שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    יש לכם 10 דקות? כך תכינו ארוחת ערב מושקעת
    לקום בבוקר, לארגן את הילדים, ללכת לעבודה, לאסוף ולהסיע לחוג, לעבור בסופר, להוציא את הכלב - אורח החיים הישראלי משאיר מעט מאוד מקום לסטייה מלוח הזמנים. אז איך אפשר בכל זאת לאכול ארוחות ערב בריאות ומושקעות? בקלות! - הנה כמה מתכונים נפלאים שנכנסים בדיוק ללו"ז שלכם

    גם בימים עמוסים לעייפה חשוב שנאכל ארוחות בריאות ומזינות. נכון, הרבה יותר קל לאסוף מגש פיצה או משהו בפיתה אך מאוד לא מומלץ לעשות זאת לעיתים קרובות. בחרנו עבורכם כמה מתכונים שמשלבים מוצרים בסיסיים, שניתן להחזיק במזווה דרך קבע ומייצרים יופי של ארוחה במעט מאוד זמן.

     

     

    ארוחה ב-10-15 דקות

    ארוחת ערב מורכבת, לרוב, מחביתה וסלט שאין בעיה להכין בכמה דקות, אבל אם אתם רוצים מנה אחרת ומושקעת ובאותו הזמן, הנה כמה רעיונות.

     

    סלט בורגול צבעוני

    המרכיבים:

    4 כוסות מים רותחים

    1/2 שקית בורגול דק (ג'ריש/גרישה)

    ירקות מכל הסוגים ומה שאוהבים - גזר, מלפפונים, חסה, סלק מוכן (וואקום), שעועית ירוקה, צנונית, עגבניות - חתוכים דק (מומלץ את הירקות הקשים: גזר, מלפפון, צנונית וסלק לחתוך לג'וליאנים - קיסמים דקים)

    גרעיני חומוס (קופסת שמורים)

     

    לרוטב:

    1/4 כוס שמן זית

    מיץ מלימון 1

    מלח

    כף חומץ

     

    אופן ההכנה:
    1. משרים את הבורגול במים הרותחים
    2. מניחים את הירקות החתוכים בקערה גדולה.
    3. מבשלים את גרעיני החומוס בנוזלים עד לרתיחה
    4. מסננים את המים מהבורגול ושוטפים תחת מים קרים.
    5. מוסיפים את הבורגול לקערת הירקות.
    6. מוסיפים את הרוטב, מערבבים היטב.
    7. שופכים מעל את גרגירי החומוס החמים.

     

    • אפשר להוסיף ביצה קשה לסלט ולתבל בטחינה נוזלית.

     

    סלט בורגול צבעוני, משביע, בריא ומנחם (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
    סלט בורגול צבעוני, משביע, בריא ומנחם(צילום: shutterstock)

      

    איטריות אורז בירקות

    המרכיבים:

    שקית איטריות אורז דקות

    10 פטריות פרוסות דק

    1 קישוא, חתוך לג'וליאנים (קיסמים ארוכים ודקים)

    2 גזרים קלופים לרצועות דקות (בעזרת קולפן)

     

    2 כפות רוטב סויה

     

    אופן ההכנה:
    1. משרים את איטריות האורז במים רותחים למשך 3-5 דקות
    2. מקפיצים את הירקות במחבת ווק גדולה, מתבלים בסויה.
    3. בקערה גדולה מערבבים את הירקות ואת האיטריות ומוסיפים רוטב סויה לפי הטעם.

     

    מנה מהירה, בכלום עבודה. איטריות אורז עם ירקות (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
    מנה מהירה, בכלום עבודה. איטריות אורז עם ירקות(צילום: shutterstock)

     

    ביצה מוקרמת בתנור

    המרכיבים (למנה):

    ביצה

    כף שמנת מתוקה

    מלח ים אטלנטי

    פלפל שחור גרוס

    קורט אגוז מוסקט (אופציונאלי)

     

    אופן ההכנה:
    • פותחים ביצה לכלי קרמיקה אישי חסין אש, מוסיפים על הביצה את השמנת והתבלינים.
    • מניחים את הכלים האישיים על תבנית אפייה ומוסיפים לתבנית מים עד לגובה אמצע הכלים.
    • אופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות במשך 8-12 דקות - תלוי במידת העשייה של הביצה האהובה עליכם.
    • מגישים עם לחם טרי, מומלץ מרוח בחמאה או חרדל.

     

    רכה, מנחמת ואידאלית לערב סתיו קריר. ביצים מוקרמות (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
    רכה, מנחמת ואידאלית לערב סתיו קריר. ביצים מוקרמות(צילום: shutterstock)

     

    ארוחה ב-20 דקות

    20 דקות יכולות לעבור מהר כשעסוקים - ארוחה בה המרכיב המרכזי מתבשל בסיר בזמן שאתם מכינים את הרוטב היא אידיאלית למי שיש לו עד 20 דקות להכינה.

     

    פסטה

    מבשלים פסטה במי מלח, עפ"י הוראות היצרן, ומוספים אחד מהרטבים הקלילים הבאים:

     

    שמן זית ותבלינים

    כ-1/4 כוס שמן זית

    קורט אורגנו

    צ'ילי יבש, לפי הטעם

    חופן פטרוזיליה טרייה קצוצה או חופן בצל ירוק קצוץ

     

    אופן ההכנה:

    1. מערבבים יחד את כל המרכיבים ומוזגים מעל הפסטה החמה.

