שתף קטע נבחר

80 אלף שקל על מים. הוצאות בתי רה"מ

המכבסה היקרה נבחרה כי "בני המשפחה לא היו מרוצים מהאחרות ואף נהרסו פרטי לבוש", על סידורי פרחים שולמו במעון הרשמי בירושלים 95 אלף וחשבונות המים לבית עם הבריכה בקיסריה הגיעו אשתקד ל-80 אלף שקל. דו"ח ההוצאות המלא

כמעט 25 אלף שקל על גינון במעון בקיסריה, חשבונות מים באותו בית שמגיעים ל-80 אלף שקל וסידורי פרחים במעון הרשמי שמסתכמים בכ-96 אלף שקל. בעקבות עתירה מטעם התנועה לחופש המידע לקבלת תקציב מעון ראש הממשלה בנימין נתניהו והליך משפטי נוסף, מתפרסם היום (א') דו"ח הוצאות בית ראש הממשלה על בסיס מזומן בשנת 2012 - שמהווה השלמה לדו"ח הקודם מלפני חצי שנה.

 

לדו"ח ההוצאות המלא - לחצו כאן

תגובת נתניהו: איינשטיין אמר שמוצצים את דמי

 

על פי הדו"ח, סך הוצאות המעון הרשמי בירושלים אשתקד עמד על 2.973 מיליון שקל. בדו"ח נכתב כי ב-2008, בזמן כהונת אהוד אולמרט, ההוצאות במעון הרשמי הסתכמו ב-1.622 מיליון שקל (עם חישוב עליית המדד מאז - כ-1.7 מיליון שקל). בנוסף, נמסרו פרטים על ההוצאות בשאר בתי ראש הממשלה - סך כל הוצאות הבית הפרטי בקיסריה נאמד ב-312 אלף שקל ועל הבית הפרטי ברחוב עזה שולמו (על בסיס מזומן) 4,561 שקל.

6,000 שקל על נרות ריחניים. נתניהו ורעייתו (צילום: אבישג שאר-ישוב) (צילום: אבישג שאר-ישוב)
6,000 שקל על נרות ריחניים. נתניהו ורעייתו(צילום: אבישג שאר-ישוב)

בית משפחת נתניהו בקיסריה (שאול גולן,  "ידיעות אחרונות"   ) (שאול גולן,
בית משפחת נתניהו בקיסריה(שאול גולן, "ידיעות אחרונות" )

אבל הנתונים הפיקנטיים שבדו"ח הם המעניינים. כך, למשל, במעון הרשמי הוציא כ-6,000 שקלים על נרות ריחניים. בבית בקיסריה חשבון הטלפון השנתי הגיע לסביבות ה-30 אלף שקל וחשבון המים הגיע אף ל-80 אלף שקל - חלק הארי מהם ככל הנראה על הבריכה הצמודה לבית בקיסריה. אופני משענת לבית ראש הממשלה עלו 3,000 שקלים, מד צעדים נקנה ב-250 שקל ומזוזות ב-9,500 שקל.

 

באחד הנספחים מופיע הסכם התקשרות מ-2011 עם מכבסה, ושם נכתב מדוע עזרא סיידוף, בכיר במשרד ראש הממשלה, בחר דווקא בהצעה הכי יקרה: "זו אמנם ההצעה היקרה ביותר מבין שלוש ההצעות, אולם מר סיידוף מוסר כי בני המשפחה ניסו לעבוד עם המכבסות האחרות, אך לא היו מרוצים מהשירותים, ואף נהרסו פרטי לבוש". במקרה זה הוחלט לאשר התקשרות עם המכבסה בהיקף של עד 10,000 שקל.

 

"הבית משמש גם לעבודה"

בהודעה שפורסמה לצד הדו"ח נטען כי "בפברואר 2012 הוטמעה במשרד ראש הממשלה מערכת מרכב"ה (SAP) לניהול המערך הפיננסי ובוצעו שינויים מרחיקי לכת בתהליכי העבודה במערך הכספים, לרבות תשלומי חובות עבר בהיקפים ניכרים. לאור האמור, שנת 2012 הינה חריגה בהיקף התשלומים על בסיס מזומן וכוללת הוצאה בסך 430 אלף שקל הגורמת לעיוות חשבונאי מאחר וסכום זה אינו שייך כלל לפעילות 2012".

 

בהודעה נכתב כי "המעון הרשמי של ראש הממשלה משמש, בין השאר, כמקום עבודה נוסף אשר בו מתקיימות פעילויות רבות, לרבות פגישות עבודה ואירוח בעלי תפקידים שונים מהארץ ומחו"ל". לפי הטענה, "לא ניתן במסגרת מערכת הנהלת החשבונות לבצע הפרדה מלאה בין הוצאות המעון כבית הפרטי של ראש הממשלה ומשפחתו, לבין הוצאות המיועדות לפעילות מעון ראש הממשלה כמעון הרשמי. ההוצאות בגין הבית הפרטי בקיסריה כוללות, בין השאר, מרכיבים הכרוכים בדרישות אבטחה שלא ניתן להפרידם".

 

ממשרד ראש הממשלה נמסר בתגובה כי "בשנת 2013 לעומת 2012 נרשמת ירידה של 16% בממוצע שנתי בהוצאות מעון ראש הממשלה הרשמי. בין היתר, הוצאות המזון יורדות מ-43% בחישוב שנתי והוצאות הגינון יורדות ב-40% בחישוב שנתי. בבית בקיסריה יש ירידה שנתית של 42% בהוצאות".  

   

עו"ד אלונה וינוגרד, מנכ"לית התנועה לחופש המידע, הגיבה: "המידע שהגיע בדבר הוצאות מעון ראש הממשלה לא הגיע ברמת הפירוט שהיינו מצפים לה. אנו תקווה שבעקבות המהלך שהובילה התנועה יימסרו, באופן יזום, נתונים נוספים. התנועה לחופש המידע מקווה שהמהלך לקבלת פירוט על אודות הוצאות מעון ראש הממשלה יעלה לסדר היום הציבורי את החשיבות בדבר הציפייה להתנהלות שקופה מצד נבחרי הציבור. התנהלות זו כוללת גם הוצאות, שממומנות על ידי הציבור במסגרת תפקידם הציבורי, וגם את פרסום לוחות הזמנים של הנבחרים בארץ או כשהם בתפקיד ציבורי בחו"ל".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אבי אוחיון, לע"מ
נתניהו ורעייתו במעון הרשמי
צילום: אבי אוחיון, לע"מ
מומלצים