שתף קטע נבחר

התחברנו: תערוכה חדשה במרכז "בגובה העיניים"

מוזיאון הילדים הישראלי בחולון חונך בימים אלה תערוכה אינטראקטיבית חדשה בשם "התחברנו" במרכז "בגובה העיניים" - המרכז החוויתי לילדים לאמנות פלסטית, תיאטרון ומוסיקה. כמו התערוכות הקודמות במרכז, גם הפעם היא מותאמת לילדים לא רק בבחירת המוצגים, אלא גם בכך שהם יכולים, בדומה לשמו של המוזיאון, לגעת בכל דבר כמעט, בדיוק כמו שהם אוהבים.

 

בתערוכה החדשה פועלים הילדים במגוון מתחמים:

חלל התיאטרון הייחודי: שבו הילדים צופים בהצגה משעשעת של תיאטרון חפצים. ההצגה מאתגרת את דמיונם של הילדים בכך שהיא הופכת חפצים פשוטים לתפאורה, בדיוק כמו שעושים ילדים במשחקם. כך, למשל, הופך מגהץ לאונייה וקולבים כחולים לדולפינים.

 

סדנת המולטימדיה: בסדנה יוצרים הילדים באמצעות תוכנה מיוחדת קולאז', אשר מורכב ממאגר של חפצים מעולם הילדים, ביניהם כפתורים, מפתחות, חוטים ועוד. בסיומה של הסדנה הם מדפיסים את היצירה, ומרגישים ממש כמו חנוך פיבן.

 

צילום: פוטוגיל חולון
(צילום: פוטוגיל חולון)

 

הגלריה: בגלריה תקיים מפגש חווייתי עם יצירות האמנות המצויות בה: מגוון של קולאז'ים ואסמבלאז'ים העוסקים בחיבורים שונים.

 

חדר היצירה: כאן יצרו הילדים יצירה אישית בהשראת אחת היצירות שבגלריה, באמצעות שימוש בחפץ מוכר ויומיומי אשר יהפוך ליצירה חדשה.

 

חדר המוסיקה והתנועה: עבור מרבית הילדים זה היה החדר המהנה ביותר, בו כל אחד קיבל חפץ רגיל לגמרי ובתוך כמה הקשות בודדות הוא הפך לכלי נגינה, שלאט לאט (באמצעות המדריכה החביבה) השתלב יחד עם החפצים של שאר הילדים - עד כדי להקה של ממש.


התערוכה מתאימה מאוד לילדים עד גיל תשע-עשר, ובמיוחד לילדים יצירתיים ובעלי דמיון, שיפיקו מהביקור לא רק הנאה, אלא גם למידה רבה.

 

איפה? מוזיאון הילדים בחולון


 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: פוטוגיל חולון
מומלצים