     

    מהירה ומשביעה. פסטה עם שמן זית ותבלינים (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
    מהירה ומשביעה. פסטה עם שמן זית ותבלינים(צילום: shutterstock)

     

    מרווה וחמאה

    100 גרם חמאה

    2 כפות שמן זית

    2-4 עלי מרווה, לפי הטעם

    שן גדולה של שום, כתושה

     

    אופן ההכנה: 

    1. במחבת על אש קטנה מחממים את שמן הזית, מוסיפים את עלי המרווה והחמאה, אחרי שזו נמסה מוסיפים את השום הכתוש וממשיכים לבשל תוך כדי בחישה לעוד כ-2 דקות.
    2. מתבלים במלח לפי הטעם.

     

    עגבניות

    3 עגבניות גדולות ורכות, חתוכות לקוביות או קופסת שימורים של עגבניות מרוסקות

    4-5 שיני שום גדולות, כתושות

    מלח, פלפל

     

    אופן ההכנה:

    1. מטגנים את השום בשמן זית עד שיש ריח נעים של השום, מוסיפים את העגבניות ומבשלים על אש נמוכה. ממליחים לפי הטעם.

     

    טונה ומיונז

    2 קופסאות טונה במים

    כף מיונז

     

    מערבבים את הטונה עם המיונז, מוסיפים את הפסטה ומערבבים היטב. ממליחים לפי הטעם.

     

    ברוקולי ושמנת

    2 ראשי ברוקולי מבושל אל-דנטה

    שיני שום פרוסות (אופציונאלי)

    1/2 מכל (250 מ"ל) שמנת לבישול

    מלח

     

    אופן ההכנה: 

    1. מקפיצים במעט שמן זית את הברוקולי והשום, כשהם מזהיבים מעט מוסיפים את השמנת.
    2. שופכים הכל על הפסטה, מערבבים. ממליחים לפי הטעם.

     

    מרעננת את החיך. פסטה בשמנת וברוקולי (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
    מרעננת את החיך. פסטה בשמנת וברוקולי(צילום: shutterstock)

     

    ארוחה ב-30-40 דקות

    הילדים אחרי מקלחת, משחקים בשקט (בערך) ולכם יש קצת זמן לעשות משהו בשביל הנשמה וגם בשביל הבטן המקרקרת. למי שאוהב לבשל, אבל עסוק רוב היום בעבודה ובמטלות נוספות, הכנת ארוחת הערב יכולה להיות הזמן האידיאלי להשקיע בתחביב.

     

    בצק עלים עם גבינות וביצה בתנור

    המרכיבים (למנה):

    ריבוע בצק עלים מופשר בגודל 10X10 ס"מ (ניתן לקנות מוכן מראש)

    ביצה

    מדליון גבינת עזים

    כף גבינת פטה מפוררת

     

    אופן ההכנה:

    1. מניחים את ריבועי הבצק בתבנית מאפינס - בהתאמה כל ריבוע על גומחה בתבנית.
    2. מניחים על כל ריבוע בצק את מדליון גבינת העזים ואת גבינת הפטה.
    3. שוברים ביצה מעל לגבינות.
    4. אופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 150 מעלות במשך כ-15-20 דקות

     

    פרגיות בשעועית ירוקה

    המרכיבים (4-6 מנות):

    4 בצלים גדולים

    כ- 3 כפות שמן קנולה לטיגון

    1 ק"ג פרגיות חתוכות לקוביות

    5 כפות סויה

    3 כפות סילאן תמרים

    1 כף טריאקי

    רוטב צי'לי מתוק, לפי הטעם

    1 כפית שמן שומשום

    1 כפית ג'ינג'ר יבש

    אבקת צ'ילי יבש, לפי הטעם

    1/4 כוס מים

    400 גרם שעועית ירוקה שלמה, אפשר מהקפאה

    חופן שומשום, לפי הטעם

     

    אופן ההכנה:

    1. קוצצים את הבצלים ומכניסים אותם לטיגון בשמן עד הזהבה קלה.
    2. מוסיפים את הסויה, הסילאן, הטריאקי, הצ'ילי המתוק, שמן השומשום והצ'ילי היבש ומבשלים עוד 2 דקות על אש בינונית.
    3. מוסיפים את המים ומבשלים עוד 2 דקות.
    4. מוסיפים את הפרגיות לרוטב ומערבבים כך שכל הפרגיות מכוסות בו. סוגרים את המכסה ומבשלים עוד 15 דקות.
    5. מוסיפים את השעועית לפרגיות, מערבבים ומבשלים עוד 15 דקות.
    6. לפני ההגשה מפזרים חופן שומשום. ניתן להגיש על אורז לבן או איטריות.

     

    חם, משביע, בריא וטעים. תבשיל פרגיות בשעועית ירוקה ()
    חם, משביע, בריא וטעים. תבשיל פרגיות בשעועית ירוקה

     

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: shutterstock
    מהיר מהיר וטעים טעים. ביצים מוקרמות
    צילום: shutterstock
    מחשבוני בריאות
    פורומים רפואיים
    מומלצים