שתף קטע נבחר

וטו באריזונה: אין למנוע שירות מלקוחות גאים

הלחץ הציבורי עשה את שלו: מושלת אריזונה ביטלה חוק שאפשר לבעלי עסק לסרב לשרת הומוסקסואלים מטעמי דת. "החוק עלול להזיק כלכלית", הסבירה

מושלת מדינת אריזונה נכנעה ללחץ הציבורי והכריעה - חופש דת לא תירוץ לאפליית חברי קהילת הלהט"ב. המושלת ג'ן ברואר הטילה וטו הלילה (יום ה') על חוק שאושר בבית המחוקקים של המדינה, שנועד לאפשר לבעלי עסקים לפעול על פי אמונתם הדתית ולא להעניק שירות ללקוחות גאים. "הווטו נועד להגן על אריזונה", הסבירה המושלת על רקע קריאות שמחה - ובוז.

 

עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו

 

חברי מפלגתה הרפובליקנים של ברואר אישרו את הצעת החוק בשבוע שעבר בשם חופש הדת, אבל הדמוקרטים ומתנגדי החוק האחרים טענו ש"חופש הדת" הוא שם קוד לפגיעה בציבור הגאים במדינה המדברית. הלחץ הציבורי הכבד שהופעל על המושלת בימים האחרונים הגיע גם מכיוון הקהילה העסקית, שחששה מנזק כלכלי.

הפגנה נגד החוק. "דת אינה תירוץ לאפליה" (צילום: AP) (צילום: AP)
הפגנה נגד החוק. "דת אינה תירוץ לאפליה"(צילום: AP)

המושלת ג'ן ברואר. ידועה כשמרנית נוקשה (צילום: AP) (צילום: AP)
המושלת ג'ן ברואר. ידועה כשמרנית נוקשה(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)
 

לצד פוליטיקאים כמו הסנאטור מאריזונה ג'ון מקיין והמועמד לשעבר לנשיאות מיט רומני, גם כמה חברות ענק כמו אפל, אינטל, ATT ואמריקן איירליינס קראו למושלת להטיל וטו על ההחלטה. הנהלת ליגת הפוטבול המקצוענית (NFL) אף איימה לבטל את משחק הסופרבול הבא שנקבע להיערך באריזונה בתחילת 2015.

 

הלילה כינסה ברואר מסיבת עיתונאים והודיעה על החלטה מול קהל שבחלקו הריע לה וחלקו השמיע קריאות בוז. היא הסבירה שהווטו נועד למנוע נזקים מאריזונה: "אני מבינה את חשיבות ערכי הנישואים והמשפחה, שעומדים עתה במבחן חסר תקדים. החברה שלנו עומדת בפני שינויים דרמטיים, אבל אני מאמינה בכנות שהחוק הזה צפוי יותר לגרום לבעיות מאשר לפתור אותן".

 

"זה עלול להוביל את אריזונה לכיוון שלא העלינו בדעתנו ושאף אחד לא רוצה", היא המשיכה. "חופש

הדת הוא ערך אמריקני בסיסי באריזונה וכך גם חוסר אפליה". ברואר ידועה כשמרנית קשוחה ולפני כמה שנים אישרה מדיניות שאפשר לעצור אנשים בעלי חזות היספאנית כדי לבדוק אם הם שוהים בארה"ב באופן חוקי.

 

מסקר שהתפרסם הלילה ב"ניו יורק טיימס" וברשת CBS עולה כי 56 אחוז מהאמריקנים תומכים במתן זכויות שוות לזוגות חד-מיניים. אריזונה היא בין 30 מדינות שאינן מעניקות זכויות כלשהן לזוגות חד-מיניים, אבל אישור ההחלטה שנועדה לפגוע בהם במיוחד הייתה כנראה גוררת תביעות משפטיות, חרמות ונזקים נוספים למדינת אריזונה.

 

הקהילה הגאה בארה"ב חגגה אתמול הישג נוסף, לאחר ששופט פדרלי הכריז כי האיסור של מדינת טקסס על נישואים חד מיניים אינו חוקתי. הפסיקה של השופט היא אחת מסדרה של הישגים דומים של פעילי זכויות גאים שאירעו במדינות יוטה ואוקלהומה. העתירה, שהוגשה על ידי שני זוגות הומוסקסואלים, תועבר לדיון בבית דין לערעורים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
מפגינים נגד החוק באריזונה, השבוע
צילום: AP
מומלצים