שתף קטע נבחר

נוסעת בעקבות האהבה

הג'ודוקא הבלגית אמלי רוסנו עזבה הכל כדי לחיות עם רוני שוורץ, בת זוגה: "מקווה להביא כמה שיותר מדליות לישראל". שוורץ: "מאמינה שאנשים יתייחסו לא רק לנטיות המיניות, אלא להישגים הספורטיביים של שתינו"

יותר ויותר ספורטאים ברחבי העולם יוצאים לאחרונה מהארון ושוברים את הטאבו סביב נטייתם המינית. אצלנו בישראל זה אמנם קורה בתחומים כמו תרבות ובידור, אבל מעט מאוד ספורטאים עשו זאת.

 

עוד ב-ynet ספורט:

 

מי שכן העזה לעשות מהלך היא הג'ודוקא רוני שוורץ, שסיפרה על בת זוגתה לחיים, אמלי רוסנו, ג'ודוקא בלגית בת 25 שהחליטה להגר לישראל ואף לייצג את הנבחרת לקראת אולימפיאדת ריו.

 

רוסנו: "מקווה שאמשיך את חיי בישראל" (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
רוסנו: "מקווה שאמשיך את חיי בישראל"(צילום: אורן אהרוני)

 

רוסנו נחשבת לאחת הג'ודוקאיות הטובות במדינתה וזכתה שש פעמים באליפות בלגיה במשקל עד 48 ק"ג. ב־2010 היא הוכתרה כאלופת אירופה עד גיל 23 ושנתיים קודם לכן דורגה באותה תחרות במקום השלישי. ב־2013 היא סיימה במקום החמישי באליפות אירופה כנציגת בלגיה, אבל כל זה לא הפריעה לה לעזוב הכל לטובת האהבה ולהגיע לישראל.

 

"מאוד נחמד עכשיו בישראל. אני מתאמנת וגם מספיקה ליהנות ולסדר את החיים שלי כאן", אמרה רוסנו בראיון ראשון משותף עם שוורץ. "אני אוהבת כאן כמעט הכל - את מזג האוויר, האנשים וגם את האוכל שהוא שונה וטעים, אבל קצת חריף".

 

המבטים הצטלבו, הקליק היה מהיר. רוסנו ושוורץ (צילום: אלן רוסנו) (צילום: אלן רוסנו)
המבטים הצטלבו, הקליק היה מהיר. רוסנו ושוורץ(צילום: אלן רוסנו)

 

היא הכירה את רוני שוורץ במהלך מחנה אימונים שקיימה הנבחרת לפני יותר משנתיים בגרמניה. המבטים הצטלבו, הקליק היה מהיר והשתיים החלו להתאמן יחד, לצאת לבלות ואחר־כך הפכו לזוג.

 

לפני חודשיים החליטה רוסנו לעזוב את בלגיה והגיעה לישראל עם שוורץ. לפני שבועיים היא השלימה את המהלך כשטסה חזרה הביתה לבלגיה כדי לעשות סידורים אחרונים, התפטרה מעבודתה, מכרה את הדירה והמכונית ועלתה על הטיסה לארץ הקודש.

 

חשובות כבר על העתיד. שוורץ ורוסנו (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
חשובות כבר על העתיד. שוורץ ורוסנו(צילום: אורן אהרוני)

 

עד מתי תישארי בישראל?

"אני מקווה שגם אחרי שאפרוש מג'ודו אמשיך את החיים שלי כאן, זאת מדינה מאוד נחמדה. עברתי לגור עם רוני ויש לי כאן כל מה שאני רוצה. אני יכולה גם לגור עם החברה שלי וגם לעשות ג'ודו - מה אני צריכה יותר?"

 

שוורץ מחייכת ומוסיפה: "לפני שבועיים אמלי עזבה את הכל בבלגיה, וזה מהלך לא פשוט. היא באה לישראל כדי להישאר, לא כדי לבוא וכבר לחזור. היא כאן להרבה מאוד זמן, ואולי לתמיד".

 

"קיבלתי הרבה תגובות חיוביות". שוורץ (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
"קיבלתי הרבה תגובות חיוביות". שוורץ(צילום: אורן אהרוני)

 

איך המשפחה של רוני קיבלה אותך?

"הם אוהבים אותה

 יותר ממה שאוהבים אותי", עונה שוורץ במקומה. "הם מכינים לה כל מה שהיא אוהבת, מכבדים אותה ודואגים לכל מה שהיא צריכה".

 

ולאחר החשיפה הראשונה והיציאה מהארון איך היו התגובות?

שוורץ: "קיבלתי הרבה תגובות חיוביות מהרבה אנשים, כמו למשל ירדן ג'רבי שפירגנה. אנשים אמרו לי שזה היה מהלך אמיץ. אני לא חושבת שזה היה כל כך אמיץ כי זה החיים שאני רוצה שיהיו לי, אבל נחמד לקבל את התגובות שנותנות הרגשה טובה. אבל מי שבאמת הייתה אמיצה בכל התהליך זו אמלי. אני לא עשיתי כלום, היא עשתה את כל התהליך הלא פשוט".

 

תמיכה מקיר לקיר. פונטי (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
תמיכה מקיר לקיר. פונטי(צילום: אורן אהרוני)

 

ואכן התמיכה בארץ הייתה כמעט מקיר לקיר. "זו גאווה בשבילנו שספורטאית בסדר גודל של אמלי רוסנו באה לכאן להתאמן", אמר יו"ר האיגוד משה פונטי. "לא כל אחד שמאוהב במישהי או במישהו עובר מדינה. היא מוסיפה צבע חזק לנבחרת בכל מה שקשור לאולימפיאדת ריו 2016, בכך שיש לנו עכשיו אופציה לעוד ספורטאית".

 

שני הרשקו, מאמן נבחרת הנשים, הוסיף: "הצטרפותה תתרום לנו ותדחף את הנבחרת למעלה. כבוד גדול עבורי ועבור הנבחרת שספורטאית ממעצמת ג'ודו כמו בלגיה מוצאת כאן קרקע מקצועית טובה".

 

רוסנו בפעולה. אלופת בלגיה (צילום: גטי אימג'ס) (צילום: גטי אימג'ס)
רוסנו בפעולה. אלופת בלגיה(צילום: גטי אימג'ס)

 

כששוורץ נשאלת אם ליציאה מהארון יכולות או עלולות להיות השלכות על הצד הספורטיבי היא משיבה מיד: "אנחנו מאוד דואגות להפריד בין התחומים וזה בוודאי לא צריך לפגוע באימונים. אני מאמינה שגם אחרים יידעו לעשות את ההפרדה ולא יתייחסו רק לנטיות המיניות, אלא להישגים הספורטיביים שלי ושל אמלי. היא לא הספורטאית הראשונה שעוברת מדינה. היא אמנם הראשונה שבאה לכאן כבת זוג של אישה וזה רק מעיד על מדיניות ליברלית של משרד הפנים".

 

מעמד של אזרחית ארעית

כדי שרוסנו תתחיל לייצג את ישראל, אין צורך בקבלת אזרחות מלאה, אלא בחתימה של שני שרים כדי לקבל אזרחות ארעית. המהלך המדובר כבר אושר למעשה, ועם חזרתה בשבוע הבא ממחנה האימונים של הנבחרת בקוריאה ויפן, תקבל רוסנו מעמד של אזרחית ארעית.

 

אמלי: "איגוד הג'ודו הבלגי לא עשה שום בעיות והסכים שאייצג את ישראל מתחילת 2014. שאלתי את איגוד הג'ודו הישראלי ומאמן הנבחרת וגם הם הסכימו לקבל אותי. מאוד שמחתי על כך".

 

מאושרת. שוורץ (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
מאושרת. שוורץ(צילום: אורן אהרוני)

 

שוורץ: "עדיין חסר לה דרכון ואני מקווה שזה יקרה בשבועות הקרובים. יש הרבה אנשים שעוזרים לנו בתהליך ואנחנו סומכות עליהם. אמילי רוצה להישאר בישראל ורוצה לחיות איתי, לכן אנחנו מקוות שהיא תקבל דרכון ולא תעודת מעבר".

 

אמלי כבר חושבת על העתיד בבית החדש שלה: "השנה הגעתי לאליפות ישראל בתור צופה. אני מקווה שבשנה הבאה כבר אהיה שם בתור מתחרה. חוץ מזה, אני מקווה להשיג כמה שיותר מדליות עבור ישראל".

 

על איזה צבע מדליות אמלי מסרבת להמר, אבל בת הזוג רוני לא לוקחת סיכון ומבטיחה שבקרוב מאוד תלמד אותה את המילים של "התקווה".

 

שוורץ: "אני מאמינה שאנשים יידעו לעשות את ההפרדה ולא יתייחסו רק לנטיות המיניות, אלא להישגים הספורטיביים שלי ושל אמלי"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אורן אהרוני
שוורץ ורוסנו
צילום: אורן אהרוני
מומלצים