שתף קטע נבחר

משרד הרישוי מאשר: תו נכה לסובלים מחרדה

לאחרונה מורגשת גמישות בנוהלים של משרד התחבורה. גבר ואישה שסבלו מדיכאון שלטענתם השפיע גם על הנהיגה שלהם, הוכרו כזכאים לתו. הזכאות הותנתה בכך שהם סובלים גם מבעיה פיזיולוגית קלה

ענת (שם בדוי), סבלה מדיכאון קשה שלווה בתסמיני חרדה שהקשו עליה לתפקד ביומיום ופגעו בכישוריה החברתיים, ובנוסף נטתה ללקות בהתקפי חרדה בעת נהיגה. במקביל היא סבלה גם מבעיות אורתופדיות קלות. על רקע זה, ובעיקר בשל הבעיות הנפשיות שמהן היא סובלת, הסכים משרד הרישוי להכיר בענת כזכאית לתו נכה למשך שנתיים.

 

פרשנויות, מדריכים ופסקי דין - בעמוד המשפט של ynet

 

קבלת תו נכה ממשרד התחבורה מותנית בתהליך ארוך ומייגע. ציבור בעלי המוגבלויות אשר מגישים את התביעות מתלוננים פעמים רבות על סחבת בטיפול ועל החלטות שרירותיות שמתקבלות בסופו של דבר. על פי החוק, לתו זכאי מי שזקוק לכלי רכב כאמצעי לנוע ממקום למקום, מוגבל בהליכה, ומי שדרגת נכותו היא מעל ל-60% ותנועתו בכביש עשויה לערער את מצבו הרפואי.

אילוסטרציה. נטייה ללקות בהתקף חרדה במהלך נהיגה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
אילוסטרציה. נטייה ללקות בהתקף חרדה במהלך נהיגה(צילום: shutterstock)

לאורך השנים התקשו רבים לקבל את התו, בין השאר חולי סכרת, סרטן ולב, וכמוהם גם נהגים ונהגות הסובלים מדיכאון, חרדה ואגורפוביה (חשש ממקומות ציבוריים). בעבר הוגשו תביעות של חולים אלה לתו נכה, אולם הן נדחו בנימוק שאינן עומדות בקריטריונים העומדים בחוק. כל זאת, כאמור, עד לשינוי המגמה לאחרונה במשרד הרישוי, כפי שהודגם במקרה של ענת.

 

על מנת להוכיח את הזכאות לתו על המבקשים להציג במקביל הן את הקושי הנפשי שבמסגרתו נסיעה בדרכים עלולה לערער את מצבם, והן בעיות רפואיות אחרות – גם אם מינוריות - המקשות עליהם את היכולת לנוע.

 

המקרה של ענת לא היה היחיד בתקופה האחרונה. משה (שם בדוי), בן 57 הסובל מדיכאון המוגדר בינוני, פנה למשרד הרישוי וטען שבמקביל הוא סובל מסכרת בינונית המלווה בנימולים קלים ברגליים. גם במקרה הזה הסכים המשרד להעניק לו תו נכה.

 

  • עו"ד אייל פייפר עוסק בתביעות מול חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: משרד פייפר-כהן
עו"ד אייל פייפר
צילום: משרד פייפר-כהן
מומלצים