שתף קטע נבחר

לאן נעלם מורשע שדקר למוות צבת ים נדירה?

המשטרה לא הצליחה לאתר את עקבותיו של דמיטרי קנדלר, תושב צפת, שהורשע ביולי השנה בגין דקירה למוות של צבת ים ירוקה ונדירה, שעלתה להטיל את ביציה בגן לאומי חוף השרון ב-2009. הנאשם שהודה במעשיו, היה צפוי לעונש של עבודות שירות, קנס כספי ומאסר על תנאי אך למרות שהוצאו נגדו צווי הבאה, נעלמו עקבותיו

לאן נעלם אדם שהורשע בדקירת צבת ים נדירה? בית משפט השלום בנתניה דחה היום (ה') בפעם השלישית את הדיון בעניינו של אדם שהורשע בדקירת צבת ים ירוקה. המשטרה לא הצליחה לאתרו למרות צווי הבאה שהוצאו נגדו, מאחר שלא הגיע לשני הדיונים האחרונים בעניינו ואף לא הגיע לתסקירים אצל קצין מבחן אליו נשלח מטעם בית המשפט בחודשים האחרונים.
 
ביולי השנה הורשע דמיטרי קנדלר, שהתגורר עד לא מכבר בצפת, בעבירות של ציד חיית בר מוגנת, ציד ללא רישיון ציד ופגיעה בערך טבע מוגן ובגן לאומי, וכן בהשלכת פסולת. קנדלר הודה כי לפני יותר מארבע שנים דקר למוות צבת ים ירוקה נדירה שעלתה להטיל את ביציה בגן לאומי חוף השרון.  

 


צילום: עמי לזר רשות הטבע והגנים

צבת ים הירוקה לאחר הדקירה (צילום: עמי לזר, רשות הטבע והגנים)

 

הודה במעשים, לא אותר על ידי הרשויות

הנאשם הודה בחודש יולי במעשי ההתעללות בצבת הים. בית משפט קבע כי על הנאשם יוטל עונש של עבודות שירות, קנס כספי, עונש מאסר על תנאי וכן התחייבות כספית שלא לבצע עבירה דומה בשנים הקרובות.

 
התביעה מטעם המשרד להגנת הסביבה ורשות הטבע והגנים דרשה עונש אז של עונש של לפחות שישה חודשי עבודות שירות ואילו פרקליטת הנאשם ביקשה עונש של שלושה חודשי שירות. כעת, בעקבות היעדרות הנאשם בדיון הנוכחי, נודע ל-ynet כי בכוונת התביעה לעתור לעונש מאסר בפועל.
 

על פי כתב האישום שהוגש על ידי רשות הטבע והגנים והמשרד להגנת הסביבה באוגוסט 2009, קנדלר (45), אז תושב אור עקיבא, שהה בתחילת חודש יוני 2009, בגן הלאומי חוף השרון בחברת ידידה.

 

"הכלב נבח, הנאשם החדיר מקל לצוואר הצבה"

על פי כתב האישום הוא הבחין בצבת ים ירוקה שעלתה לחוף כדי להטיל את ביציה. במהלך החקירה סיפר הנאשם לאנשי רשות הטבע והגנים כי כלבו נבח לעברה והדבר הפריע לו לישון.

 

"הנאשם נטל מקל חד ודחף באמצעותו את הצבה באזור הצוואר שלה ולאחר מכן החדיר את המקל לתוך צווארה. כתוצאה מכך, נגרמו לצבה חתכים רבים, עמוקים ושטחיים, באזור הצוואר, ועמוד השדרה שלה נותק", כך צויין בכתב האישום. 

 

הצבה, שגילה המוערך הוא כ-30 שנה ובתחילת תקופת הפוריות שלה, נמצאה בשעת בוקר מוקדמת על ידי אנשי הרשות באזור המים הרדודים, כשהיא פצועה באורח קשה ומדממת כתוצאה ממעשיו של הנאשם.

 

הזוחלת הימית הובהלה לטיפול חירום במרכז להצלת צבי ים ב"בית הספר הימי מבואות ים" במכמורת, שם נאלצו המטפלים לבצע המתה כדי לגאול אותה מייסוריה, נוכח סיכויי ההישרדות הקלושים.

 


צילום: רפאל בנדלאק, רשות הטבע והגנים

 

צב אחד בקע מ-93 ביצים שהוצאו מהצבה

בניתוח שלאחר המוות נמצאו בבטנה של הצבה 93 ביצים מוכנות להטלה. במירוץ נגד השעון הוציאו אנשי המרכז את הביצים במטרה להעבירן לחוות הדגרה מוגנת. מספר שבועות לאחר שהוטמן הקן בחול, בקע רק צב אחד והושב לים. 

 

כיום מוערך מספרן של נקבות צבות ים ירוקות המגיעות להטיל בחופי ישראל בעשרה פרטים לכל היותר והן מצויות בסכנת הכחדה חמורה. "בכמה דקירות הוא פשוט הוריד לנו עשרה אחוזים מאוכלוסיית נקבות צבי הים המטילות בחופי ישראל", סיפר אז ל-ynet, יניב לוי, מנהל המרכז להצלת צבי ים ברשות הטבע והגנים. "מעולם לא ראיתי מקרה של פגיעה מכוונת בצבת-ים בארץ. זה היה מחזה עצוב, מכעיס ומזעזע כאחד".

 

בית המשפט הקציב תקופה של שלושה חודשים במהלכה ינסו ברשויות לברר מה עלה בגורל הנאשם. גורמים בבית המשפט אמרו ל-ynet כי תיערך בדיקה באם הנאשם נמלט מן הארץ או שעדיין מסתתר מפני הרשויות בישראל. 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עמי לזר רשות הטבע והגנים
הצבה שנדקרה ב-2009
צילום: עמי לזר רשות הטבע והגנים
מומלצים