שתף קטע נבחר

אינטימיות עם אברי גלעד

"אנחנו נושאים מידה של סבל פנימי. רבים מרגישים שהם לא במקום שהם צריכים להיות בו באמת", טוען אברי גלעד במהלך ראיון טלפוני. זו הפעם הראשונה שהוא מגיע לניו-ג'רזי להפגש, במסגרת של חוג בית, עם קבוצת אנשים ולחלוק עימה חוויות אישיות, סיפורים והתנסויות. גלעד יוצא לגמרי ממעטפת השדרן עם האגו שהכרנו לפני שנים, ולמי שמכיר וצופה בו בשנים האחרונות יתגלה האדם הרגוע, השקט, השלם עם עצמו, או שמלמד את עצמו עדיין (בגיל 51) לחיות עם עצמו בשלום. להפקת הערב המיוחד אחראית חברת ההפקות O.N.E Productions של אפרת מוזס.

 

למה דווקא חוג בית עם אברי גלעד?

מוזס: "חוגי הבית קיימים בישראל כבר הרבה שנים. זהו טרנד שרק מתגבר. אנשים שמתאווים לתרבות, בנוחות שרק אוירה ביתית נותנת, בסביבה הטבעית שלהם, מחפשים מפלט מהמרוץ היום יומי, מבלי להכנס לאוטו, לחצות גשרים ולחפש חנייה. אני בוחרת להביא את טובי המרצים כבר קרוב ל-15 שנה. אני אוהבת את ישראל אבל גרה כאן, ולכן מביאה את ישראל האיכותית לכאן. מצאתי שלקהל יש צורך לגעת באמן, להיות בקרבתו. תחושת הקרבה יוצרת דינמיקה מיוחדת ואינטימית."

 

מה הגורם להתפתחות הטרנד לדעתך?

מוזס: "נולד צורך אמיתי בקרב הקהילה הישראלית שיושבת מחוץ לישראל. תנאי מזג האויר באזור פלוס הצורך לבלות ולהחכים בו זמנית הולידו דרישה עצומה. בארץ חוגי הבית הם מקור בילוי מועדף, ומצליחים לשמור על פופולאריות גבוהה כבר שנים. הערבים מנוהלים בסטנדרטים גבוהים. הקהל יוצר במהלכם קשרים חדשים, הן חברתיים וגם עסקיים. המפגשים מעשירים מאוד ומייצרים קרקע לימודית משותפת."

 

מה נדרש מהמארח?

מוזס: "בית שיכיל קבוצת חברים, קצת התארגנות לפני, כולם אוהבים לנשנש ומקובל שכל אחד מביא איתו דבר מאכל או בקבוק יין. לא עושים עניין גדול מהתקרובת."

 

 (צילום: גבריאל בהרליה) (צילום: גבריאל בהרליה)
(צילום: גבריאל בהרליה)

 

אברי גלעד עבר שינוי בחיים. מהשדרן המיתולוגי של גלי צה"ל, ערוץ 1, ערוץ 2 תוכניות ארוח ושעשועונים לחכמים, הוא הלך דרך ארוכה בעולם התקשורת. לפני 11 שנים, כך הוא מספר למדור, הוא מצא את עצמו במשבר אישי "לא רצו להעסיק אותי, לא היתה לי פרנסה, והבנתי שיש כאן בעיה". הבעיה, מסתבר, היתה בעיקר עם עצמו, או ליתר דיוק עם האישיות שתפסה גובה בעיקר בתחום האגו. "היה קשה לי להתנהל. הבנתי שזה לא יכול להיות קשור במקצועיות שלי, ושאני צריך לשנות כיוון בהתייחסות שלי לאנשים ולעצמי".

 

למה דווקא ימימה?

גלעד: "חיפשתי מענה לצרכים שלי. התורות ההודיות מענינות מאוד, אבל היו בשבילי 'כמעט' ולא 'בדיוק'. אני לא אדם דתי, ולכן הדת היהודית לא נלקחה בחשבון לצורך העיניין. חשוב היה לי מאוד ללמוד בשפה שלי, ותורת ימימה נתנה מענה לכל הקריטוריונים האלה. היא 'נעצה' את הסיכות במקומות שהיו חשובים לי."

