שתף קטע נבחר

חמק מבין האצבעות

אסלן קרצב, פעם אלוף ישראל בטניס לגילאי 12, מייצג כיום את רוסיה ומסומן ככוכב עתידי. איך איבדנו את הכישרון הגדול?

סוף אוקטובר 2005. אסיק (אסי) קרצב זוכה בקלילות באליפות ישראל לנוער לגילאי 12, ביחידים ובזוגות. המאמנים שלו בטוחים שיש להם ביד את הכוכב הבא של הטניס הישראלי. באותם ימים דודי סלע התחיל את הטיפוס שלו לצמרת, ובכירי הטניס הישראלי כבר סימנו את היורש.

 

עד ב-ynet ספורט:

 

שמונה שנים בדיוק חלפו, ובשבוע שעבר עלה אותו סלע למשחק בסיבוב הראשון של טורניר מוסקבה מול אסלן קרצב, טניסאי רוסי בן 20 שעתידו לפניו. אסלן הוא בעצם אותו אסיק. רק שעכשיו הוא מתגורר במוסקבה ומייצג את רוסיה.

 

קרצב לאחר שזכה באליפות ישראל עד גיל 12 (צילום: פייסבוק)
קרצב לאחר שזכה באליפות ישראל עד גיל 12(צילום: פייסבוק)

 

קרצב הוא פספוס גדול של הטניס הישראלי. השבוע הוא טיפס למקום ה־286 בעולם, ורק לפני שבועות ספורים הוא מתח את מיכאל יוז'ני (15 בעולם) לפני שהפסיד לו בשלוש מערכות. מבין בני גילו (20 ומטה), הוא ה־11 בטיבו בדירוג העולמי, וברוסיה כבר מדברים עליו כאחד הטניסאים שיוכלו להוביל בעתיד את נבחרת הדייויס. "הוא שחקן טופ 50 לפחות", אמר עליו אחד ממאמניו בעבר בישראל. "יש לו כמעט כל מה שצריך כדי להצליח".

 

"זה תמיד עניין של כסף"

אז מה השתבש בדרך? תלוי את מי שואלים. קרצב, שעלה עם משפחתו מרוסיה כשהיה בן 4, עזב את ישראל מעט לאחר שזכה באותה אליפות לגילאי 12. הוא עבר להתגורר במוסקבה עם אביו, בזמן שאמו ואחותו נשארו בישראל. קרצב, שמתראיין בעברית טובה, מלא בטענות כלפי מרכזי הטניס והאיגוד הישראלי. "הם לא עזרו לי בכלל", הוא אומר. "יש שם כמה אנשים שלא מעניין אותם כלום".

 

"האיגוד לא עזר לי בכלל". קרצב (צילום: פייסבוק) (צילום: פייסבוק)
"האיגוד לא עזר לי בכלל". קרצב(צילום: פייסבוק)

 

אחד ממאמניו של קרצב בעבר חושב שהבעיה הייתה אחרת: "אסיק באמת שחקן עם פוטנציאל אדיר, אבל אבא שלו חשב שהוא יודע יותר טוב

 מהמאמנים מה צריך לעשות ואיך. העובדה היא שהוא נדד בין מרכז למרכז והחליף מאמנים כמו גרביים, כי אף אחד לא רצה להתמודד עם המניירות של האבא, שהיה עושה לנו את המוות".

 

מאמן נוסף טוען כי התקציב הביא לפרידה: "בסופו של דבר זה תמיד עניין של כסף. לגדל שחקן טוב זה עסק יקר מאוד, ולא לכולם יש את הכיס העמוק כמו לאבא של שחר פאר".

 

"לא לכולם יש את הכיס העמוק של אבא של שחר פאר" (צילום: EPA) (צילום: EPA)
"לא לכולם יש את הכיס העמוק של אבא של שחר פאר"(צילום: EPA)

 

כדי להבין עד כמה משמעותית עזיבה של שחקן כמו קרצב, מספיק להציץ ברשימת הישראלים בדירוג העולמי. אחרי סלע (69) ואמיר וינטרוב (186) התמונה

 מדאיגה. בר בוצר, שצעיר מקרצב בשנה, מדורג 593 בעולם. איגור סמילנסקי בן ה־19 מדורג 731, ואחריו במקום ה־849 דקל בר.

 

קרצב לא מזיל דמעה על מצבו של הטניס הישראלי. הוא מלא כעס על מי שלטענתו כמעט גמרו לו את הקריירה, אבל מצד שני מודה שאלמלא הבעיות הכלכליות, ייתכן מאוד שעדיין היה מייצג את ישראל. "אני לא פוסל את האפשרות לחזור", הוא אומר. "הכל תלוי במה שזה ייתן לי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים