שתף קטע נבחר

'הצליפו בהומואים עם שוט בבית משפט ניגרי'

ארבעה גברים שהורשעו בקיום יחסים עם בני מינם נענשו בהצלפות. ארגוני זכויות דיווחו כי העונש בוצע בין כותלי בית המשפט, ושהם צפויים גם להיאסר

ארגון זכויות אדם מדווח כי בית משפט בניגריה גזר על ארבעה גברים שהורשעו בקיום יחסי מין עם בני מינם הצלפות בשוט. העונש בוצע היום (יום ה') בפומבי בין כותלי בית המשפט האיסלאמי בצפון המדינה.

 

עוד חדשות בעולם:

צפו: מגישה בערוץ רוסי התפטרה בשידור חי

גרמניה: מנהלת עודדה תלמידים עם 'זיג הייל'

למי שייך מטמון הזהב שנמצא בקליפורניה?

  

הקואליציה להגנה על זכויות מיניות שבראשות דורותי אקנובה מסרה כי ארבעת הגברים צפויים גם לשאת בעונש מאסר ובהשפלה ובמכות נוספות אם ארגוני זכויות לא ישלמו קנס על סך 20,000 נאירה (כ-120 דולרים) עבור כל אחד מהנאשמים, לפי פסיקת השופט במחוז באוצ'י. 

הפגנה בקניה נגד החוק הניגרי נגד הומוסקסואלים (צילום: AFP) (צילום: AFP)
הפגנה בקניה נגד החוק הניגרי נגד הומוסקסואלים(צילום: AFP)

אקנובה מסרה כי אסור היה להרשיע את הגברים, שגילם נע בין 20 ל-22, משום שהודאותיהם הוצאו תוך שימוש בכוח על ידי שוטרים. במדינות צפון ניגריה חוקי השריעה האיסלאמיים מאפשרים לגזור על הומוסקסואלים עונש מוות. ארבעת הגברים היו בין עשרות הומוסקסואלים שנעצרו אחרי שניגריה הקשיחה את החוקים בינואר האחרון.

 

לדברי אקנובה, הארבעה השתטחו על רצפת האולם והוכו בשוט בגבם. משפחות הנאשמים המגיעות מאזורים כפריים סירבו לייצוג משפטי משום שהעדיפו להגיע לפשרה עם השופט ולהותיר את המקרה המביך בעיניהם מאחוריהם.

 

השימועים להומוסקסואלים שנעצרו בבירת מחוז באוצ'י, הנושאת את אותו השם, נדחו מינואר, אז המון אדם ניסה לסקול באבנים את הנאשמים מחוץ לבית המשפט ודרש שהשופט יגזור עליהם עונש מוות. שוטרים ירו באוויר כדי להציל את הגברים ולפזר את ההפגנה האלימה.

 

מוקדם יותר באותו החודש נעצרו במחוז באוצ'י 38 בני אדם מתוך רשימה של המשטרה

 המקומית שמונה 168 הומוסקסואלים. מלבד ההחלטה לאסור נישואים חד-מיניים, שאישר הנשיא ג'ונתן גודלאק, הוחלט גם להוציא אל מחוץ לחוק ארגוני גאווה וכן מועדוני גאווה.

 

החוק החדש קובע כי מי שיפר אותו עלול להישלח למאסר של עד 14 שנים. אקנובה טענה כי החוק החדש - שאותו כינתה "כליאת ההומואים" - מעודד את רדיפת ההומוסקסואלים ועלול לסכן את התוכניות שנאבקות נגד התפשטות מחלת האיידס. בארגוני זכויות האדם טענו אף כי חלק מהעצורים עונו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
הפגנה בקניה נגד החוק בניגריה
צילום: AFP
מומלצים