שתף קטע נבחר

מחאה: סעודיה ויתרה על מקומה במ' הביטחון

רק אתמול נבחרה ריאד לכהן כחברה בגוף הביצועי והחשוב ביותר של האו"ם, ואף התפארה בכך. היום היא הודיעה בצעד מחאה חריג: אנחנו מוותרים על המקום, אין טעם לשבת במועצה שלא מצליחה לסיים את המלחמה בסוריה ואת הסכסוך הישראלי-פלסטיני

יום אחרי שנבחרה לכהן כחברה במועצת הביטחון של האו"ם, הודיעה בצהריים (יום ו') סעודיה כי היא מוותרת על הכבוד בטענה שזהו בזבוז זמן להיות חלק מגוף שאינו מסוגל לסיים מלחמות - רמז לכך שבמשך שנתיים וחצי לא אישרה המועצה התערבות בינלאומית במלחמה בסוריה כדי להביא לסיום מלחמת האזרחים שם. סעודיה מצדדת במורדים המנסים להפיל את אסד.

 

עוד חדשות ב-ynet:

 

בהודעה הסעודית נאמר גם שמועצת הביטחון נכשלה בהשגת שלום ישראלי-פלסטיני ובפירוק המזרח התיכון מנשק להשמדה המונית.

 

מועצת הביטחון מורכבת מחמש חברות קבועות (ארה"ב, רוסיה, צרפת, בריטניה וסין) ומעשר חברות נוספות המתחלפות ביניהן מדי שנתיים. הבחירה למועצת הביטחון נעשית לפי הקצאה גאופוליטית, ובמסגרת הזו יש למדינות ערב מקום קבוע שמאויש בכל פעם על-ידי מדינה ערבית אחרת, גם אם מדובר במדינה המפרה זכויות אדם ואת אמנת האו"ם.

 

אתמול נבחרו לכהן במועצת הביטחון החל מסוף השנה צ'אד, ליטא, ניגריה, צ'ילה וסעודיה, שאמורות להחליף את אזרבייג'ן, גואטמלה, מרוקו, פקיסטן וטוגו. חמש החברות הלא-קבועות הנוספות יוחלפו בסוף 2014.

 

בחירתה של סעודיה כמדינה הערבית במועצת הביטחון נתנה לה הזדמנות להיכנס לגוף הביצועי היחידי של האו"ם בתקופה רגישה למדי, על רקע המלחמה בסוריה ושיחות הגרעין עם איראן. זו הייתה הפעם הראשונה שסעודיה פעלה להשיג את המושב במועצה כדי למלא תפקיד בולט יותר במשברים במזרח התיכון. לאחר בחירתה של סעודיה אמר השגריר שלה באו"ם כי הבחירה מבטאת את המדיניות ארוכת השנים של ריאד, מדיניות של מתינות ותמיכה בפתרון משברים בדרכי שלום.

 

אלא שהיום שינתה לפתע ריאד את הטון, ופרסמה הצהרה שבה נאמר: "מתן אפשרות למשטר השולט בסוריה להרוג ולשרוף את אזרחיו בנשק כימי בעוד העולם עומד מנגד, מבלי לנקוט סנקציות מרתיעות נגד המשטר בדמשק, הוא עוד הוכחה לחוסר היכולת של מועצת הביטחון למלא את חובותיה".

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
מועצת הביטחון. מקום קבוע למדינות ערב
צילום: רויטרס
מומלצים