 

איך אתה בעצם מעביר את התורה שלה?

גלעד:"אני לא מלמד את התורה שלה בשום אופן. אני לא מלמד טקסטים שלה במפגשים. הלימוד שלי הוא לימוד של טקסטים עם אחד המורים שהיא מינתה אותו עוד בחייה, שלומי זכריה. אנחנו יושבים שעות ומפענחים את הטקסטים שהיא כתבה וכותבים עליהם. אי אפשר לעשות את זה בסדנא חד פעמית. במפגשים אני מדבר על הרעיונות שאני מביא מתוך הטקסטים שאנחנו בכלל לא קוראים ביחד בסדנאות".

 

על מה תדבר?

גלעד:"אני אדבר על הרעיונות הבסיסיים כפי שהם בבסיס התורה, ואז הנושאים השונים כפי שהם עולים וזורמים. צורת החשיבה שימימה הורישה לעולם, חשיבה הכרתית, נוגעת בכל דבר בחיים. בכל פן בחיים. אפשר לבחון כל דבר לפי חשיבה הכרתית. אני לא מכין הרצאות. זה משעמם אותי. אחד העינינים בלימוד הזה הוא למצוא את המידה הנכונה בכל דבר. את האיזון בין ההצלחה החיצונית להצלחה הפנימית. בין הריצה אחרי הכסף, לבין השימוש הנכון בכסף. הלימוד מדבר לכל האנשים באותה רמה, בין אם הם עניים או עשירים. דבר לא מבדיל. ככל שאתה מתקרב לעצמך אתה יותר מצליח. השאלה היא מה המשמעות של "מצליח". אנחנו נבחן את המושג 'הצלחה'. מה שמקובל לחשוב שזו 'הצלחה'."

 

למה תכוון את הקהל שיגיע להאזין לך?

גלעד: "אני נותן טעימה ראשונה לצורת החשיבה שלה. אנחנו צריכים ללמוד לינוק מהזולת, לתפקד ע"פ מה שהזולת רוצה ממך ולא רק לפי האמת הפנימית שלך. אלא אחד הדברים שידובר בהם רבות. ככל שיותיר הזמן. צריך לזכור שאנחנו חיים בסרט שאנחנו מייצרים אותו. אנחנו גורם משני בסרט וצריך להזכיר לנו את זה לפעמים"

 

בבדיחות הדעת ענה אברי גלעד לשאלה 'האם לאנשי עסקים מצליחים יש מה לחפש אצלך?' - "אני מחלק כסף בסוף הערב" כדי להבין מדוע אנשים מצליחים בחיים רצוי שיבואו לשמוע אותו.

 

למה יש לצפות בסוף הערב?

גלעד: "יש לבוא ללא ציפיות. גם אני מגיע ללא ציפיות. הערב זורם, מעניין, מצחיק, מעורר. אני מדבר על מגוון נושאים שמענינים את הקהל המסויים. אני שולל את המושג ' צִיפִּיָּיה' ומעדיף את ה'צְפִיָּיה'. יש יתרון גדול לערב כזה שנעשה בקבוצה שמפרה את עצמה תוך כדי שיח.

 

את הערב המיוחד יארחו בביתם סוכנת הנדל"ן רוית אדבוקט ובעלה אילן שם טוב החיים בקלוסטר.

 

רוית, למה בעצם?

אדבוקט: "אני מאוד אוהבת לארח חברים בבית שלי, ושמחה לפתוח את הדלת לאנשים חדשים שלא הכרתי. אני בטוחה שהערב יוסיף לי מאוד מבחינה רוחנית, והאוירה של קבוצה בהנחייתו של אברי גלעד בבית שלי תשאיר יש ערך מוסף גבוה."

 

 

הערב עם אברי גלעד יתקיים גם בביתם של סמדר וחיים הרוש בלונג איילנד.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רמי זרנגר
מגיע לשיחה בניו-ג'רזי. אברי גלעד
צילום: רמי זרנגר
מומלצים