שתף קטע נבחר

למ"ס: השכר הממוצע עלה ב-1.7% ל-9,050 ש'

השכר הממוצע טיפס בחודשים אוגוסט-אוקטובר - עלייה שהורגשה בעיקר בענף המידע והתקשורת. מספר משרות השכירים ירד ב-0.4% ל- 3.151 מיליון

השכר הממוצע במשק בחודש אוקטובר 2013 עמד על רמה של 9,050 שקל בחודש. כך עולה מנתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (למ"ס), שפורסמו היום (ג'). מדובר בעלייה של 1.7% בחודשים אוגוסט-אוקטובר, שבאה לאחר עלייה בשיעור זהה בחודשים מאי-יולי.

 

באוקטובר עמד מספר המשרות של שכירים במשק על 3.151 מיליון, ירידה של 0.4% בחודשים אוגוסט-אוקטובר, לעומת עלייה של 0.6% בחודשים מאי-יוני.

 

העלייה בשכר הממוצע הורגשה בעיקר בענף המידע והתקשורת, שבו עלה השכר ב-12.5% בחודשים אוגוסט-אוקטובר. מנגד, חלה ירידה של 3.9% בשכר בענף הכרייה והחציבה וירידה של 4.6% בענף "שירותים אחרים".

 

למרות הירידה בחודשים האחרונים, ענף הכרייה והחציבה מוסיף להיות הענף שמאופיין בשכר הגבוה ביותר במשק. בחודש אוקטובר עמד השכר הממוצע בענף זה על רמה של 20,278 שקל בחודש. בענף המידע והתקשורת עמד השכר הממוצע על רמה של 16,871 שקל בחודש ובענף החשמל והמים עמד השכר הממוצע על רמה של 16,648 שקל בחודש.

 

גם בחודש אוקטובר, הענף שמאופיין בשכר הנמוך ביותר במשק היה ענף שירותי האירוח והאוכל, שבו עמד השכר הממוצע על רמה של 4,278 שקל בחודש. בענף שירותי הניהול והתמיכה עמד השכר הממוצע על רמה של 4,900 שקל בחודש ובענף האמנות הבידור והפנאי עמד השכר הממוצע על רמה של 5,546 שקל בחודש.

 

נתון השכר הממוצע מבוסס על עיבוד חודשי שעורכת הלמ"ס לנתונים שמגיעים מדיווחי החברות למוסד לביטוח לאומי. בהסתמך על הדיווחים הללו, מחשבים בלמ"ס את מספר משרות השכיר באותו חודש ואת השכר הכולל ברוטו ששולם. לבסוף מחלקים את השכר הכולל ברוטו למספר המשרות ומגיעים לנתון השכר הממוצע.

 

לצד נתון השכר הממוצע קיים גם נתון השכר החציוני, שמייצג את השכר ש-50% מהשכירים מרוויחים יותר ממנו ו-50% מהשכירים מרווחים פחות ממנו. את הנתון הזה מפרסמת הלמ"ס פעם בשנה, במסגרת סקר הוצאות משקי בית. על פי הסקר האחרון שפורסם, השכר החציוני בישראל בשנת 2012, עמד על רמה של 6,541 שקל בחודש.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים