שתף קטע נבחר

"התעוררתי וגיליתי שהרחם שלי ריק"

הרשויות בבריטניה אילצו אישה איטלקייה שסבלה מבעיות נפשיות לבצע ניתוח קיסרי - והעבירו את התינוקת שלה לאימוץ. "בכיתי. יכולתי להרגיש את התינוקת שלי בועטת בתוכי. התחננתי בפניהם שלא לבצע את הניתוח"

שירותי הרווחה בבריטניה אילצו באחרונה אישה איטלקייה לעבור ניתוח קיסרי ואז העבירו את התינוקת שלה לאימוץ בטענה שהיא סובלת מבעיות נפשיות. היא מצדה טוענת שהיא בריאה לגמרי ודורשת לקבל בחזרה את בתה.

 

עוד חדשות בעולם :

אש בצנעא: מחבלים במדי צבא ו-20 הרוגים

סעודיה תצטרך לבחור: איראן או ישראל

דם בחוף: עשרות לווייתנים נסחפו

הבכיר שחוסל "נסע במוניות כמו מורנייה"

 

"בכיתי. יכולתי להרגיש את התינוקת שלי בועטת בתוכי. התחננתי בפניהם שלא לבצע את הניתוח הקיסרי", סיפרה אלסנדרה פאצ'יירי בראיון שפורסם היום (יום ה') ב"דיילי מייל" הבריטי. "בתי המשפט למשפחה והעובדים הסוציאליים שלכם פלשו לגוף שלי וגנבו ממני את התינוקת שלי. אני מאמינה שהרשויות הבריטיות תכננו מהתחלה לאמץ את הבת שלי".

 

אלסנדרה פאצ'יירי ()
אלסנדרה פאצ'יירי

 

"משהו מאוד לא צודק קרה לי. אני נלחמת כדי להשיב אליי את הבת שלי ואני לא רוצה שאף אישה תמימה במדינה שלכם תסבול כפי שאני סבלתי", אמר האם האיטלקייה.

 

פאצ'יירי הייתה בחודש הרביעי להריונה כששהתה בבית מלון בשדה התעופה סטנסטד, שם עברה הכשרה לתפקיד דיילת אוויר. במהלך תהליך ההכשרה היא נעשתה מתוחה מאוד וחשה רע. אף על פי שסבלה ממניה דיפרסיה היא הפסיקה לקחת את התרופות שלה משום שחששה שתפגע בתינוקת שלה. לאחר שסבלה מהתקף חרדה היא צלצלה למשטרה כדי לקבל עזרה ונתנה להם את מספר הטלפון של אמהּ באיטליה כדי שתסביר להם את מצבה הרפואי.

 

האזרחית האיטלקייה נלקחה לבית חולים והובאה לטיפול של רופאים פסיכיאטריים. הרשויות במחוז אסקס קיבלו מבית המשפט צו שאישר להן לפעול בניגוד לרצון האישה, לנתח אותה בניתוח קיסרי ואז להעביר את התינוקת שלה לטיפול גורמי הרווחה.

 

"התחרפנתי. הרגשתי מיד שהם רוצים לקחת את התינוקת שלי", אמרה פאצ'יירי. "התחננתי בפני הרופאים לתת לי ללכת למדינה שלי. אמרתי שאני רוצה ללכת לבית משפט כדי להסדיר את העניין". אלא שבבוקר אחד בבאוגוסט אשתקד אמרו לה הרופאים שאסור לה לאכול משום שהיא אמורה לעבור ניתוח קיסרי.

 

"התעוררתי וגיליתי שהרחם שלי ריק", סיפרה פאצ'יירי והוסיפה שהיא הופרדה מבתה שעות ספורות לאחר הלידה וששלושה ימים לאחר מכן סיפרו לה שהתינוקת הועברה לאָמְנָה. בפברואר השנה, שופט פסק כי אף על פי שמצבה של האם האיטלקייה השתפר והיא נראתה טוב מאוד בעת עדותה בבית המשפט, האימוץ הוא הדרך הטובה ביותר לספק בית יציב לתינוקת.

 

אחרי שלקחו ממנה את בתה שבה פאצ'יירי לאיטליה ומדי חודש הגיעה לבריטניה כדי לבקר את בתה. סידור זה התקיים עד חודש מאי, אז הודיעו לה העובדים הסוציאליים שזו תהיה הפעם האחרונה שהיא תראה את בתה. האם לא הסכימה לוותר על בתה ופתחה במאבק משפטי באמצעות עורך בריטי ששכרה את שירותיו וייתכן שגם ממשלת איטליה תצטרף למאבק ותסייע לה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים