שתף קטע נבחר

שומר מסך: 4 אפליקציות שיגנו על הילדים

גם אצלכם הסמארטפון הפך כבר מזמן לאחד מכלי המשחק המרכזיים של הילדים? רגע לפני שהם נחשפים לתכנים לא ראויים או מורידים בטעות (בטח שבטעות) גרסאות פרימיום בתשלום מצאנו עבורכם אפליקציות ייחודיות - שישמרו גם על המכשיר וגם עליהם

הילדים שלנו אוהבים לשחק בסמארטפון, זה כבר ברור, ואנחנו אוהבים את העובדה שהוא גורם להם להיות בשקט לכמה דקות (ולפעמים יותר). אבל אחרי השקט מגיעה לתים הסערה, שיכולה לבוא לידי ביטוי, במקרה הטוב, בכך שתגלו שהם שינו לכם את הגדרות הגלישה, או, במקרה הפחות טוב, שלחשבון הסלולרי שלכם נוספו תשלומים על מטבעות או שרביטי קסם שיד נעלמה קנתה עבורכם. ולפעמים, במקרה הממש גרוע, תגלו שהילדה שלכם, שחיפשה בתמימות "משחקי בנות", הגיעה לבנות שמשחקות עם עצמן.

 

עוד אפליקציות שוות שבדקנו:

תנו לילד את האייפד: בדקנו 10 אפליקציות ספרים

הריון חכם: 12 האפליקציות הכי שוות להריון

בדקנו: אילו אפליקציות מציעות קופ"ח להריון שלך?

 

כשמדובר על המחשב, הורים רבים כבר יודעים שיש צורך בשליטה וסינון על התכנים אליהם הילדים נחשפים, אך כשזה מגיע לסמארטפונים אנחנו בדרך כלל נורא רגועים - וממש לא בצדק.

כדאי לדעת שבדיוק כמו ברשת האינטרנט, גם למכשירים החכמים מוצעות אפליקציות לבקרת הורים ולשליטה על התכנים. התכונות והאפשרויות מגוונות: החל ביישומים שמציעים סביבה בטוחה לגלישה ומשחק מתוך מצאי אפליקציות מוגדר מראש לילדים, המשך בסיסמת אבטחה שתגביל את אפשרות הקנייה הספונטנית, וכלה באפשרות ההורים להגביל את זמן המשחק כדי שהילדים לא יגזימו (ו/או לא יריבו על התור).

 

אז בלי קשר למחקרים בנושא, שחלקם בעד לתת לילדים לשחק במכשירי הטלפון החכמים וחלקם מתנגדים לכך, מצאנו עבורכם ארבע אפליקציות מומלצות שישמרו על המכשיר החכם שלכם מפני שימוש לא הולם של הילדים ושישמרו עליהם מפני תכנים לא ראויים.

 

1. Kids Place

 

מה באפליקציה? האפליקציה Kids Place מבית Kiddoware הופכת את הסמארטפון של ההורים לסביבה מוגנת לילדים באמצעות קוד זיהוי אישי (PIN). הממשק נוח לתפעול, ולאחר ההגדרה הראשונית של הקוד ההורים יכולים ליצור לילדים אזור משלהם עם מאגר אפליקציות מורשות שרק בהן הם יוכלו לשחק, מתוך מה שכבר מאוחסן על הסמארטפון שלהם. הילד לא יכול לצאת מהאזור שלו והוא משחק רק במה שבחרתם עבורו. כדי לצאת ולחזור ל"מצב מבוגר" צריך שוב להקיש את הקוד.

 

בנוסף, אפשר למיין את האפליקציות לפי נושאים, ליצור משתמש אישי לכל ילד כדי שלכל אחד מהאחים במשפחה יהיה מאגר אפליקציות בהתאם לגילו (וגם להוסיף תמונה כדי שגם מי שלא יודע לקרוא יוכל להתמצא ולנווט בקלות), להגדיר את משך הזמן המוקצב לכל ילד, לחסום את הילד מלהגיע לחנות האפליקציות ועוד. המעבר בין כל האפשרויות והמסכים מותנה בהקשת הקוד כך שהאח הקטן, למשל, לא יכול לעבור לאפליקציות של אחיו הגדול שלא מתאימות לגילו, וגם לא יכול להוסיף לעצמו אפליקציות למאגר.

 

מה מיוחד? כפתור שמחזיר במהירות את הילד למשחק שהוא סגר, בטעות כמובן, בלי לחכות עד שהאפליקציה תיטען מחדש; תוסף וידאו שמאפשר ליצור באזור המורשה של הילד גם מאגר של סרטונים המאוחסנים במכשיר שלכם.

 

בכמה? חינם

 

איפה מורידים? אנדרואיד

 

2. Zoodles: Kid Mode

מה באפליקציה? זודלס מציעה סביבה מוגנת לילדים, במעין "נעילת ילדים", כך שהם לא יוכלו להגיע ליישומים האחרים המותקנים על הסמארטפון של ההורים. הממשק מעוצב מקסים ומותאם לניווט של ילדים: אייקונים ברורים, צלילי סאונד מתוקים, פידבק על כל פעולה ועוד. האפליקציה סורקת את המשחקים שכבר מאוחסנים בזיכרון הסמארטפון ומעניקה לכל משחק "ציוני איכות" (כיף, לימודי, בתשלום), כדי ההורים ימיינו אותן ויחליטו אם הן מתאימות לגיל הילד. לכל ילד במשפחה אפשר להגדיר פרופיל אפליקציות אישי, להוסיף את תמונתו ולהגדיר את גילו.

 

מה מיוחד? בהתאם לגיל הילד שהגדרתם מראש, האפליקציה מציעה לכם משחקים ויישומים שיכולים להתאים לגילו, וגם אותם היא מדרגת בסולם הכיף וה"לימודיות" (הרבה חייכנים או הרבה תפוחים). כשהאפליקציה נמצאת ב"מצב ילד" היא מתפקדת לא רק כמאגר אפליקציות מורשות, אלא הילדים יכולים גם לדפדף בין סרטונים, לצייר בבלוק ציור, לשמוע סיפורים (יש אפשרות להקליט מראש סיפורים בקולכם), לצלם את עצמם בוידאו כדי לשלוח לבני המשפחה ועוד. בלוח בקרת ההורים אפשר לראות סטטיסטיקות של האפליקציות שהילד שיחק בהן עם חלוקה נושאית - קריאה, חשבון, יצירתיות ועוד. יש גם תכונות פרימיום מתוחכמות ומגניבות, אך הן בתשלום נוסף.

 

בכמה? חינם

 

איפה מורידים? לאנדרואיד I לאייפון

 

3. KIDO'Z

מה באפליקציה? אפליקציה ישראלית שמציעה לילדים (ולהורים) אזור משחקים מהנה ומאובטח: מהנה - כי האפליקציה בעלת ממשק צבעוני וידידותי לילדים (גם לאלה שלא יודעים לקרוא), ומאובטח - כי הילדים לא יכולים לצאת בעצמם מהאפליקציה ו"לשוטט" במרחבי הרשת הסלולרית.

 

בהפעלה הראשונה האפליקציה מציגה את כל האפליקציות שכבר הורדתם לטלפון ושאתם יודעים שהילדים שלכם אוהבים. בכל עת, ההורים יכולים להוסיף למאגר של הילדים יישומים נוספים מספריית התכנים (אפליקציות, סרטונים, משחקים ואתרים) המותאמים לילדים של קידוז. בנוסף, יש אזור לבקרת הורים הכולל הגבלת זמן שימוש לילדים, שיתוף בתכנים, מנגנוני אבטחה ועוד.

 

מה מיוחד? האפליקציה של קידוז מציעה חנות שהילדים יכולים להוריד בה אפליקציות שונות יחד עם ההורים. כל ההורדות הללו מתבצעות גם הן מתוך סביבה מוגנת לילדים, והם יכולים להוריד רק אפליקציות מורשות שמתאימות להם.

 

בכמה? חינם

 

איפה מורידים? לאנדרואיד

 

4. The Toddler Lock App

מה באפליקציה? הכי בטוח שהילדים, בעיקר הקטנים שבחבורה, לא ישחקו בכלל בטלפון הסלולרי שלכם. אבל בכל כלל יש יוצא מן הכלל, וגם לרגעים כאלה צריך להיערך. האפליקציה הזו היא יישום פשוט שישמור על הסמארטפון שלכם מפני נזקי ילדים אפשריים - כדי שהם לא ילחצו על מה שלא צריך, ישנו לכם את ההגדרות, או חלילה ימחקו את התמונות מהשנתיים האחרונות.

 

מה מיוחד? לאפליקציה הזו יש שלושה פיצ'רים נחמדים: שומר מסך (שמכונה באפליקציה Scream saver, וכן זה בכוונה) - אפשרות לבחור סרטון אנימציה ילדותי שיתפקד כשומר מסך משעשע שאין לו השפעה על שאר הכפתורים והתכנים שבמכשיר שלכם. מציג תמונות - הילד יכול לדפדף בחופשיות בעצמו בתמונות שבמכשיר שלכם בממשק בטוח, כשהוא רואה רק את חיצי הדפדוף קדימה ואחורה. לראות ולא לגעת - אפשרות לצפייה בסרטונים שבמכשיר שלכם, בלי לגעת בכלום.

 

בכמה? חינם

 

איפה מורידים? לאייפון

 

הכותבת היא עיתונאית, כותבת ועורכת בתחום ההורות, מדריכה טכנולוגית במיזם "סיסמה לכל תלמיד", בעלת הבלוג הדיגיטלי www.start-apps.co.il ואמא לשלושה בנים





 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
סמארטפון וילדים. פתאום תגלו שהיא רכשה משחקים בעשרות שקלים
צילום: shutterstock
מומלצים