שתף קטע נבחר

דובר הונגרית, רוצה להיות שגריר. סטודנט בשבוע

אחרי סיבוב קצר כעתודאי בטכניון, רוברט דן ינוביץ' המיר את לימודי הפיזיקה במדע המדינה כדי להגשים את החלום שלו ולעבוד במשרד החוץ. בין השיעורים הוא משמש כמדריך טיולים בהונגרית, מתנדב בשלושה ארגונים שונים ומקפיד על תזונה נכונה. הכירו

רוברט דן ינוביץ', 27, סטודנט למדע המדינה עם חטיבות בהיסטוריה וארכיאולוגיה באוניברסיטת תל-אביב

 

 (צילום: דניאל בר-און ) (צילום: דניאל בר-און )
(צילום: דניאל בר-און )

 

עוד במדור סטודנט בשבוע :

עוד סיפורים חמים – בפייסבוק שלנו

 

למה בחרתי ללמוד מדעי המדינה: כשהייתי עתודאי לפיזיקה בטכניון, הבנתי שזה כנראה לא הכיוון שלי בחיים. השותף שלי אלכס הגיע למסקנה שאני צריך להיות שגריר ולייצג את ישראל בחו"ל. כתבתי תוכנית חומש כפולה בדרך למשרד החוץ. אחרי שירות משמעותי כקצין באגף המודיעין בצה"ל וקורס מורי דרך, השלב הבא בתוכנית היה תואר ראשון במדע המדינה.

 

הדבר שאני הכי נהנה ממנו בלימודים: אני הכי נהנה ללמוד להתבונן בעולם ובקיום האנושי מנקודות מבט שונות וחדשות, ובעיקר פשוט לספוג ידע.

 

מילה טובה לאוניברסיטה: מוסד אקדמי מוביל בארץ והדבר ניכר באיכות המרצים והמתרגלים. וגם: הקמפוס ירוק ומטופח ומה שהופך כל הליכה בקמפוס לחוויה מרגיעה ונעימה, יש פה אווירה אחרת.

 

מה הייתי משנה במוסד האקדמי שלי: הייתי ממליץ לפתוח מסלולים לתואר ראשון במסלול ערב, כך שיהיה יותר קל לאלה שעובדים בבוקר במקביל.

 

הקושי בלימודים: לשלב את מערכת השעות עם עבודה במקביל. הרבה סטודנטים שצריכים במקביל לפרנס את עצמם נאלצים לעסוק בעבודות של משמרות. בשכר נמוך במקום בעבודה קבועה ומסודרת בשעות הבוקר.

 

מה אני אוכל בהפסקה: בשעה 10:00 אני אוכל ירקות, בשעה 11:00 יוגורט 3 אחוז שומן ובשעה 12:00 אוכל טעים ובריא שאימא הכינה.

 

הטבה שהייתי רוצה לקבל מהממשלה: נקודות זיכוי במס הכנסה לבוגרי קורס מורי דרך מוסמכים, שנשללים מאיתנו, בגלל שימי הסיור אינם נחשבים במניין שעות הלימוד.

 

 (צילום: Laurynas Pliuškys) (צילום: Laurynas Pliuškys)
(צילום: Laurynas Pliuškys)

 

קורס אהוב: ישראל הקדום.

 

קורס שנוא: מתמטיקה לכלכלנים א'.

 

מרצה אהוב: פרופ' ישראל פינקלשטיין, הוא מרצה מרתק ואחד הארכיאולוגים הבכירים והמוערכים בישראל. בכל הרצאה שלו הייתי נשען בכיסא וטס איתו חזרה בזמן לימי ממלכת יהודה וישראל.

 

אם לא הייתי לומד מדע המדינה הייתי לומד: משפטים.

 

עבודה: אני עובד כיועץ מערכות מידע (ITIL) בחצי משרה עבור אגף המודיעין בצה"ל ובמקביל מדריך טיולים. בדיוק לאחרונה הדרכתי קבוצה של הונגרים קתולים באתרים הקדושים בישראל. כן, אני דובר הונגרית.

 

פעילות מעבר ללימודים: אני מתנדב בשלושה ארגונים: חוש"ן, האגודה לשמירת זכויות הפרט ועמותת במתנ"ה. בנוסף, אני לומד ספרדית וצרפתית כקורסי העשרה באוניברסיטה ובמקביל מתאמן בחדר הכושר ושוחה בבריכת השחייה במרכז הספורט בקמפוס.

 

בחופשה בין הסמסטרים: לומד למבחנים.

 

 (צילום: חנה שחר) (צילום: חנה שחר)
(צילום: חנה שחר)

 

נסיעות אחרונות לחו"ל: באוגוסט-ספטמבר נסענו כל המשפחה לטיול בסלובניה וקרואטיה. מלבד אתרים היסטוריים ועיירות ציוריות, מדובר במדינות עם שמורות טבע מדהימות שקורצות לאוהבי הטבע והטיולים.

 

תכניות לעתיד: כאמור, החלום שלי זה להיות שגריר ולייצג את ישראל בחו"ל. עד שזה יקרה אני מתכנן לפתוח עסק ולהיות עצמאי כיועץ ITIL ומדריך טיולים. מיד בסיום התואר הראשון אני מתכנן להתחיל ללמוד לתואר שני בניהול טכנולוגיה ומערכות מידע באוניברסיטת תל-אביב.

 

סטודנטים, רוצים להשתתף במדור? שלחו לנו פסקה על עצמכם ותמונה ל-

one.student.per.week@gmail.com . באמצעות מייל זה ניתן גם לפנות לסטודנטים המופיעים במדור

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים