שתף קטע נבחר

שוחררה מחבלת שנידונה ל-3,828 שנות מאסר

אינס דל ריו פראדה, חברת המחתרת הבאסקית, הורשעה ב-1987 במעורבות במספר רב של פיגועי טרור. היא יוצאת לחופשי מהכלא בספרד אחרי שבית הדין האירופי לזכויות אדם בשטרסבורג פסק שזכויותיה הופרו

בית משפט בספרד הורה היום (יום ד') לשחרר מהכלא אישה שנידונה ל-3,828 שנות מאסר בגין מעורבותה בהתקפות טרור רבות שביצעה המחתרת הבאסקית אט"א (ETA). ההחלטה לשחרר את האסירה, אינס דל ריו פראדה שמה, באה בעקבות פסיקה של בית הדין האירופי לזכויות אדם בשטרסבורג לפיה זכויותיה הופרו במהלך כליאתה.

 

עוד חדשות בעולם :

ליקטה ירקות, חטבו עצים: קורבנות המל"טים

מתחדש המו"מ: טורקיה בדרך לאיחוד?

ילדה ללא זהות: נחקרים 10 מקרים של נעדרים

גולי אחמדינג'אד שבים לאיראן של רוחאני

 

פראדה נידונה לעונש המאסר רב השנים בשנת 1987. על פי החוק בספרד, עונש המאסר המקסימלי הוא 30 שנה ופראדה ערערה על העונש שנגזר עליה. בתי המשפט במדינה פסקו שקיצור העונש יהיה לסך תקופת המאסר שנגזרה עליה (3,828 שנים) ולא לתקופת המאסר המקסימלית שנקבעה בחוק ובכך סגרו בפניה את האפשרות להשתחרר אי פעם. אלא שפנייתה לבית הדין בשטרסבורג היטתה את הכף לזכותה.

 

המחבלת הספרדייה בבית המשפט. צפו

 
פראדה במהלך דיון בבית המשפט ()
פראדה במהלך דיון בבית המשפט

בית הסוהר שבו כלואה פראדה (צילומים: AFP) (צילומים: AFP)
בית הסוהר שבו כלואה פראדה(צילומים: AFP)

הפסיקו את הפעילות החמושה. חברי המחתרת הבאסקית (צילום: AFP) (צילום: AFP)
הפסיקו את הפעילות החמושה. חברי המחתרת הבאסקית(צילום: AFP)

בית הדין האירופי לזכויות אדם פסק לזכותה של פראדה ובית המשפט הלאומי של ספרד קיבל את הפסיקה והורה על שחרורה של האסירה. הרשויות בספרד הזהירו ששחרורה של פראדה עשוי להוביל לדרישות לשחרור של יותר מ-100 אסירים, בהם כאלה שהורשעו בפעולות טרור ורוצחים.

 

המחתרת, שקוראת לכינון מולדת באסקית בשטחים משני צדי הגבול בין ספרד לצרפת, נחלשה רבות בשנים האחרונות בשל פעילויות זרועות הביטחון בשתי המדינות. שיתופי הפעולה בין הרשויות בפריז ובמדריד הביאו למאות מעצרים, שפגעו קשות בהנהגה ובארגון של אט"א. כמו כן, נתפסו מצבורי נשק רבים.

 

באוקטובר 2011 הודיעה המחתרת הבאסקית על הפסקת פעילותה החמושה, שנמשכה ארבעה עשורים והביאה למותם של יותר מ-800 בני אדם. בהודעתו קרא הארגון לממשלות ספרד וצרפת לפתוח ב"תהליך הידברות ישיר". אט"א השתמשה בעבר ב"הפסקות אש קבועות", כביכול, כהזדמנות להתארגן ולהתחמש מחדש. ההבדל הפעם היה הזניחה, לפחות לכאורה, של כלל הפעילות החמושה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יוצאת מהכלא. אינס דל ריו פראדה
מומלצים