בשק זילוף עם פית זילוף עגולה בקוטר 3 מ"מ.
- מציירים את קווי המתאר של כוכב הים. נותנים להתייבש במשך 5 דקות.
- ממלאים את כל פני כוכב הים בשכבה עבה של רויאל אייסינג. קווי המתאר היבשים עוצרים את זליגת הציפוי אל מעבר לגבולות המצויירים. מייבשים במשך 5 דקות.
- מקשטים את כוכב הים בנקודות בעזרת שק הזילוף.
- מייבשים בטמפרטורת חדר, מינימום שעתיים, לאחר מכן ניתן יהיה לערום אותן מבלי להזיק לציפוי. ניתן לשמור את היופי הזה בקופסה אטומה עד שבוע.
- בואו להכיר את הקונדיטורית נעמה נויהאוז
- כל הטיפים הכי שווים מחכים לכם אצלנו בבית

