שתף קטע נבחר

נציגו של אלשטיין: נחליף את הנהלת אי.די.בי

בית המשפט עיכב את השתלטות אלשטיין ובן משה, אבל שולם לפידות, נציגו של אלשטיין בישראל, כבר חושף את הצפוי לתאגיד: "נתחיל במינוי דירקטוריון והנהלה מקצועיים ועצמאיים, ונמשיך בהשבחת החברות השונות, הן על ידי שיפורן והן דרך סינרגיות שניצור ביניהן". ההחלטה להעביר את השליטה מידי דנקנר לקבוצת אלשטיין-בן משה כפופה לבדיקת מקורותיהם הכספיים

בית המשפט עיכב את העברת הבעלות על תאגיד אי.די.בי עד לגילוי כל המקורות הכספיים של קבוצת אלשטיין ובן-משה, אולם הבעלים החדשים כבר מתכננים את היום שאחרי: שולם לפידות, נציגו של אדוארדו אלשטיין בישראל, אמר בצהריים (ג') ל-ynet כי אם תאושר ההחלטה, דירקטוריון והנהלת אי.די.בי יוחלפו והחברות השונות בתאגיד יושבחו.

 

 

שופט בית המשפט המחוזי בתל אביב, איתן אורנשטיין, אישר היום את החלטת נושי אי.די.בי וקבע כי השליטה בקונצרן תעבור מידי נוחי דנקנר לידי המשקיעים אדוארדו אלשטיין ומוטי בן-משה - בכפוף לבדיקת מקורותיהם הכספיים. הבדיקה תחל, לכל המאוחר, תוך שבוע ועד לסיומה לא ייכנס לתוקפו פסק הדין.

 

 

"נתחיל במינוי דירקטוריון והנהלה מקצועיים ועצמאיים", אמר לפידות, "ונמשיך בהשבחה של החברות השונות בתאגיד, הן על ידי שיפורן כחברות והן דרך סינרגיות שניצור בין החברות השונות. כרגע הכי חשוב להביא כמה שיותר מהר את היציבות הנדרשת. במהלך שנתיים של דיונים על הסדרי חוב, אני מניח שלהנהלת החברה לא היה זמן לשמור על קשר עם החברות ולהכיר אותן. עכשיו, אפשר יהיה לשפר ולהשביח ולהביא יציבות והרגעה לכולם".

 

לפידות התייחס להחלטת השופט, לעכב את כניסתה לתוקף של העברת החברה לבעליה החדשים, עד שבן משה ואלשטיין יחשפו את מקורות הונם ואת בעלי השליטה בחברותיהם, ואמר: "אנחנו עדיין לומדים את הפסיקה ומקווים שתהליך הבדיקה יסתיים כמה שיותר מהר. החברה במצב רגיש ועדיף שהאי וודאות תימשך כמה שפחות זמן".

 

לפידות לא הביע חשש מתוצאות הבדיקה וציין כי "אנחנו תאגיד מדווח וכל החברות שלנו ציבוריות ומדווחות לפי כל התקנים המחמירים ביותר. אנחנו לא מאמינים שיהיו כאן דרישות חריגות וגם אם כן אז נדע להתמודד איתן".

 

בן משה, מצדו, אמר לאחר הדיון כי "כבר בשבוע האחרון הייתי מוכן להציג הכל לבית המשפט. אני מודה לשופט שנתן לנו את האפשרות לחשוף ובטוח שאף בדיקה לא תעצור את העסקה".  

 

לאחר הדיון התייחס גם דנקנר להכרעת השופט, ואמר כי עדיין לא וויתר על השליטה. מדבריו ניתן להבין, כי הוא תולה את תקוותיו בתוצאות הבדיקה של מקורות ההון של בן משה.

 

עורך דינו של דנקנר, רם כספי, אמר לאחר הדיון כי הוא ומרשו עדיין לא וויתרו על הזכות לערער לבית המשפט העליון על ההחלטה.

 

השופט על דנקנר: "הפוסל במומו פוסל"

בהכרעתו דחה השופט אורנשטיין את כל טענותיו של בעל השליטה היוצא, דנקנר, וקבע כי לנושי החברה יש כל זכות לקבל את הסדר החוב שהציעה קבוצת אלשטיין-בן משה. עם זאת, כאמור, הורה השופט לרשות ניירות ערך, לכונס הרשמי ולמשקיף מטעם בית המשפט לבדוק את מקורות ההון של בן משה ואלשטיין ואת זהותם של בעלי השליטה השונים בחברותיהם. 

 

דנקנר ובן משה היום בבית המשפט (מוטי קמחי) (מוטי קמחי)
דנקנר ובן משה היום בבית המשפט(מוטי קמחי)

 

חברת אידיבי עומדת בראש קונצרן החברות הגדול ביותר במשק הישראלי, שכולל חברות כמו שופרסל, סלקום וכלל ביטוח. בשנתיים האחרונות נקלעה החברה לקשיים ונכון להיום היא חייבת לנושיה כ-2 מיליארד שקל בעוד שבקופתה מצויים כמה מאות מיליוני שקלים בלבד.

 

בשבוע שעבר בחרו נושי החברה לקבל את הצעתם של אלשטיין ובן משה להסדר חוב ולהעדיפה על פני הצעתה של קבוצת משקיעים בראשות בעל החברה, נוחי דנקנר. בכך, קיבלו למעשה הנושים החלטה להעביר את השליטה בחברה מידי דנקנר לידיהם של אלשטיין ובן משה.

 

דנקנר ערער על ההחלטה לבית המשפט והעלה מספר טענות. בין היתר, טען כי מקורות ההון של מוטי בן משה לא ברורים וכי קיים חשש שהוא לא יוכל לעמוד בהתחייבויותיו או שלחילופין הוא מהווה איש קש של בעל הון אחר, שמעוניין לשלוט בחברה אך אינו יכול מפני שהרשויות לא יאשרו לו להחזיק בחברות כמו סלקום או כלל ביטוח.

 

השופט אורנשטיין דחה את כל טענותיו של דנקנר וכינה את הטענות בנוגע למקורות ההון של אלשטיין ובן משה "תמוהות", בהתחשב בקשריו העסקיים עם השניים בעבר. "יש להניח, שבטרם השיתוף עם אלשטיין בגנדן ואפשרות הגשת הצעה משותפת להסדר נושים, נבחנו יכולותיו ומקורותיו כדבעי על ידי בעל השליטה, ולא נמצא בהם מתום. משכך, העלאת הסתייגות באשר לאלשטיין, עתה משחבר לאקסטרה, הינה בגדר היתממות.

 

"גם באשר להעדר מידע לגבי אקסטרה, יש טעם לפגם בהתנגדות של קבוצת דנקנר, שכן עם קבוצה זו נמנה מר אלכסנדר גרנובסקי, משקיע זר, שהינו אחד המשקיעים הגדולים בקבוצת דנקנר. דא עקא, שגם לגבי גרנובסקי אין מידע מספק בהצעת קבוצת דנקנר, כגון מקורותיו הכספיים ועוד. ועל כך נאמר, הפוסל במומו פוסל".  

 

במהלך הקראת הדין ציין השופט, כי בשבוע האחרון הגיעו ללשכתו פניות רבות מצד אזרחים ששאלו מדוע יש להעדיף אחת משתי ההצעות ולא לפרק את קונצרן אי.די.בי לחברותיו השונות ולמכור כל חברה למשקיע אחר. השאלה עלתה מאחר שקונצרן אי.די.בי מהווה מסגרת גג לבעלות על כמה מהחברות הגדולות במשק, ונטען כי ריכוז של כוח כלכלי רב כל כך בידיים של קונצרן יחיד מהווה פגיעה בתחרותיות ובדמוקרטיה.  

 

השופט אורנשטיין ציין, כי אינו יכול להתייחס לפניות מכיוון שהנושא שעומד בפני בית הדין הוא גורלה של חברת "אי.די.בי אחזקות" לבדה, בעוד שהבעלות על החברות השונות בקונצרן היא של החברה הבת של אי.די.בי, "אי.די.בי פיתוח".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
אדוארדו אלשטיין
צילום: מוטי קמחי
מוטי קמחי
נוחי דנקנר
מוטי קמחי
צילום: תומר אפלבאום
מוטי בן משה
צילום: תומר אפלבאום
צילום: תומר אפלבאום
השופט איתן אורנשטיין
צילום: תומר אפלבאום
מומלצים