שתף קטע נבחר

ארה"ב: עובדי המזון המהיר יוצאים למלחמה

ביום חמישי מתכננים העובדים לנטוש את המסעדות ב-100 ערים במחאה על שכר המינימום: 7.25 דולר לשעה. "זו כבר לא עבודה רק עבור בני נוער. מבוגרים רוצים להתקיים בכבוד", אמרה נשיאת איגוד שירותי העובדים

נלחמים על שכרם: עובדי רשתות המזון המהיר בארצות הברית מתכננים לנטוש את מקום עבודתם ביום חמישי הקרוב ב-100 ערים במדינה במחאה על שכרם.

 

המהלך של העובדים נובע ממחאה שהחלה כבר לפני שנה בעקבות קביעת שכר המינימום בארה"ב שעומד על 7.25 דולר לשעה, שכר שמסתכם ב-15 אלף דולרים לשנה עבור עובד במשרה מלאה. המחאה מובלת על ידי מנהיגי איגודי עבודה ועמותות שדורשות את העלאת שכר המינימום.

 

בחודש שעבר הודיע הנשיא ברק אובמה כי הוא יתמוך בחוק שמקודם בסנאט שיעלה את שכר המינימום ל-10 דולרים ו-10 סנט. עם זאת, לעובדים זה לא מספיק והם דורשים להעלות את שכר המינימום ל-15 דולרים לשעה.

 

עובדים מפגינים בניו יורק בקיץ האחרון מחוץ למקדונלד'ס (צילום: AP) (צילום: AP)
עובדים מפגינים בניו יורק בקיץ האחרון מחוץ למקדונלד'ס(צילום: AP)

עוד חדשות בעולם:

עומדות בתור: הענקיות שמחזרות אחר איראן

הרוג ראשון אי פעם באיסלנד מירי שוטרים

שם קו למוצרי ניקוי בצרפת: ציקלון B

 

עדיין לא ברור כמה מהעובדים ברחבי ארה"ב ישתתפו במחאה המיוחדת. בקיץ האחרון נטשו עובדים ברשתות המזון המהיר את עבודתם, אך המהלך לא השפיע רבות על תפקוד המסעדות וכעת מתכננים המארגנים להגביר את הטון.

 

איגוד המסעדות הלאומי אמר כי העובדים לא מעוניינים לצאת לרחובות וטוענים כי הארגונים החברתיים מסיתים אותם והמשתתפים בהפגנה ביום חמישי יהיו עובדי איגודים ולא עובדי המסעדות. "ההפגנות בעבר התחילו בקול תרועה רמה והסתיימו בקול ענות חלושה", אמרו באיגוד המסעדות הלאומי.

 

קנדל פלס, מארגן השביתה בניו יורק, אמר כי ההפגנות מתוכננות להתקיים ב-100 ערים. "החבר'ה מבינים שזה לא יסתיים בשביתה של יום אחד", אמר פלס.

 

ומה אומרים בנושא בגבעת הקפיטול? מנהיג הרוב הדמוקרטי בסנאט, הארי ריד, הבטיח כי הצבעה בהצעה להעלות את שכר המינימום תיערך עד סוף השנה האזרחית. עם זאת, ספק גדול אם ההצעה תעבור בבית הנבחרים, משום שהרפובליקנים מתנגדים להעלאה.

 

עד שהחוק לא יעבור ברמה הארצית, בכמה מדינות בארה"ב פועלים להעלות את שכר המינימום. בחודש שעבר עבר חוק בניו ג'רזי שלפיו שכר המינימום לשעה יעמוד על 8.25 דולרים, דולר יותר מהקבוע בחוק. גם בקליפורניה, ניו יורק, קונטיקט ורוד איילנד העלו את השכר המינימום השנה.

 

נשיאת איגוד שירותי העובדים, מרי קיי הנרי, אמרה כי הפגנות העובדים דחפו את המדינות בארה"ב לחוקק חוקים מקומיים להעלאת שכר המינימום. לדבריה, ההפגנות רק ילכו ויתגברו בשנה הבאה.

 

"אני חושבת ששינינו את השיח סביב השאלה מה העבודה שווה עבורנו. זו כבר לא עבודה רק עבור בני נוער שמחפשים דמי כיס. גם מבוגרים עובדים ברשתות מזון מהיר משום שהם לא מוצאים עבודות אחרות והם רוצים להתקיים בכבוד", מסבירה הנרי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
"גם אני בן אדם". עובד מזון מהיר
צילום: רויטרס
מומלצים